το-τζιν-του-αύριο-123243
©Armando Grillo / Gorunway.com | SPRING 2020 READY-TO-WEAR Stella McCartney

Μετά τη συλλογή με τις υπέροχα κομψές ψεύτικες γούνες που παρουσίασε τον Οκτώβριο του 2019 και το λανσάρισμα των vegan sneakers σε συνεργασία με την Adidas τον Δεκέμβριο του 2019, η Stella McCartney  συνεχίζει να πρωτοπορεί και να κυριαρχεί στον eco-friendly κόσμο της μόδας. Το νέο της project; Το 100% βιοδιασπώμενο τζιν που δημιούργησε σε συνεργασία με την ιταλική εταιρεία «πράσινων» τζιν, ονόματι Candiani. «Είναι υποχρέωση μας να κατευθυνόμαστε προς ανανεώσιμες πηγές και να χρησιμοποιούμε βιοδιασπώμενα υλικά» δήλωσε ο ιδιοκτήτης του brand, Alberto Candiani.

https://www.instagram.com/p/B7TR8udCQn9/?utm_source=ig_embed

Το τζιν του αύριο

Παρά τα πολλαπλά στοιχήματα στη μόδα για το ποιος θα ανακαλύψει την πιο φιλική προς το περιβάλλον εκδοχή τζιν, φαίνεται ότι η συνταγή του βιοδιασπώμενου τζιν της Stella McCartney μάλλον θα είναι αυτή που υιοθετήσουν οι περισσότεροι μετά το λανσάρισμα του, τον Μάιο του 2020. Οι λόγοι; Η σύσταση του εξαιρεί το πλαστικό και τα τοξικά προϊόντα και αποτελείται αποκλειστικά από βιοδιασπώμενα υλικά και φυτά. Παράλληλα έχουν μελετηθεί τρόποι παραγωγής που χρησιμοποιούν το δυνατόν λιγότερο νερό και ενέργεια. Στοιχεία που ανοίγουν ένα νέο κεφάλαιο στο έργο της σχεδιάστριας πάνω στη βιώσιμη μόδα.

Το νέο τζιν θα διατίθεται σε δέκα διαφορετικά σχέδια που θα συμπεριληφθούν στη συλλογή Φθινόπωρο/Χειμώνας 2020 της Stella McCartney. Διαθέσιμη από τον Μάιο του 2020 stellamccartney.com

MHT