4-ενδείξεις-ότι-χρειάζομαι-καινούργια-244903

Δουλεύεις, διαβάζεις ή παίζεις πολλές ώρες καθιστός σε μια άβολη καρέκλα; Σταμάτα τώρα και βρες τη νέα σου καρέκλα!

Αν κάθε μέρα νιώθεις ολοένα και χειρότερα επειδή απλά και μόνο… κάθεσαι στη δουλειά σου τότε σίγουρα πρέπει να επενδύσεις σε ένα από τα πιο σημαντικά έπιπλα. Μιλάμε φυσικά για μια καλή καρέκλα γραφείου. Πάμε όμως να δούμε αν πραγματικά χρειάζεσαι μια νέα εργονομική καρέκλα γραφείου.

Πρώτη ένδειξη: Πόνος στον αυχένα & πονοκέφαλος.

4 ενδείξεις ότι χρειάζομαι καινούργια καρέκλα γραφείου-1
©Plaisio
1/3
Native Share

Το ήξερες ότι περίπου το 80% των ατόμων που εργάζονται σε γραφείο υποφέρει από αυχενικό σύνδρομο; Το ήξερες επίσης ότι πιο συνηθισμένο σύμπτωμα είναι ο πονοκέφαλος;

Αν όχι, μόλις το έμαθες! Και ναι, εάν ανήκεις σε αυτό το 80% των ανθρώπων ίσως πρέπει πολύ σοβαρά να βρεις την επόμενη καρέκλα σου.

Δεύτερη ένδειξη: Πόνος στη μέση

4 ενδείξεις ότι χρειάζομαι καινούργια καρέκλα γραφείου-2
©Plaisio
2/3
Native Share

Το 80% του γενικού πληθυσμού θα βιώσει, τουλάχιστον μια φορά στη ζωή του, έντονο πόνο στη μέση. Ναι, θα μας πεις ότι η μέση σου μπορεί να πονέσει από ένα σωρό άλλες δραστηριότητες πέρα από το να κάθεσαι 8 ώρες σε μια καρέκλα. Αλλά πριν το αποκλείσεις, πρέπει να εξετάσεις αν οι πόνοι στη μέση σου είναι πιο συχνοί αλλά και φυσικά εάν κάθεσαι σωστά κάθε μέρα.

Είναι λάθος να έχεις τα πόδια σου σε λάθος ύψος και επίσης μεγάλο λάθος να μην τους δίνεις επαρκή χώρο ώστε να κινούνται ελεύθερα. Αν τοποθετείς με λάθος τρόπο την πλάτη σου στην καρέκλα τότε το αποτέλεσμα θα είναι σίγουρα…βασανιστικό. Η πλάτη σου θα βρίσκεται σε μη επιθυμητη κλίση, κάτι που… θα μεταφραστεί αργά ή γρήγορα σε.. πόνο στη μέση.

Τρίτη ένδειξη: Πόνος στο θώρακα

4 ενδείξεις ότι χρειάζομαι καινούργια καρέκλα γραφείου-3
©Plaisio
3/3
Native Share

To ήξερες ότι το 90% των περιπτώσεων με πόνο στο θώρακα λόγω μυοσκελετικής αιτιολογίας παρουσιάζουν πιάσιμο, σφίξιμο ή και πόνο στην πλάτη; Αν όχι μάθε επίσης ότι η μη σωστή στάση των ώμων σου καθώς και η μη ορθή στήριξη της πλάτης του στην καρέκλα θα σε φέρουν ένα βήμα πιο κοντά στον πόνο αυτόν.

Τέταρτη ένδειξη: Πόνος στα άκρα

Μετά από μια κουραστική εβδομάδα στη δουλειά νιώθεις πόνο και μούδιασμα στα άκρα σου; Μήπως το αισθάνεσαι κατά τη διάρκεια της εργασίας σου; Πάρε το πολύ σοβαρά υπόψη σου και σταμάτα για λίγο ό,τι κάνεις.

Το ήξερες ότι το 85% των ατόμων που νιώθουν μούδιασμα στα άκρα τους είναι πιθανό να βιώσουν απώλεια ισορροπίας, κράμπες και μυϊκή αδυναμία;

Εάν έχεις τοποθετήσει το κάθισμά σου σε λάθος ύψος, δεν υπάρχει επαρκής στήριξη για τα πόδια σου αλλά και η στήριξη των χεριών σου και ειδικά του καρπού είναι ελλιπής, τότε δεν είσαι μακριά από αυτό που σου περιγράφουμε.

MHT