weekly-edit-η-vogue-επιλέγει-τα-καλύτερα-της-εβδομάδ-315490
©Getty Images

Tαξιδέψαμε:

Σε άγνωστο προορισμό με ένα αξεσουάρ από τον οίκο Louis Vuitton που θέλουμε να φορέσουμε με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Ένα ολομέταξο, καρέ μαντήλι μπορεί να είναι όσο ευέλικτο μας επιτρέπει η φαντασία μας. Και κάπως έτσι ένα κομμάτι ύφασμα μπορεί να εξελιχτεί σε έργο τέχνης, να βρεθεί στον τοίχο μας σε πλέξιγκλας, να τυλιχτεί στον λαιμό μας, να φορεθεί σαν ζώνη, στα μαλλιά, στον καρπό του χεριού μας. Πάντοτε μου άρεσε να συλλέγω μαντήλια, μονοχρωματικά, ατίθασα, εμπριμέ, ζωηρόχρωμα, μουντά, και να παίζω μαζί τους, να φωτίζω ρούχα που έχω βαρεθεί, να τα κρύβω στην τσάντα μου, για εκείνες τις μέρες που θέλω να βλέπω μόνο χρώματα, να κρυφτώ, να επαναφέρω αναμνήσεις, να δημιουργήσω καινούργιες. Οι αποσκευές είναι ήδη έτοιμες.

Weekly Edit: Η Vogue επιλέγει τα καλύτερα της εβδομάδας-1
©Louis Vuitton

Φανταστήκαμε:

Ένα φόρεμα που έχει φτιαχτεί για να αγκαλιάσει το σώμα μας, να φέρει το καλοκαίρι πιο κοντά, να μας απελευθερώσει, ίσως και να μας δροσίσει. Το μίνι φόρεμα με την υπογραφή Di Petsa και την ονομασία Theia Wetlook δεν αποτελεί μόνο ένα χειροποίητο κομμάτι υψηλής ραπτικής, περίτεχνα ραμμένο για να δημιουργήσει την αιθέρια ψευδαίσθηση του νερού που κυλάει στο σώμα. Είναι παραμυθένιο, για μια ηρωίδα που ονειρεύεται με ανοιχτά και κλειστά μάτια, μέσα κι έξω από το νερό, στολισμένο με κρύσταλλα Lapis Lazuli κι ένα χειροποίητο κρεμαστό θαλασσινό κοχύλι, αποκλειστικά στην απόχρωση Mint Blue. Γοργόνες στη στεριά; Και στην πόλη. Στο σπίτι. Στον κήπο. Ιδανικά μέσα σε μια αγκαλιά. Και μου αρέσει ακόμη περισσότερο η ιδέα ότι κατασκευάζεται στην Ελλάδα. Για να λούζεται στο ελληνικό φως και να αντιστέκεται στα κύματα.

Weekly Edit: Η Vogue επιλέγει τα καλύτερα της εβδομάδας-2
©Di Petsa

Δοκιμάσαμε:

Ένα κόσμημα που φωτίζει το πρόσωπο μας. Σα να δημιουργήθηκε για να γίνει ένα με το δέρμα μας, τα αυτιά μας, τον λαιμό μας, την καθημερινότητα μας. Με φαντάζομαι να φοράω τα Moonlight Grapes από τον Georg Jensen με λευκά ή μαύρα. Ασπρόμαυρα; Καλύτερα όχι. Για να μην μπερδεύεται το μήνυμα. Μου αρέσει ο χρυσός όταν συγκρούεται, συμφιλιώνεται, εναρμονίζεται με το χθες και το σήμερα, δεν περνάει απαρατήρητος, αλλά δεν φωνάζει κιόλας. Και κάπως έτσι ένα κόσμημα μπορεί να αφηγηθεί την ιστορία του, να προδώσει πως σχεδιάστηκε πρώτα στο χαρτί, για να ζωντανέψει μετά σε μια βιτρίνα, σε ένα κουτί, στο μπουντουάρ μας. Κρυφά μυστικά; Αυτά είναι καλύτερα να τα ψιθυρίζουμε μόνο.

Weekly Edit: Η Vogue επιλέγει τα καλύτερα της εβδομάδας-3
©Georg Jensen

Aγαπήσαμε:

Ένα έπιπλο που μοιάζει σα να φτιάχτηκε για να φωτίσει τον χώρο μας, το σπίτι μας, τη ζωή μας. Και κάπως έτσι δημιουργήθηκαν οι Τέλειες Ρίγες, το Perfect Stripes, από ένα αγαπημένο σχέδιο του παρελθόντος, την πολυθρόνα Serieup από την Β&B Italia (Deloudis), η οποία, σχεδιάστηκε το 1969. Το ντιζάιν, η καινοτομία, η υποψία τέχνης, η τεχνολογία που συναντά την πρακτικότητα, δημιουργούν ένα φωτεινό αντικείμενο πόθου. Δεν σας αρέσουν τα επιβλητικά έπιπλα που κρύβουν μια παιδικότητα; Kάτι σου θυμίζουν, χωρίς να μπορείς να προσδιορίσεις ακριβώς την εικόνα, το συναίσθημα, τον τόπο, τον χρόνο. Μπορείς όμως να ζήσεις τη στιγμή, να δοκιμάσεις πως σε αγκαλιάζει όταν κάθεσαι μέσα στην πολυθρόνα, όταν ξαπλώνεις τα πόδια, απλώνεις τα χέρια, δοκιμάζεις αν υπάρχει χώρος για δύο. Η τέλεια αγκαλιά, ανάμεσα σε δύο σώματα, μέσα σε τέλειες ρίγες.

Weekly Edit: Η Vogue επιλέγει τα καλύτερα της εβδομάδας-4
©Deloudis
MHT