ανακαλύψαμε-τις-κορυφαίες-τάσεις-του-des-301711

Πενήντα χρόνια πριν η εταιρεία Δελούδης, άρρηκτα συνδεδεμένη με την κομψότητα και το design, άνοιξε το πρώτο της εμβληματικό κατάστημα στην οδό Σπευσίππου στο Κολωνάκι, φιλοξενώντας τους κορυφαίους οίκους της διακόσμησης, όπως και δημιουργίες Cassina. Πλέον σε αυτό τον χώρο με ιστορία, μας υποδέχεται το πρώτο Cassina store στην Αθήνα, που σχεδιάστηκε για να αποπνέει μια feels like home αίσθηση. Η Vogue κάνει zoom σε όλες τις τάσεις και τα iconic κομμάτια που αξίζει να εξερευνήσετε.

Η ιστορία του οίκου Cassina ξεκινά από το 1927, όταν οι ιδρυτές Cesare και Umberto Cassina έκαναν πραγματικότητα το όραμά τους για καινοτομία και διαχρονικότητα στο design. Σήμερα η Art Director του οίκου Patricia Urquiola, διατηρεί ζωντανή αυτή την δέσμευση, εμφυσώντας την προσωπική της αισθητική και τις αρχές της στην δημιουργική διαδικασία. Για την ίδια άλλωστε η συνεργασία με τον οίκο Cassina είναι ένα ταξίδι στο DNA του κορυφαίου brand, όπου χρειάστηκε να κατανοήσει υλικά, τεχνολογίες και αλλά και την ίδια την φιλοσοφία των ιδρυτών, στοιχεία που στην πορεία προσέγγισε μέσα από την δική της οπτική. Η Patricia Urquiola εστιάζει το έργο της στη σχέση φωτός και ύλης, στον τρόπο που αλληλεπιδρούν με τους χώρους και αυτή η συνάντηση εκφράζεται μέσα από τις συλλογές της. Η ίδια σχεδιάζει με γνώμονα την ενσυναίσθηση, όπως δήλωσε σε συνέντευξή της στη Vogue Greece. “Στην πορεία του χρόνου η ενσυναίσθηση έχει γίνει η πρωταρχική πυξίδα μου, με βοηθά να αναγνωρίζω τη λογική στη βάση κάθε έργου και να βρίσκω καινούργιες δημιουργικές λύσεις. Μου αρέσει να σκέφτομαι το design ως μια μεγαλύτερη, κοινή ανταλλαγή ανάμεσα στη φύση, στο πλαίσιο και στις συνθήκες, στα αντικείμενα και σε εμάς τους ανθρώπους. Η ενσυναίσθηση, σε μια ευρύτερη έννοια και όχι περιορίζοντάς τη μόνο στον χρήστη, είναι όμορφη διότι δεν γνωρίζεις πόσο μακριά μπορεί να σε οδηγήσει και διασταυρώνει την ευημερία και τη δημιουργικότητα”.

Η φιλοσοφία του οίκου Cassina συμπλέει με το όραμα της εταιρείας Δελούδη. Σήμερα αυτή η κοινή διαδρομή επισφραγίστηκε με το πρώτο Cassina store από τον Κωνσταντίνο Δελούδη, Διευθύνοντα Σύμβουλο της ιστορικής ελληνικής εταιρείας.

Πρόκειται για ένα χώρο 300 τ.μ., που σχεδιάστηκε για να θυμίζει σπίτι και φιλοξενεί τις μεγαλύτερες τάσεις του design, όπως και iconic κομμάτια του οίκου. Το Cassina Perspective – ένα μοναδικό όραμα όπου μοντέρνα κλασικά και καινοτόμα προϊόντα συναντιούνται για να δημιουργήσουν φιλόξενες ατμόσφαιρες.

Ανακαλύψαμε τις κορυφαίες τάσεις του design στο πρώτο Cassina store στην Αθήνα-1
©Cassina
1/6
Native Share

Η Vogue κάνει zoom στις κορυφαίες design τάσεις.

