το-νέο-μοντέλο-tudor-σχεδιάστηκε-για-υποβρ-199680

Η Tudor ένωσε τις δυνάμεις της με το Γαλλικό Ναυτικό από τη δεκαετία του 50, δημιουργώντας το πρώτο επαγγελματικό καταδυτικό μοντέλο. Η συνεργασία συνεχίστηκε μέχρι τα 80s με την Tudor να αποτελεί μόνιμο προμηθευτή του Γαλλικού ναυτικού. Τώρα οι δυο πλευρές ανανεώνουν αυτή τη σύμπραξη και την επισφραγίζουν με το νέο Tudor PELAGOS FXD, που σχεδιάστηκε για υποβρύχιες εξερευνήσεις, με τη βοήθεια των πιο έμπειρων βατραχανθρώπων.

Το νέο ρολόι Tudor PELAGOS FXD, διαθέτει κορυφαίες τεχνολογικές προδιαγραφές όπως η περιστρεφόμενη διπλής κατεύθυνσης φωσφορίζουσα στεφάνη με αντίθεση διαβάθμιση από τα 60 λεπτά στο 0, χαρακτηριστικό που βοηθά στο να καλύπτονται ειδικές ανάγκες της τεχνικής αντίστροφης μέτρησης στην υποβρύχια πλοήγηση.

Το νέο μοντέλο Tudor σχεδιάστηκε για υποβρύχιες εξερευνήσεις-1

Ένα ακόμα χαρακτηριστικό που προστέθηκε στο Pelagos είναι το μονοκόμματο υφασμάτινο λουράκι με σύστημα στήριξης velcro, που προσφέρει ευελιξία και ευκολία. Η υποβρύχια πλοήγηση επιτρέπει στους δύτες να ακολουθήσουν ένα ειδικό δρομολόγιο στον βυθό. Επιτυγχάνεται με 2 δύτες σε ζευγάρι, δεμένους με έναν ιμάντα γνωστό ως ‘lifeline’’, που κάνουν καταδύσεις με την βοήθεια μιας μαγνητικής πυξίδας. Η φωσφορίζουσα αντίθετης διαβάθμισης στεφάνη, επιτρέπει στους δύτες να ξεκινούν νέες χρονομετρήσεις σε κάθε αλλαγή του δρομολογίου της πλοήγησης.

Το νέο μοντέλο Tudor σχεδιάστηκε για υποβρύχιες εξερευνήσεις-2

Όσο για το σχεδιασμό του νέου Tudor Pelagos; Ακολουθεί το στυλ των ιστορικών καταδυτικών μοντέλων της Tudor. To καντράν και η κεραμική στεφάνη, έχουν Navy Blue χρώμα και τους φωσφορίζοντες δείκτες Snowflake της Tudor, που παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά το 1969 για να αυξήσουν την φωτεινότητα σε συνθήκες περιορισμένου φωτός στον βυθό. Στο πίσω μέρος του καντράν διακρίνεται και το χαραγμένο λογότυπο Μ.Ν. 21’Marinenationale 21του Γαλλικού Ναυτικού, με το σήμα της άγκυρας.

H κάσα διαμέτρου φτάνει τα 42mm, είναι κατασκευασμένη από τιτάνιο και εγγυημένα στεγανή στα 200 μέτρα, ενώ διαθέτει και αυτόματο μηχανισμό ΜΤ5602 με αυτονομία 70 ωρών.

Το νέο μοντέλο Tudor σχεδιάστηκε για υποβρύχιες εξερευνήσεις-3

Rolex Hellas: Βαλαωρίτου 5, Τηλέφωνο: 210 3621138, www.tudorwatch.com

MHT