40-σχεδιαστές-τιμούν-τον-alber-elbaz-στην-paris-fashion-week-191111
©AZ Factory/Instagram

Όταν ο Alber Elbaz έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Απρίλιο, ο κόσμος της μόδας έχασε όχι μόνο έναν ταλαντούχο δημιουργό, αλλά και μια από τις πιο αγαπητές μορφές του χώρου. Ο Alber Elbaz φρόντιζε πάντα ώστε τα shows του να είναι τα πιο fun, από το σκηνικό, μέχρι την επιλογή της μουσικής και τα σνακ.

Στη φετινή Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού το brand του Alber Elbaz AZ Factory προσκάλεσε σαράντα σχεδιαστές να τιμήσουν τον δημιουργό με το runway show “Love brings Love”, που θα αποτελέσει και το closing event της Fashion Week, στις 5 Οκτωβρίου. Όλοι τους κλήθηκαν να δημιουργήσουν κομμάτια εμπνευσμένα από τη δημιουργική ματιά του Alber Elbaz. Προς το παρόν τα ονόματα δεν έχουν ανακοινωθεί, οι κύκλοι της μόδας όμως ήδη αναφέρουν μεταξύ άλλων τη Maria Grazia Chiuri του οίκου Dior, τον Demna Gvasalia του Balenciaga, τον Pierpaolo Piccioli του Valentino και τον Nicolas Ghesquière του Louis Vuitton.

40 σχεδιαστές τιμούν τον Alber Elbaz στην Paris Fashion Week-1
©AZ Factory/Instagram

To show θα είναι μια έκφραση αγάπης προς τον Alber Elbaz από τη μεγάλη οικογένεια της μόδας και σίγουρα θα συγκεντρώσει τα πιο λαμπερά ονόματα, λαμβάνοντας υπόψη και πόσο αγαπητός ήταν. “Είμαστε τόσο συγκινημένοι που τα πιο δημιουργικά μυαλά της σύγχρονης μόδας ενώνονται με το AZ Factory για να τιμήσουν τη μνήμη του Alber. Ξέρουμε πως θα ένιωθε και εκίνος μεγάλη τιμή ξέροντας πως τον θυμόμαστε με αυτό τον τρόπο”, σχολιάζει ο Laurent Malecaze, CEO του AZ Factory.

Όπως δήλωνε και ο ίδιος ο Alber Elbaz, “αν δεν μπορεί να φορεθεί, δεν είναι μόδα”.

40 σχεδιαστές τιμούν τον Alber Elbaz στην Paris Fashion Week-2

Διαβάστε επίσης | Fashion Week: Τι περιμένουμε από τα SS2022 shows

MHT