τα-ωραιότερα-γούρια-ελλήνων-σχεδιαστ-297027

Μια από τις αγαπημένες παραδόσεις που τηρούμε πιστά κάθε Χριστούγεννα, είναι να προσφέρουμε ένα γούρι, μια χειρονομία τρυφερή που εκφράζει τα όνειρά μας για τη νέα χρονιά. Οι Έλληνες σχεδιαστές άντλησαν έμπνευση από τα πιο τυχερά σύμβολα και μας προτείνουν τα ωραιότερα γούρια για το 2024. Μενταγιόν και βραχιόλια γεμάτα θετική ενέργεια, υπόσχονται να μας μεταφέρουν αισιοδοξία όλο τον χρόνο.

Τα ωραιότερα γούρια Ελλήνων σχεδιαστών για να υποδεχτείτε το 2024-1
©Zolotas

Zolotas

O οίκος ZOLOTAS  εμπνεύστηκε από τα τέσσερα στοιχεία που συνιστούν την κοσμική ύλη, και μας συστήνει το γούρι TETRA για το 2024. Νερό, Φωτιά, Αέρας, Γη, το κάθε στοιχείο διεγείρει τις αισθήσεις με τρόπο ξεχωριστό, σαν μια πηγή αστείρευτης δύναμης.

Τα ωραιότερα γούρια Ελλήνων σχεδιαστών για να υποδεχτείτε το 2024-2
©MINAS

Minas

Το γούρι του Minas για το 2024 εκφράζει την δύναμη του μαζί και είχαμε ήδη πάρει μια πρώτη γεύση στο skate που είχε σχεδιάσει ο Prometheus, Designer του οίκου, για την Minas Unchained Exhibition που πραγματοποιήθηκε μόνο για μια βραδιά τον Μάιο στην Πέτρινη Αποθήκη του ΟΛΠ. Μπορεί να φορεθεί στο λαιμό ή στο χέρι

Τα ωραιότερα γούρια Ελλήνων σχεδιαστών για να υποδεχτείτε το 2024-3
©Zeus + Δione

Zeus + Δione

Το “24”βρίσκεται παντού. Στο εικοσιτετράωρο της καθημερινότητάς μας, στο τετραδιάστατο τεσσεράκτιο σχήμα της γεωμετρίας, στην αρμονική συμφωνία των 24 μουσικών κλιμάκων, στα 24 καρέ ανά δευτερόλεπτο στο σινεμά. Η Zeus+Δione, άντλησε αναφορές για το γούρι του 2024 από τα 24 γράμματα του ελληνικού αλφαβήτου. Πρόκειται για ένα χειροποίητο ορθογώνιο κόσμημα με αλυσίδα, επιχρυσωμένο, με εγχάρακτα τα 24 γράμματα του ελληνικού αλφαβήτου. Μπορεί να φορεθεί ως κολιέ ή να πλεχτεί γύρω από τον καρπό σε μορφή βραχιολιού macramé. Σε μια εναλλακτική εκδοχή, το Άλφα συναντά το Ωμέγα σε ένα κομψό μενταγιόν, διαθέσιμο σε τρεις διαφορετικούς χρωματικούς συνδυασμούς: ασημί, μαύρο και χρυσό.

Τα ωραιότερα γούρια Ελλήνων σχεδιαστών για να υποδεχτείτε το 2024-4
©Christina Soubli

Christina Soubli

Η Χριστίνα Σούμπλη υποδέχεται με το σπουργίτι Bluebird γνωστό και ως το «μπλε πουλί της ευτυχίας», ένα σύμβολο χαράς και αρμονίας, που προσδοκεί να φέρει αγάπη, θετικότητα και ανανέωση. Πρόκειται για ένα κομψό μενταγιόν από επισμαλτωμένο μπρούτζο που υποδηλώνει την ειρήνη, την ελευθερία, την καλή τύχη και τα φρέσκα νέα ξεκινήματα. Το «Bluebird of Happiness» έχει ατσάλινη επιχρυσωμένη αλυσίδα μήκους 70 εκ και τα φτερά του, που φέρουν την χαρακτηριστική τεχνική filigree της σχεδιάστριας, είναι επισμαλτωμένα σε αποχρώσεις του μπλέ. Το γούρι έχει χαραγμένο τα αρχικά CS της Χριστίνας Σούμπλη.

