apple-watch-υπάρχει-ένα-μοναδικό-gadget-που-μπορεί-να-173178

Κάποιοι το προτιμούν για την κομψότητα και το στιλ του. Άλλοι για τις τόσες λειτουργίες του. Το μόνο σίγουρο είναι πως το Apple Watch δεν περνάει απαρατήρητο. Το εκλεπτυσμένο design του συμπληρώνεται από μοναδικές λειτουργίες που θα φανούν ανεκτίμητες για κάθε τύπο χρήστη, από εκείνον που αθλείται ακατάπαυστα έως τον επαγγελματία που διαρκώς υπάρχει κάτι νέο να δει στο iPhone του ή τον απλό, καθημερινό τύπο που θα χαρεί με μερικές επιπλέον ευκολίες μέσα στη μέρα του.

Πράγματι, τα πιο μικρά πράγματα ίσως αποδειχθούν τα σημαντικότερα για κάποιους. Έχοντας τη συνήθεια να ελέγχουμε τα κινητά μας διαρκώς για κάποια νέα ειδοποίηση που ενδεχομένως δεν πρέπει να χάσουμε, η απλούστερη των λειτουργιών του Apple Watch μπορεί να προσφέρει μπόλικη ηρεμία σε κάποιον. Δηλαδή, οι ειδοποιήσεις να έρχονται στο και να ελέγχονται από το wearable, οπότε η ανάγκη να βγαίνει το κινητό συνεχώς από την τσέπη ελαχιστοποιείται. Όμως, θα ήταν αμαρτία να περιορίσουμε το Apple Watch ως μια συσκευή μονάχα για απλά πράγματα, καθώς μπορεί να κάνει πολλά περισσότερα.

Ένας σύμβουλος υγείας στον καρπό σου

Apple Watch: Υπάρχει ένα μοναδικό gadget που μπορεί να σου χαρίσει το απόλυτο στυλ-1
©Press
1/5
Native Share

Μέσα σε μια μόνο μέρα, είναι απίθανο το πόσα πράγματα μπορεί να κάνει κάποιος και να μην γνωρίζει ποτέ τι αντίκτυπο είχαν στον οργανισμό του. Το πρωινό περπάτημα για τη δουλειά, μια σύντομη άσκηση, η ποιότητα του ύπνου ή ακόμη και τα επίπεδα οξυγόνου στο αίμα, είναι όλα φαινομενικά μικρά πράγματα που μπορεί να μην μπεις στον κόπο -υπό άλλες συνθήκες- να ελέγξεις σε καθημερινή βάση. Όμως όταν το Apple Watch μπορεί να ελέγξει όλα αυτά, κι ακόμη περισσότερα, τότε δεν υπάρχει λόγος να μην τα ελέγχεις: οι πληροφορίες συλλέγονται διαρκώς και αυτόματα στις περισσότερες περιπτώσεις, οπότε το μοναδικό που έχεις να κάνεις είναι απλώς να ελέγξεις τα στοιχεία.

Σε συνεργασία με την εφαρμογή της προτίμησής σου, μπορείς να κρατάς λεπτομερές ιστορικό ανά ημέρα και να ανατρέξεις σε αυτό οποτεδήποτε χρειαστεί. Αντίστοιχα, για κάποια σημαντικά πράγματα δε θα χρειαστεί να κάνεις τίποτα, όπως η ενημέρωση σε περίπτωση που παρατηρηθούν ασυνήθιστες μετρήσεις καρδιακών παλμών – εκεί, το Apple Watch θα σε ενημερώσει για το συμβάν ώστε αν χρειαστεί, να το εξετάσεις περαιτέρω.

Ο συναθλητής που πάντα ήθελες

Apple Watch: Υπάρχει ένα μοναδικό gadget που μπορεί να σου χαρίσει το απόλυτο στυλ-2
©Press
2/5
Native Share

Ένα σωστό πρόγραμμα άθλησης είναι απαραίτητο για να πετύχεις τους στόχους σου. Πρέπει να γνωρίζεις τι έχεις να κάνεις και την πρόοδό σου προς τον στόχο, όπως και να έχεις προτάσεις για να αποδίδεις καλύτερα. Τι καλύτερο, λοιπόν, από ένα παντός καιρού Apple Watch που μπορεί να κάνει όλα τα παραπάνω με ευκολία; Διαθέτει πολλά προγράμματα ασκήσεων για να αναγνωρίζει με ακρίβεια ακριβώς τι κάνεις και να το μετράει κατάλληλα, δείχνοντάς σου έπειτα τα αποτελέσματα της άσκησης.

