αντίο-ξανθά-μαλλιά-αυτή-η-καστανή-απόχ-206522
©Getty Images

Την άνοιξη του 2022 βλέπουμε μια στροφή προς την φυσική ομορφιά και αυτό ισχύει και για το χρώμα των μαλλιών. Η πανδημία και η μεγάλη αποχή από τα κομμωτήρια, οδήγησε τις γυναίκες σε αποχρώσεις μαλλιών πιο κοντά στην φυσική τους, ώστε να μην χρειάζεται συχνή ανανέωση. Έτσι επικράτησαν τα καστανά μαλλιά και σε μεγάλο βαθμό αντικατέστησαν τα ξανθά και τα κόκκινα. Ακόμα και η Hailey Bieber τόλμησε την αλλαγή επιλέγοντας μια πιο καστανή απόχρωση με highlights που φωτίζουν το χρώμα. Στα catwalks των οίκων Chanel και Versace, τα καστανά μαλλιά κυριάρχησαν, πρόκειται όμως για μια συγκεκριμένη απόχρωση που είναι τάση σύμφωνα με τους hairstylists.

Η καστανή απόχρωση του 2022

Το χρώμα μαλλιών που θα δούμε περισσότερο το 2022, είναι το light chocolate. Πρόκειται για μια ζεστή σοκολατί απόχρωση που ταιριάζει σε κάθε επιδερμίδα. Μπορεί να έχει λεπτές ανταύγειες που φωτίζουν το χρώμα ή και ελάχιστο κόκκινο. Το αποτέλεσμα δείχνει πάντα πολύ φυσικό και δεν χρειάζεται συχνές επισκέψεις στο κομμωτήριο, ενώ και η τρίχα δεν ταλαιπωρείται τόσο με αποτέλεσμα τα μαλλιά να λάμπουν.

Αντίο ξανθά μαλλιά, αυτή η καστανή απόχρωση είναι η τάση της άνοιξης-1
©Chanel

Ακόμα και αν τα μαλλιά σας είναι φυσικά καστανά, μπορείτε να τα φωτίσετε με διακριτικά highlights από τη μέση της τρίχας και κάτω, ώστε να πετύχετε αυτό το ανοιχτό σοκολατί χρώμα που είδαμε στα catwalks.

Αντίο ξανθά μαλλιά, αυτή η καστανή απόχρωση είναι η τάση της άνοιξης-2
©pixelformula

Ένας ακόμα λόγος που τα καστανά μαλλιά κυριαρχούν, είναι πως η Generation Z βάζει σε προτεραιότητα την υγεία των μαλλιών. Όπως εξηγεί και ο hairstylist και ιδιοκτήτης των κομμωτηρίων IGK στη Νέα Υόρκη Frank Izquierdo, η γενιά Z είναι περισσότερο ενημερωμένη γύρω από την ευεξία, το οποίο εφαρμόζει και στα μαλλιά, αποφεύγοντας δραστικές αλλαγές που ταλαιπωρούν την τρίχα.

Η Hailey Bieber επέλεξε αυτή την ανοιχτή σοκολατί απόχρωση για τα μαλλιά της και άφησε τις ανταύγειες στις άκρες των μαλλιών της, με αποτέλεσμα να δείχνουν σαν να άνοιξαν από τον ήλιο. Αν σκέφτεστε να τολμήσετε μια νέα απόχρωση για τα μαλλιά σας τη νέα χρονιά, μελετήστε τη light chocolate απόχρωση όπως παρουσιάστηκε στα ντεφιλέ και υποδεχτείτε την άνοιξη με ανανεωμένο και πολύ natural look.

Διαβάστε επίσης | Κουρέματα και χτενίσματα: Όλες οι τάσεις για το 2022

MHT