τα-supermodel-approved-μποτάκια-που-είναι-ξανά-τάση-στο-207673
©Getty Images

Η ιστορία των Dr. Martens boots ξεκινά το 1945, όταν ο γιατρός Dr. Klaus Maertens αναρρώνοντας από μια εγχείρηση, δημιούργησε μια σόλα με αναπαυτικό μαξιλαράκι, αντικαθιστώντας την παραδοσιακή δερμάτινη σόλα. Το 1947 συνεργάστηκε με τον μηχανικό Herbert Funk και χρησιμοποιώντας παλιά στρατιωτικά υλικά, σχεδίασαν μαζί τις πρώτες Dr. Martens μπότες που στην πορεία εξελίχθηκαν στο στυλ που βλέπουμε σήμερα. Το πρώτο μοντέλο ονομάστηκε “1.4.60”, αφιερωμένο στην ημερομηνία κατασκευής τους σε βρετανικό εργοστάσιο.

Τα Dr. Martens μποτάκια έγιναν σύντομα μέρος της punk κουλτούρας και ταυτίστηκαν με τα επαναστικά κινήματα της εποχής. Αγαπήθηκαν από τους ροκ σταρ και το σχέδιό τους παρέμεινε αναλλοίωτο, με μικρές μόνο παραλλαγές για να προσαρμόζεται στην κάθε δεκαετία. Μέσα σε αυτά τα χρόνια τα Dr. Martens μποτάκια βρήκαν τον τρόπο να παραμείνουν στο προσκήνιο και να γίνουν αναπόσπαστο κομμάτι κάθε cool γκαρνταρόμπας. Πλέον τα συναντάμε στις εμφανίσεις των supermodels, από την Bella Hadid και την Kaia Gerber, μέχρι την Kendall Jenner και την Irina Shayk, αποδεικνύοντας πως πρόκειται για παπούτσια με διαχρονική αξία που θα φοράμε για πάντα.

Οι εμφανίσεις των μοντέλων είναι η έμπνευση στην οποία και καταφεύγουμε για να συνδυάσουμε τα Dr. Martens μποτάκια με τον πιο σύγχρονο τρόπο. Τα supemodels συνδυάζουν αυτά το ροκ booties με μίνι φορέματα, δερμάτινα παντελόνια, σοφιστικέ σακάκια, skinny τζιν παντελόνια, αλλά και baggy, δίνοντάς μας συνεχώς ιδέες για τα καθημερινά looks. Τα στρατιωτικά μποτάκια λόγω της chunky σόλας τους και του όγκου που δημιουργούν κολακεύουν ιδιαίτερα τα πόδια, γι’ αυτό και μας αρέσουν ιδιαίτερα με μίνι φούστες. Εκτός από τα κλασικά μαύρα lace-up μποτάκια, υπάρχουν και τα platform booties που κάνουν κάθε στυλ ακόμα και πιο ιδιαίτερο.

Ακολουθούν όλοι οι supermodel approved συνδυασμοί με τα Dr. Martens μποτάκια που αξίζει να προσθέσετε στην συλλογή σας τώρα.

Τα supermodel approved μποτάκια που είναι ξανά τάση στο street style-1
©Getty Images
Τα supermodel approved μποτάκια που είναι ξανά τάση στο street style-2
©Getty Images
Τα supermodel approved μποτάκια που είναι ξανά τάση στο street style-3
©Getty Images
Τα supermodel approved μποτάκια που είναι ξανά τάση στο street style-4
©Getty Images
Τα supermodel approved μποτάκια που είναι ξανά τάση στο street style-5
©Getty Images
Τα supermodel approved μποτάκια που είναι ξανά τάση στο street style-6
©Getty Images
Τα supermodel approved μποτάκια που είναι ξανά τάση στο street style-7
©Getty Images
Τα supermodel approved μποτάκια που είναι ξανά τάση στο street style-8
©Getty Images
Τα supermodel approved μποτάκια που είναι ξανά τάση στο street style-9
©Getty Images
Τα supermodel approved μποτάκια που είναι ξανά τάση στο street style-10
©Getty Images

Διαβάστε επίσης | Business Casual: Το στυλ που επιστρέφει

MHT