5-πράγματα-που-δεν-ξέρετε-για-την-jessica-chastain-200924

Το 2011 η Jessica Chastain έκανε την πολύ δυναμική είσοδό της στο Hollywood με έξι ταινίες μέσα στην ίδια χρονιά. Στο διάστημα αυτής της δεκαετίας δεν εστίασε μόνο στο χτίσιμο της υποκριτικής της καριέρας. Η Jessica Chastain κατάφερε να αποκτήσει τη δική της ισχυρή φωνή, που χρησιμοποιεί για να θίγει σημαντικά ζητήματα όπως η θέση των γυναικών στην κοινωνία και τα δικαιώματα των μειονοτήτων, έχει γίνει γνωστό άλλωστε πως διεκδίκησε ίση αμοιβή για την συμπρωταγωνίστριά της στην ταινία The Help Octavia Spencer, και τα κατάφερε. Στις συνεντεύξεις της συμβουλεύει τα κορίτσια να σταματήσουν να πιστεύουν σε παραμύθια και πρίγκιπες και να μάθουν να υπερασπίζονται οι ίδιες τον εαυτό τους.

Η Jessica Chastain είναι το εξώφυλλο της Vogue Greece Δεκεμβρίου που κυκλοφορεί την Κυριακή 28 Νοεμβρίου με την Καθημερινή, γι’ αυτό και αναζητήσαμε όλες αυτές τις άγνωστες λεπτομέρειες που θα μας δώσουν ένα hint για τη ζωή της και όλα όσα την κάνουν μοναδική.

Σπούδασε στην περίφημη σχολή Julliard της Νέας Υόρκης, με υποτροφία από τον Robin Williams. Δεν κατάφερε ποτέ να τον συναντήσει, του έστελνε όμως συχνά ευχαριστήριες επιστολές και μάθαινε πως εκείνος είχε παρακολουθήσει όλες τις ταινίες της.

Αγωνίζεται για τα δικαιώματα των ζώων, γι’ αυτό και ακολουθεί μια vegan διατροφή, ενώ χρησιμοποιεί μόνο cruelty-free προϊόντα ομορφιάς. Υιοθέτησε τον σκύλο της Chaplin από καταφύγιο με αδέσποτα, μετά από ένα ατύχημα με αυτοκίνητο που του στέρησε το ένα του πόδι.

Στο ξεκίνημα της καριέρας της, τής είχαν ζητήσει να αλλάξει τα εντυπωσιακά κόκκινα μαλλιά της και να γίνει ξανθιά. Τα κόκκινα μαλλιά της ήταν και ο λόγος που οι συμμαθητές της στο σχολείο τής έκαναν bullying.

Η αγαπημένη της ηθοποιός στην οποία καταφεύγει για έμπνευση είναι η Isabelle Huppert.

Γνώρισε τον σύζυγό της Gian Luca Passi de Preposulo την ημέρα που ανακοινώθηκε και η πρώτη της υποψηφιότητα για Όσκαρ.

Διαβάστε την συνέντευξη της Jessica Chastain στη Vogue Greece Δεκεμβρίου που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή 28/11 με την Καθημερινή.

Διαβάστε επίσης | Η Jessica Chastain είναι η νέα cover star της Vogue Greece Δεκεμβρίου