τα-ωραιότερα-γούρια-ελλήνων-δημιουργ-252851
©Zeus + Δione

Τα γούρια είναι μια από τις αγαπημένες παραδόσεις που τηρούμε πιστά κάθε Χριστούγεννα, σαν μια συμβολική χειρονομία που μας γεμίζει ελπίδες για καλοτυχία και νέα ξεκινήματα. Για ακόμα μια χρονιά, οι Έλληνες σχεδιαστές, άντλησαν έμπνευση από τυχερά σύμβολα, που μεταφέρουν την απαραίτητη δόση αισιοδοξίας για το 2023 και αποτελούν την ωραιότερη πρόταση για να χαρίσετε στον εαυτό σας και στα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Η Vogue επέλεξε τα ωραιότερα γούρια Ελλήνων σχεδιαστών για το 2023.

Τα ωραιότερα γούρια Ελλήνων δημιουργών για να χαρίσετε αυτά τα Χριστούγεννα-1
©Zolotas

Zolotas

Tο γούρι του oίκου ZOLOTAS για το 2023, αποτυπώνει το τέλειο γεωμετρικό εξάγωγο της κηρήθρας και είναι αφιερωμένο στο θαυμαστό έργο των μελισσών, την Κυψέλη. Κατά την αρχαιότητα η κυψέλη συμβόλιζε την γονιμότητα και την αφθονία, αλλά και την ένωση. Έτσι και οι άνθρωποι, όταν υπάρχουμε μαζί και ενωμένοι, είμαστε πλήρεις και δυνατοί. Ένα μήνυμα που σίγουρα κρατάμε για τη νέα χρονιά. Η συλλογή Kypseli αποτελείται από κολιέ, σκουλαρίκια, βραχιόλια και δακτυλίδια, διακοσμημένα με σμάλτα και πολύτιμους λίθους. Μέρος των εσόδων από τα γούρια του οίκου Zolotas, θα διατεθούν στην οργάνωση ΕΛΕΠΑΠ.

Τα ωραιότερα γούρια Ελλήνων δημιουργών για να χαρίσετε αυτά τα Χριστούγεννα-2
©Polina Ellis

POLINA ELLIS

Το γούρι της POLINA ELLIS για το 2023 ονομάζεται SYNDESIS και έχει στόχο να αναδείξει τη δύναμη του μαζί, το μήνυμα «η ισχύς εν τη ενώσει», που παραμένει πάντα το ίδιο επίκαιρο. Η δημιουργός εμπνεύστηκε από τη διαδικασία συνάρμοσης των αρχαίων κιόνων και πιστή στη φιλοσοφία της ότι η δωρικότητα του απέριττου κρύβει τη μέγιστη δύναμη. Ακολουθώντας αυτή τη φιλοσοφία, το γούρι της ενώνει λεπτές λωρίδες από χρυσό ή ασήμι με μια βίδα. Κυρίαρχο χρώμα σε αυτόν τον αρχετυπικό συμβολισμό της σύνδεσης είναι το πράσινο, το χρώμα της φύσης. με το γούρι SYNDESIS για το 2023 στηρίζει με μέρος των εσόδων το φιλανθρωπικό έργο του κέντρου ειδικών ατόμων «Η ΧΑΡΑ».

Τα ωραιότερα γούρια Ελλήνων δημιουργών για να χαρίσετε αυτά τα Χριστούγεννα-3
©Kessaris

Kessaris

Μετράμε αντίστροφα για μια ονειρεμένη νέα χρονιά με ελπίδες και στόχους για δυναμικά ξεκινήματα. Τα γούρια του οίκου Kessaris για το 2023 προσθέτουν μαγεία στις στιγμές μας και αποτελούν το ωραιότερο δώρο για να χαρίσετε στα αγαπημένα σας πρόσωπα αυτά τα Χριστούγεννα, προσφέροντάς τους μια δόση από καλοτυχία και απαράμιλλο στυλ. Ανακαλύψτε τυχερά παντατίφ και βραχιόλια, με σύμβολα όπως ο αριθμός 3, το τετράφυλλο τριφύλλι, το μάτι, από χρυσό ή επίχρυσο ασήμι και πολύτιμους λίθους.

