Δυο σεζόν πριν, η τάση του oversized κυρίως στα αξεσουάρ άρχισε να δείχνει πιο δυναμική από ποτέ. Στις πασαρέλες της άνοιξης 2019 δεν είχε να κάνει με την υπερβολή αλλά με το δυναμισμό.

Στις πρόσφατες εβδομάδες μόδας για τη σεζόν Spring/ Summer 2020, σειρά είχαν τα power sleeves, τα πληθωρικά μανίκια με αναφορές στον ρομαντισμό και τις ενδυμασίες της αναγεννησιακής περιόδου. Ο Marc Jacobs, η Alessandra Rich, ο Richard Quinn και ο Giambattista Valli ήταν μόνο μερικοί από τους σχεδιαστές που παρουσίασαν τα φουσκωτά μανίκια σαν ένα σύμβολο δυναμισμού. Και ενώ οι υπόλοιποι έπαιξαν με μαλακά υλικά και ρευστές σιλουέτες, στο Balenciaga, η εκδοχή του Gvasalia είχε αυστηρούς, τετραγωνισμένους ώμους, σε εξωπραγματικές διαστάσεις.



Η έμπνευση για τους Alessandra Rich και Saint Laurent ήρθε από τη δεκαετία του ’80, τη «Δυναστεία» και τη Joan Collins, καθώς τα puffy sleeves και οι βάτες στους ώμους έρχονταν σε αντίθεση με τα εφαρμοστά cocktail dresses και τις ψηλόμεσες σιλουέτες.



Το μήνυμα για την επόμενη σεζόν είναι πως το «power dressing» αλλάζει μορφή. Ξεχάστε τα masculine κοστούμια και επενδύστε στον όγκο!