Είναι επίσης αδιάβροχο κι έτσι μπορεί να σε συνοδεύει ακόμη και στην κολύμβηση παράλληλα παρακολουθώντας την άσκησή σου εντός του νερού, κάτι δυσεύρετο σε wearables. Επιπλέον, μπορεί να αντέξει βροχές και ιδρώτα, οπότε σε ένα μεγάλο τρέξιμο με κακές καιρικές συνθήκες ή μια έντονη άσκηση που θα σε κάνει να ιδρώσεις πολύ, δεν θα έχεις έγνοια το αν θα ανταπεξέλθει ή όχι – η απάντηση είναι ξεκάθαρα «ναι».

Ευκολίες σε καθημερινή βάση

Πόσες φορές μέσα σε μια ημέρα θα βγει το κινητό από την τσέπη, μόνο και μόνο για να δεις μια ειδοποίηση; Όχι απαραίτητα να κάνεις κάτι, απλώς να τη δεις και να τη «διώξεις» για να ασχοληθείς αργότερα με το θέμα. Είναι συχνό φαινόμενο να κοιτάζουμε το κινητό συχνά, για πράγματα τα οποία ίσως δεν είναι τόσο σημαντικά ώστε να ασχοληθείς εκείνη τη στιγμή. Με το Apple Watch, όλες σου οι ειδοποιήσεις θα έρχονται στο ρολόι -φυσικά, χωρίς να σταματήσουν να έρχονται στο κινητό- κι έτσι με μια ματιά στον καρπό θα γνωρίζεις περί τίνος πρόκειται, εξαλείφοντας την ανάγκη να βγάζεις το κινητό απλώς για να δεις για ποιο λόγο χτυπάει αυτή τη φορά.

Apple Watch: Υπάρχει ένα μοναδικό gadget που μπορεί να σου χαρίσει το απόλυτο στυλ-3
©Press
3/5
Native Share

Έπειτα, μπορείς να εκτελέσεις πολλές ενέργειες απευθείας από το Apple Watch. Για παράδειγμα, να αλλάζεις τραγούδια στο Spotify ή να πατάς παύση για να μιλήσεις με κάποιον στον δρόμο, χωρίς να αγγίξεις το κινητό. Μπορείς να διαβάσεις SMS και να απαντήσεις απευθείας από το Apple Watch ξανά, κάτι που ισχύει και για φωνητικές κλήσεις. Το τελευταίο, μάλιστα, μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμο κατά τη διάρκεια μιας άσκησης, καθώς μπορείς να μιλήσεις απευθείας στο ρολόι στον καρπό σου αντί να βγάλεις το κινητό και να το βάλεις στο αυτί, κάτι που σίγουρα δεν είναι πολύ βολικό όταν αθλείσαι.

Πέραν αυτών, πληθώρα εφαρμογών από το App Store έχουν σχεδιαστεί για το Apple Watch και μπορούν να εκμεταλλευτούν πλήρως κάθε πτυχή του. Μπορείς να έχεις πλήρη εικόνα ενός χάρτη και να πλοηγηθείς κοιτώντας μονάχα την οθόνη του Apple Watch, για παράδειγμα, ενώ αν έχεις επισκεφθεί κάποια άγνωστη πόλη τότε το FourSquare μπορεί να σε βοηθήσει να βρεις το κατάλληλο μαγαζί για φαγητό ή ποτό χωρίς να αγγίξεις καν το κινητό σου.

