weekly-edit-η-vogue-επιλέγει-τα-καλύτερα-της-εβδομάδ-318441
©Getty Images

Είδαμε:

Ένα ρούχο που θέλεις να το έχεις στη ντουλάπα σου, στο ράφι, στη βαλίτσα. Για να μπορεί να φορεθεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Και κάπως έτσι ανακάλυψα τη νέα εκδοχή για το signature top σε μαύρο από το σετ Sausi και το brand Mallory Τhe Label για να το σκεφτώ να αλλάζει διάθεση και μέσο αφήγησης κάθε φορά. Μου αρέσουν τα τοπ που αλλάζουν, δεν διεκδικούν την αποκλειστικότητα, μπορούν να εμπλουτιστούν με ένα αυστηρό σακάκι σε ανδρική γραμμή, ή να συνοδέψουν ένα ψηλόμεσο παντελόνι, ακόμη και μία εμπριμέ φούστα που δεν φορέθηκε ποτέ επειδή δεν είχαμε βρει τον τρόπο να …ρίξουμε τους τόνους. Το φετινό καλοκαίρι θέλει να μας ψιθυρίσει ήδη κάτι. Να είμαστε θαρραλέες, να ακούμε την καρδιά μας, να τολμάμε μικρές (και μεγαλύτερες) αλλαγές, βάζοντας πάντοτε την υπογραφή μας.

Weekly Edit: Η Vogue επιλέγει τα καλύτερα της εβδομάδας-1
©Mallory The Label

Aγαπήσαμε:

Ένα μαγιό που εξελίσσεται, δημιουργεί συναισθήματα και εικόνες μαζί. Πώς ακολουθείς έναν σκηνοθέτη και δεν χάνεις ποτέ την καινούργια του ταινία, ακόμη κι αν δεν έχεις διαβάσει το σενάριο; Και τώρα που η Sophie Deloudi (Attica) βαφτίζει τη νέα της συλλογή «Une belle histoire sur la plage», μόλις που προλαβαίνουμε να τραγουδήσουμε στα γαλλικά, να βρούμε γεωμετρικά, άναρχα, φωτογενή μπικίνι και μαγιό που μας απελευθερώνουν, για ακόμη μία όμορφη, καλοκαιρινή ιστορία γραμμένη στην παραλία. Στην άμμο. Στα βράχια. Στο νερό. Με ανεμελιά και ζεν στιγμές, ελευθερία και αλμύρα. Δεν έχει σημασία ο προορισμός. Μπορεί να είναι τα Κύθηρα ή η Μύκονος. Η Σαντορίνη ή η Αντίπαρος. Θέλουμε να φοράμε μαγιό που κρύβουν μνήμες για να δημιουργήσουν καινούργιες. Και κάπως έτσι νιώθω σαν συλλέκτης ιστοριών. Με λευκό ολόσωμο μαγιό-στολή σαν πανοπλία η ηρωίδα μου λέγεται «Lola». Έχω αποστηθίσει ήδη τον ρόλο της.

Weekly Edit: Η Vogue επιλέγει τα καλύτερα της εβδομάδας-2
©Sophie Deloudi

Ξεχωρίσαμε:

Ένα αξεσουάρ που κρύβει μέσα του την Ελλάδα που θέλουμε. Η συνεργασία Callista X Benaki Museum αποδεικνύει τι μπορεί να συμβεί όταν σεβόμαστε, αναδεικνύουμε, εξελίσσουμε θησαυρούς που έχουμε κληρονομήσει από το παρελθόν. Και κάπως έτσι ανακάλυψα την τσάντα με την ονομασία Gaia από τη συλλογή «Time Traveller» σε ένα πρότζεκτ που μας θυμίζει τι σημαίνει χειροποίητο, πως ένα κέντημα μπορεί να δημιουργήσει ανάγλυφες, μακραμέ αποχρώσεις στο δέρμα, και με ποιους τρόπους η Νηματουργία Μέντης-Αντωνόπουλος (ΝΗ.Μ.Α) του Μουσείου Μπενάκη ταξιδεύει την Ελλάδα και την παράδοση της, μέσα από απρόσμενες λεπτομέρειες. Ταξίδι στον χρόνο με ανακωχή και χρώμα. Και κεντήματα που μόνο επιδέξια χέρια μπορούν να υποστηρίξουν, να προφυλάξουν και να διαδώσουν.

Weekly Edit: Η Vogue επιλέγει τα καλύτερα της εβδομάδας-3
©Callista

Δοκιμάσαμε:

Ένα κόσμημα που δείχνει την λάμψη που αντέχει στον χρόνο. Ο οίκος Zolotas αποκαλύπτει μέσα από την κολεξιόν New Spirit δαχτυλίδια που μπορούμε να φοράμε το καθένα ξεχωριστά ή όλα μαζί. Στο ένα χέρι, σε διαφορετικά δάχτυλα, αλλά και στο ίδιο δάχτυλο, για να μιμηθούμε το κύμα, τον ρυθμό, τη συμμετρία, την ήρεμη δύναμη, την ήσυχη πολυτέλεια. Πάντα μου άρεσαν τα κοσμήματα που δεν φοβούνται τον συναγωνισμό, ειδικά όταν αποτελούν κομμάτι της ίδιας «οικογένειας» και έχουν εκλεκτικές συγγένειες. Και κάπως έτσι επενδύεις στο πρώτο κόσμημα της συλλογής και σιγά-σιγά ανοίγεις τους ορίζοντες σου. Προσθέτεις φως μέσα στο φως. Για να αντέχεις στο σκοτάδι.

Weekly Edit: Η Vogue επιλέγει τα καλύτερα της εβδομάδας-4
©Zolotas
MHT