To living room

Το ταξίδι στην αισθητική του οίκου Cassina ξεκινά με ένα χώρο αφιερωμένο στο καθιστικό, όπου ανακαλύπτουμε τους εμβηματικούς καναπέδες του οίκου Cassina. Από την είσοδο ακόμα του καταστήματος ο καναπές Esosoft του Antonio Citterio και το τραπέζι Sengu με τις καρέκλες φαγητού Dudet της Patricia Urquiola, διαμορφώνουν ένα φιλόξενο και ζεστό living room, με γνώμονα την αισθητική αλλά και την άνεση. “Οι παράμετροι που ορίζουν τι είναι η πολυτέλεια, τι είναι όμορφο και τι δεν είναι αλλάζουν γρήγορα. Συνδέω την πολυτέλεια και την ομορφιά με την ευφυή έρευνα και τη διάφανη διαδικασία. Ανάμεσα σε εκείνα που είναι οικεία και όσα κατοικούν σε ανεξερεύνητα εδάφη”, δηλώνει η ίδια σε συνέντευξή της στη Vogue.

Ανακαλύψαμε τις κορυφαίες τάσεις του design στο πρώτο Cassina store στην Αθήνα-2
©Cassina
2/6
Native Share

Ο καναπές Moncloud αποτελεί αποτέλεσμα εντατικής έρευνας και ανάπτυξης, ώστε να παραμένει εξαιρετικά μαλακός και άνετος, με γενναιόδωρους όγκους που να δημιουργούν ένα καταφύγιο, ένα σύννεφο όπου να μπορεί κανείς να ξεκουράζεται. Αντί πολυουρεθανικά καλούπια, απέκτησε το σχήμα και την αφθονία του μέσα από νέες τεχνικές. Και όντως, το γενναιόδωρο ντύσιμό του σμιλεύτηκε με ανακυκλωμένη PET ίνα. Αυτό σηματοδοτεί μια τεράστια σχεδιαστική πρόοδο στον χώρο του επίπλου.

Ανακαλύψαμε τις κορυφαίες τάσεις του design στο πρώτο Cassina store στην Αθήνα-3
©Cassina
3/6
Native Share

O Sengu Bold της Patricia Urquiola, λειτουργεί σαν το απόλυτο καταφύγιο μετά από μια κουραστική ημέρα.

Ανακαλύψαμε τις κορυφαίες τάσεις του design στο πρώτο Cassina store στην Αθήνα-4
©Cassina
4/6
Native Share

Το υπνοδωμάτιο

Το κρεβάτι Biombo king size του οίκου Cassina, υπογραμμίζει την αρμονία που θέλουμε να αποπνέει ο προσωπικός χώρος μας.

Ανακαλύψαμε τις κορυφαίες τάσεις του design στο πρώτο Cassina store στην Αθήνα-5
©Cassina
5/6
Native Share

Στο Cassina store όμως μπορείτε να ανακαλύψετε και την συλλογή φωτιστικών και accessories, αλλά και outdoor προτάσεις, ανάλογα με την προσωπική σας αισθητική.

Ανακαλύψαμε τις κορυφαίες τάσεις του design στο πρώτο Cassina store στην Αθήνα-6
©Cassina
6/6
Native Share

Τα χρώματα που κυριαρχούν στην διακόσμηση, επιβεβαιώνουν και την προσέγγιση της Patricia Urquiola για ένα σπίτι αληθινά φιλόξενο, γι’ αυτό και η παλέτα συνδυάζει ψυχρά χρώματα όπως το μπλε ή το γκρι με ζεστές πινελιές του ξύλου.

Η Patricia Urquiola εστιάζει και στην βιωσιμότητα που βρίσκεται στο επίκεντρο της φιλοσοφίας του οίκου Cassina και αποδεικνύεται μέσα από την μέθοδο έκδοσης των σπουδαίων κλασικών. Τα τελευταία χρόνια η Cassina έχει μεγαλύτερη αφοσίωση στην αλλαγή προοπτικής, υιοθετώντας μια επιμελή προσέγγιση στο περιβάλλον, όχι μόνο για την ανάπτυξη των καινούργιων έργων, αλλά επίσης για τα design classics. Χάρη στην έρευνα που πραγματοποιείται από την Cassina LAB, βλέπουμε φέτος ορισμένα κλασικά έργα των Charlotte Perriand, Le Corbusier και Pierre Jeanneret –όπως τη 4 Chaise Longue à Reglage Continu, τη μικρή πολυθρόνα 7 Fauteuil tournant και το 8 Tabouret tournant– σε «ανθεκτική» εκδοχή.

Ανακαλύψτε περισσότερα στο Cassina Store Athens που εκτός από επιπλώσεις, προσφέρει επίσης μια ευρεία γκάμα λύσεων για τους τομείς της φιλοξενίας, του λιανεμπορίου και του γραφείου.

Cassina Store Athens, Σπευσίππου 3-5, Κολωνάκι 106 75 – τηλ. 213 0908907

MHT