weekly-edit-η-vogue-προτείνει-τα-καλύτερα-της-εβδομά-208750

Φανταστήκαμε: Ότι δεν ζούμε εδώ και τόσο καιρό, αυτή την τρέλα, με τα εμβόλια, τον ιό, τις μεταλλάξεις, τις μάσκες και τα αντισηπτικά, την αγωνία του θανάτου 24/7, και η μόδα ήρθε για να μας σώσει. Αυτή η αντίληψη δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα, καθώς στις πιο δύσκολες εποχές, έχει αποδειχτεί ιστορικά, ότι ο κόσμος της μόδας έδινε πάντοτε λύσεις, τουλάχιστον για να μπορέσουμε να αποδράσουμε. Και κάπως έτσι, με φαντάστηκα να φοράω ένα γκρι γιλέκο, μακρύ, τόσο όσο, από οικολογική γούνα, από το brand Kooreloo.

Weekly Edit: Η Vogue προτείνει τα καλύτερα της εβδομάδας-1

Μου αρέσει η ιδέα ενός ρούχου που μπορεί να εξελιχτεί σε «στολή» να μπορεί να σε προφυλάσσει από επιπλέον βάρη και να τυλίγεσαι μέσα σε σκέψεις, ιστορίες, ρόλους… Και να το αλλάζεις κάθε φορά που επιλέγεις κάτι μαύρο, λευκό, για τις πιο σκοτεινές ημέρες, και κάτι πιο φωτεινό, έντονο, επιθετικό, για τις μέρες και νύχτες που νιώθουμε πιο δυνατές και ευάλωτες μαζί.

Ξεχωρίσαμε: Ένα κόσμημα που μπορεί να έχουμε σχεδιάσει κι εμείς, κάποια στιγμή, στα όνειρα μας, με το μυαλό μας, με την καρδιά μας, με τα δάχτυλα μας στην άμμο, ίσως ακόμη να το είχαμε φτιάξει με πλαστελίνη στο παιδικό θρανίο. Τα σκουλαρίκια που φέρουν την υπογραφή της Danai Giannelli και την ονομασία Chloe μου θυμίζουν για κάποιον ανεξήγητο λόγο παιδικό παιχνίδι, αυτοσχέδιο, νοσταλγικό. Και απόλυτα μοντέρνο μαζί.

Weekly Edit: Η Vogue προτείνει τα καλύτερα της εβδομάδας-2

Είναι ωραία τα κοσμήματα που τα φοράμε και ωριμάζουν μαζί μας, είναι εκεί για να μας θυμίζουν στιγμές, ξενύχτια, φωτογραφίες, εικόνες, αναμνήσεις, χορούς, εξόδους, ταξίδια… Αν μπορούν όλα αυτά να ζωντανέψουν με ένα ζευγάρι σκουλαρίκια; Ένα δαχτυλίδι; Ένα βραχιόλι; Ένα κρεμαστό κόσμημα; Aν κλείσετε τα μάτια, την ώρα που τα φοράτε, δεν θα σταματήσουν να σας αφηγούνται την ιστορία τους. Τις ιστορίες σας. On repeat.

Είδαμε: Ένα αξεσουάρ που μπορεί να χωρέσει μυστικά και ψέματα. Και αλήθειες. Είναι από αυτές τις μαγικές τσάντες, που δεν είναι μικρή, δεν είναι πελώρια, είναι ακριβώς αυτή που αισθάνεσαι ότι θα γίνει ένα με τον ώμο σου, για τους επόμενους έξι μήνες τουλάχιστον. Και κάπως έτσι είδα την «Τhe Calypso Tote bag» από το ελληνικό brand Ukka Lelle και την Μαριλίνα Δεληγιαννοπούλου, για να σκεφτώ ότι μια Καλυψώ το 2022 θα έχει σίγουρα αλλάξει, και θα έχει σίγουρα περισσότερες κρυψώνες και μέρη για να μας προτείνει να αποδράσουμε.

Weekly Edit: Η Vogue προτείνει τα καλύτερα της εβδομάδας-3
©Ukka Lelle

Και κάπου εκεί, σε αυτές ακριβώς τις αναζητήσεις, εντόπισα και κάτι κύβους, σκουλαρίκια-αλυσίδες αλλά και κοσμήματα για τον λαιμό, με «κωδικό» ή password Cube, έτσι για να συνεννοούμαστε, όχι γιατί πρόκειται για τον κύβο του Ρούμπικ, αλλά γιατί η γεωμετρία, και η μυθολογία, ειδικά τελευταία, μας πηγαίνουν πολύ.

Παραγγείλαμε: Eισιτήρια. Από τώρα. Για να μάθουμε και τους στίχους απέξω, γιατί τα τραγούδια, τις μελωδίες, τα ρεφρέν, τα ερμηνεύουμε εμμονικά, σε στιλ karaoke, εδώ και καιρό. Αλλά δεν είχαμε φανταστεί, ούτε στο πιο τρελό μας όνειρο, ότι θα βλέπαμε λάιβ το ποπ συγκρότημα Cigarettes After Sex και μάλιστα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, στην αρχή του καλοκαιριού. Ραντεβού την Τρίτη 7 Ιουνίου.

Με τον απαραίτητο εξοπλισμό. Χωρίς τσιγάρα. Δίχως καπνό. Με ανοιχτή καρδιά. Ρυθμικά πόδια και χέρια. Υγρά μάτια. Είμαστε ήδη εκεί. Πείτε στον Greg Gonzalez και την παρέα του πως θέλουμε να ακούσουμε δυνατά το «Apocalypse», το «Crush», το «K», το «Affection»… Και κάτι ακόμη. Ό,τι γίνεται στην Αθήνα, «μένει» στην Αθήνα.

Διαβάστε επίσης | Αυτός ο ανερχόμενος Glam Pop Star είναι ο Elton John της Gen Z

MHT