Τα ωραιότερα γούρια Ελλήνων σχεδιαστών για να υποδεχτείτε το 2024-5
©Danai Giannelli

Danai Giannelli

Με το γούρι για το 2024 The Leaf of Heart, η jewellery designer Danai Giannelli, μας προσκαλεί σε ένα συναρπαστικό ταξίδι εξερεύνησης και επαναπροσδιορισμού της σχέσης μας με ότι μας περιβάλει. Ένα φύλλο σε σχήμα καρδιάς που περικλείει και συμβολίζει την αγάπη και τον σεβασμό, την αφύπνιση και την άνθιση, τη συνειδητοποίηση ότι όλα γύρω μας και μέσα μας συνδέονται, όλα είναι ένα. Η φύση, ο άνθρωπος, η ζωή, το τώρα και το αύριο.

Τα ωραιότερα γούρια Ελλήνων σχεδιαστών για να υποδεχτείτε το 2024-6
©Pollina Ellis

POLINA ELLIS

Η POLINA ELLIS επιλέγει ως γούρι για το 2024 τη μέλισσα, πηγή ζωής, σύμβολο υγείας, αλληλεγγύης και ενότητας. Στις σημερινές περιβαλλοντικές συνθήκες, από τις οποίες απειλούνται και οι μέλισσες, είναι σημαντικό να διδαχθούμε από τον μαγικό τρόπο που αυτές επιβιώνουν. Μέσα από την τέλεια δομημένη κοινότητά τους δημιουργούν ένα πολυσχιδές «θαύμα» και παράδειγμα συμβίωσης.

Τα ωραιότερα γούρια Ελλήνων σχεδιαστών για να υποδεχτείτε το 2024-7
©Myrto Anastasopoulou

MYRTO ANASTASOPOULOU

Το τυχερό γούρι της Myrto Anastasopoulou για το 2024 σχηματίζει μια καρδιά η οποία έχει σκαλιστεί από φεγγαρόπετρα. Το σχήμα της καρδιάς είναι ένα παγκόσμιο σύμβολο της αγάπης, έχει χαραχτεί από μια αστραφτερή φεγγαρόπετρα σε μια ιδιαίτερη ροζ-καφέ απόχρωση. Η Φεγγαρόπετρα θεωρείται ο λίθος της διαίσθησης και της διορατικότητας, και μας βοηθά να έρθουμε σε επαφή με τις πιο θετικές, ευαίσθητες και στοργικές πτυχές του εαυτού μας.

Τα ωραιότερα γούρια Ελλήνων σχεδιαστών για να υποδεχτείτε το 2024-8
©Lalaounis

LALAOUNIS

Το ελάφι, σύμβολο της αναγέννησης της φύσης που συνδέεται με τις έννοιες της ελευθερίας και της δύναμης, είναι το γούρι του οίκου Lalaounis για το 2024, εμπνευσμένο από την Κερυνίτιδα έλαφο, ιερό ζώο της θεάς Αρτέμιδος.

Τα ωραιότερα γούρια Ελλήνων σχεδιαστών για να υποδεχτείτε το 2024-9

LiLALO

Η LiLALO αντλεί έμπνευση από το 24ο γράμμα της ελληνικής αλφαβήτου το «Ω» και σχεδιάζει το Γούρι- Κόσμημα της νέας χρονιάς με διττό συμβολισμό. Το Πέταλο, στοιχείο εσωτερικής δύναμης και καλοτυχίας σε αρχαίους λαούς και πολιτισμούς, ενσωματώνει το «Ω» σηματοδοτώντας τη νέα αρχή, την πληρότητα, την ισορροπία και την απόλυτη ολοκλήρωση. Το «ωμέγα» είναι το γράμμα που συμβολίζει, τη μετάβαση από το παλιό στο νέο, την ανακύκλωση του χρόνου, την αιωνιότητα, την αρμονία, τη συνεχή ροή της ζωής και της εξέλιξης. Το Γούρι 2024 «Lucky Ω» με τον πλούτο των συμβολισμών και τον κομψό σχεδιασμό του, μας υπενθυμίζει πως κάθε μέρα είναι μια ευκαιρία για ανανέωση, για μια νέα αρχή με στόχους, φωτεινές και αισιόδοξες σκέψεις.

Τα ωραιότερα γούρια Ελλήνων σχεδιαστών για να υποδεχτείτε το 2024-10
©Lito

LITO

Το Flying Fish είναι το τυχερό σύμβολο της LITO για το 2024, αγκαλιάζοντας νέες δυνατότητες. Καθώς το ψάρι αψηφά τους νόμους της φύσης και εμφανίζεται να πετά, αποδεικνύει πως όλα είναι δυνατά.

MHT