Τα ωραιότερα γούρια Ελλήνων δημιουργών για να χαρίσετε αυτά τα Χριστούγεννα-4
©Zeus + Δione

Zeus + Δione

H Zeus + Δione γιορτάζει 10 χρόνια αυθεντικότητας και δημιουργίας και επιστρέφει στις ρίζες της, με ένα σύμβολο του έρωτα, της ομορφιάς και της αιώνιας νεότητας. Στο γούρι της Zeus + Δione για το 2023, o Marios Schwab, επισκέπτεται ξανά το μύθο πίσω από το brand, σαν μια αναδρομή στην ιστορία του και τις κλασικές αξίες. Το συλλεκτικό κόσμημα σε μορφή νομίσματος, θυμίζει τη δραχμή, απεικνίζει το Δία και τη Διόνη, γονείς της Θεάς Αφροδίτης, και εκφράζει την εσωτερική αναγέννηση, την δύναμη που μας κινητοποιεί να κυνηγήσουμε τα όνειρά μας και την αιώνια τύχη, αρκεί να το πιστέψουμε. Ένα διαχρονικό κόσμημα που θα χαρίσει λάμψη στις πιο chic εμφανίσεις.

Τα ωραιότερα γούρια Ελλήνων δημιουργών για να χαρίσετε αυτά τα Χριστούγεννα-5
©Minas

Minas

H Minas μετρά αντίστροφα για το 2023 με ένα υπέροχο κρεμαστό γούρι που φέρνει μαζί του νέες ελπίδες, όνειρα, ευκαιρίες και φιλοδοξίες, για μια καλύτερη χρονιά, που μας δίνει φτερά να πετάξουμε. Ένα edgy κόσμημα με τη γνωστή ροκ διάθεση της εταιρείας Minas, ιδανικό για να χαρίσει αυτοπεποίθηση και δυναμισμό στις εμφανίσεις μας, στοιχεία που σίγουρα θέλουμε να μας συνοδεύουν τη νέα χρονιά. Κυκλοφορεί σε γυαλιστερό ή οξειδωμένο ασήμι, ασήμι χρυσό και χρυσό Κ18. Χαρίστε το στον εαυτό σας ή στα αγαπημένα σας πρόσωπα. Εκτός από μενταγιόν αναμένεται να κυκλοφορήσει και σε σκουλαρίκι.

Τα ωραιότερα γούρια Ελλήνων δημιουργών για να χαρίσετε αυτά τα Χριστούγεννα-6
©Lalaounis

Lalaounis

Τα γούρια του οίκου Lalaounis για το 2023 συμβολίζουν την αγάπη, που τόσο έχουμε ανάγκη για να παραμένουμε ενωμένοι και να προχωράμε μπροστά. Η αγάπη αποτυπώθηκε σε εντυπωσιακά κοσμήματα με μοτίβα σε σχήμα-καρδιάς εμπνευσμένα από τα τελετουργικά ενδύματα της Αυτοκράτειρας Ειρήνης, όπως εντοπίζονται στο ψηφιδωτό των Κομνηνών του 12ου αιώνα μ.Χ. Ανακαλύψτε τα εντυπωσιακά κρεμαστά μενταγιόν και τα βραχιόλια που θα γίνουν το δικό σας σύμβολο τύχης για τη νέα χρονιά.

Τα ωραιότερα γούρια Ελλήνων δημιουργών για να χαρίσετε αυτά τα Χριστούγεννα-7
©Myrto Anastasopoulou

Myrto Anastasopoulou

Το τυχερό γούρι για το 2023 είναι ένα σκαλιστό μοτίφ από Χαλκηδόνιο σε μορφή ψαριού, ως σύμβολο της θέλησης και της δύναμης που μπορούμε να χτίσουμε με επιμονή, αφοσίωση, θάρρος, γενναιότητα και φυσικά αγάπη. Πηγή έμπνευσης της Myrto Anastasopoulou ήταν ο συμβολισμός ενός αρχαίου Ιαπωνικού μύθου που αφορά το χρυσό ψάρι Κόι. Με αυτό το γούρι μας προσκαλεί σε ένα ταξίδι ενδοσκόπησης, ανακάλυψης και ενίσχυσης της εσωτερικής μας δύναμης.

Τα ωραιότερα γούρια Ελλήνων δημιουργών για να χαρίσετε αυτά τα Χριστούγεννα-8
©Danelian

Danelian

Το γούρι Danelian για το 2023 ονομάζεται Seductive και έχει σχήμα χειλιών, σαν ένα όπλο αποπλάνησης που δίνει το σύνθημα να αποκαλύψουμε την πιο φλογερή εκδοχή του εαυτού μας. Επιλέξτε το σε μενταγιόν ή σε δαχτυλίδι, σε κόκκινο ή χρυσό.

Τα ωραιότερα γούρια Ελλήνων δημιουργών για να χαρίσετε αυτά τα Χριστούγεννα-9
©Lito

Lito Fine Jewelry

Η Ελληνίδα σχεδιάστρια μας καλεί να ξεκλειδώσουμε την τύχη μας, με ένα τυχερό λουκέτο, σε χρυσό ή ασημί και με συνδυασμό των δύο. Το brand LITO δημιούργησε ένα γούρι με μακριά ή και πιο short αλυσίδα που χαρίζει μια πιο ροκ αισθητική σε κάθε εμφάνιση.