το-πιο-σέξι-ανοιξιάτικο-φόρεμα-είναι-α-221525
©Jonathan Daniel Pryce

Ανάμεσα στις νέες τάσεις που έρχονται να προστεθούν στην γκαρνταρόμπα μας το καλοκαίρι 2022, βρίσκεται και το ασύμμετρο φόρεμα ή αλλιώς one-shoulder dress. Πρόκειται για το φόρεμα που έκανε την εμφάνισή του στις συλλογές των οίκων Valentino, Givenchy, Bottega Veneta και φυσικά άμεσα προστέθηκε στις SS22 collections των μεγαλύτερων brands.

Το ασύμμετρο φόρεμα είναι διακριτικά σέξυ και ultra feminine. Τονίζει τους ώμους και κολακεύει ιδιαίτερα την σιλουέτα, ενώ αν έχει και cut-outs δημιουργεί ένα ακόμα πιο θηλυκό αποτέλεσμα. Το one-shoulder dress είναι αυτό το item που θα φορέσουμε στους γάμους του καλοκαιριού, αλλά και στα βραδινά outfits. Συνδυάζεται με high-heeled πέδιλα, αλλά και φλατ σανδάλια.

Οι μεγαλύτεροι οίκοι μας προτείνουν να επιλέξουμε ασύμμετρα φορέματα με χρώμα, όπως το πορτοκαλί του οίκου Valentino, το φλογερό κόκκινο ή το trendy πράσινο, ενώ από τις προτάσεις δεν λείπει φυσικά και το καλοκαιρινό λευκό. Μπορείτε να προσθέσετε μια ζώνη στη μέση για να τονίσετε περισσότερο την σιλουέτα σας ή εναλλακτικά προτιμήστε ένα φόρεμα από ανάλαφρο ύφασμα και με oversized γραμμή που επιτρέπει στο σώμα να κινείται ελεύθερα. Σημειώστε πως το one-shoulder dress αποτελεί ένα κομμάτι-επένδυση για κάθε γκαρνταρόμπα, που δεν μπορεί να θεωρηθεί out of style, οπότε μην διστάσετε να επιλέξετε ένα διαχρονικό στυλ που θα φορέσετε με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.

Η Vogue προτείνει 7 ασύμμετρα φορέματα για το καλοκαίρι 2022:

Το πιο σέξι ανοιξιάτικο φόρεμα είναι ασύμμετρο-1
©Zeus + Dione

Ασύμμετρο φόρεμα, Zeus + Dione.

Το πιο σέξι ανοιξιάτικο φόρεμα είναι ασύμμετρο-2
©Norma Kamali

Ασύμμετρο φόρεμα, Norma Kamali

Το πιο σέξι ανοιξιάτικο φόρεμα είναι ασύμμετρο-3
©David Koma

Μοβ φόρεμα, David Koma.

Το πιο σέξι ανοιξιάτικο φόρεμα είναι ασύμμετρο-4
©H&M

Φόρεμα με έναν ώμο, H&M

Το πιο σέξι ανοιξιάτικο φόρεμα είναι ασύμμετρο-5
©Valentino

Ασύμμετρο φόρεμα, Valentino.

Το πιο σέξι ανοιξιάτικο φόρεμα είναι ασύμμετρο-6
©Ζara

Ασύμμετρο blazer dress, Ζara

Το πιο σέξι ανοιξιάτικο φόρεμα είναι ασύμμετρο-7
©Ami Paris

Διαβάστε επίσης | 9 άνετα slides για τα comfy chic looks του καλοκαιριού

MHT