Apple Pay, ο αντικαταστάτης της τραπεζικής σου κάρτας

Apple Watch: Υπάρχει ένα μοναδικό gadget που μπορεί να σου χαρίσει το απόλυτο στυλ-4
©Press
4/5
Native Share

Χάρη στο Apple Pay, οι καθημερινές σου συναλλαγές σε κάθε λογής καταστήματα μπορούν να γίνουν εύκολη υπόθεση. Πλέον, η υπηρεσία υποστηρίζεται στην Ελλάδα μέσα από διάφορους παρόχους και τράπεζες οπότε είναι μια πραγματικότητα που κυριολεκτικά θα σου λύσει τα χέρια. Τι είναι όμως; Στην ουσία, το Apple Pay «θυμάται» την τραπεζική σου κάρτα και μπορεί να εκτελέσει συναλλαγές χρησιμοποιώντας τη αλλά με το Apple Watch στη θέση της κάρτας. 

Έτσι, μπορείς να πληρώσεις ανέπαφα, με ασφάλεια και χωρίς να έχεις καν μαζί σου την κάρτα με μια απλή κίνηση: φέρε το ρολόι κοντά στο POS, όπως θα έκανες με την κάρτα, και… τέλος. Ιδιαίτερα χρήσιμο θα το βρουν όσοι ταξιδεύουν πολύ, καθώς σε μια ξένη πόλη δεν θα βγάζεις ούτε το πορτοφόλι ούτε το κινητό για να πληρώσεις, αποφεύγοντας έτσι οποιοδήποτε αχρείαστο βλέμμα. Από την άλλη, σε κάτι πιο απλό και καθημερινό, μπορείς να πηγαίνεις για τρέξιμο έχοντας τίποτα άλλο πέρα από το Apple Watch μαζί σου κι αν θέλεις ένα αναψυκτικό, ας πούμε, μετά το πέρας της άσκησης τότε πληρώνεις ξανά με το ρολόι. Ξέγνοιαστα και με ασφάλεια.

Μια ψηφιακή βοηθός στην άκρη του χεριού σου

Apple Watch: Υπάρχει ένα μοναδικό gadget που μπορεί να σου χαρίσει το απόλυτο στυλ-5
©Press
5/5
Native Share

Η Siri έχει μπει για τα καλά στη ζωή πολλών φίλων του οικοσυστήματος της Apple, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Είναι μια χρήσιμη ψηφιακή βοηθός που λειτουργεί μέσω φωνητικών εντολών και προσφέρει πληροφορίες ή μεταφέρει τις εντολές σου σε κάποια έξυπνη συσκευή εφόσον είναι συνδεδεμένη στο Apple HomeKit, μεταξύ άλλων λειτουργιών. Μπορείς εύκολα να λες στο Apple Watch και κατ’ επέκταση στη Siri να κρατήσει ένα χρονόμετρο δέκα λεπτών για να σε βοηθήσει στο μαγείρεμα κι όταν παρέλθει το τελευταίο δευτερόλεπτο, τότε η Siri θα σε ειδοποιήσει απευθείας από τον καρπό σου. 

Αντίστοιχα, μπορείς να ζητήσεις οδηγίες για κάποιο μέρος, να κάνεις γενικές ερωτήσεις την απάντηση για τις οποίες μπορεί να βρει εύκολα στο internet ή να της ζητήσεις να… προετοιμάσει το έδαφος για μια μεγάλη βραδιά. Δηλαδή, μπορείς να ζητήσεις από τη Siri να ανάψει τις λάμπες στο σαλόνι και να προετοιμάσει την ταινία της επιλογής σου από το Netflix όσο εσύ ετοιμάζεις τα ποπ κορν. Μπορείς κάλλιστα να της ζητήσεις να ρυθμίσει τη θερμοκρασία του σπιτιού ή να ανάψει τον θερμοσίφωνα ενόσω είσαι στο δρόμο της επιστροφής από τη δουλειά, για να βρεις τα πάντα έτοιμα και να μη χάσεις δευτερόλεπτο περιμένοντας. Οι δυνατότητες που έχει η Siri είναι πάρα πολλές για να απαριθμηθούν, ωστόσο η ευκολία που προσφέρει το να βρίσκεται στην άκρη του χεριού σου είναι κάτι που εύκολα καταλαβαίνει κανείς πόσο βοηθάει σε μικρές και μεγάλες καθημερινές εργασίες.

Powered by Plaisio

MHT