τα-live-της-prada-στο-instagram-139670
©PixelFormula

Πιστή στη σχέση της με τον πολιτισμό και στην αποστολή της να τον μεταλαμπαδεύει στο κοινό της, η Prada λανσάρει μια σειρά από live στο Instagram με πολιτιστικό περιεχόμενο. 

Με τίτλο «Prada Possible Conversations», το project προορίζεται να φέρει σε επαφή το κοινό τoυ οίκου στα social media με διεθνείς σκεπτόμενες προσωπικότητες από διαφορετικούς χώρους, μέσα από live διαλόγους στον επίσημο λογαριασμό του. Το όλο εγχείρημα φιλοδοξεί να λειτουργήσει σαν αντίβαρο στις πολυάριθμες πολιτιστικές διοργανώσεις που αναβλήθηκαν ή ματαιώθηκαν εξαιτίας της πανδημίας. 

Τα live της Prada στο Instagram-1
©prada.com

Οι συζητήσεις θα εστιάζουν σε διαφορετικά θέματα από τη μόδα, την τέχνη, την αρχιτεκτονική και το σινεμά μέχρι τη φιλοσοφία, την ψυχολογία και τη λογοτεχνία με σκοπό να παρακινήσουν το κοινό να ανακαλύψει πώς ο πολιτισμός επιδρά σε κάθε εποχή και πως σχετίζεται με το μέλλον. 

Το πρώτο «Prada Possible Conversation» πραγματοποιήθηκε στις 14 Απριλίου με κεντρικούς ομιλητές τη συγγραφέα και καλλιτεχνική διευθύντρια του Jacquard x Google Arts & Culture Residency, Pamela Golbin και τον δημοσιογράφο μόδας και κριτικό Alexander Fury, που συζήτησαν πάνω στο θέμα «Η μόδα σε καιρούς κρίσης», ενώ οι viewers είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν, να θέτουν ερωτήσεις και να μοιράζονται τις απόψεις τους πάνω στο θέμα. 

Κάθε συζήτηση στο Instagram θα αντιστοιχεί και σε μια δωρεά του οίκου στην UNESCO για να υποστηρίξει το έργο της κατά του Covid-19. Το εγχείρημα υπογραμμίζει τη σημασία του πολιτισμού, της δημιουργικότητας και της εκπαίδευσης με αφορμή ότι περισσότεροι από 1.5 δις μαθητών αναγκάστηκαν να απέχουν από το σχολείο τους και επιχειρεί μέσω του φιλανθρωπικού προγράμματος που το πλαισιώνει φιλοδοξεί να ευνοήσει τη διεθνή συνεργασία πάνω στην επιστήμη.  

Το πρόγραμμα δωρεάς προς την UNESCO πάει ένα βήμα παραπέρα την υποστήριξη του ιταλικού οίκου στη μάχη κατά της πανδημίας. Όπως γνωρίζουμε ήδη, τον περασμένο μήνα, οι CEO Patrizio Bertelli και Miuccia Prada και ο Πρόεδρος  της Prada, Carlo Mazzi ανακοίνωσαν τη δωρεά 6 μονάδων εντατικής θεραπείας σε τρία ιταλικά νοσοκομεία, ενώ η εταιρεία αφιέρωσε την παραγωγή του εργοστασίου της με έδρα την Ιταλία στην κατασκευή 80.000 ιατρικών στολών και 110.000 μασκών για το προσωπικό υγείας, μετά από αίτημα που έλαβε από την περιφέρεια της Τοσκάνης.