Με το που περνάς την εντυπωσιακή μίνιμαλ είσοδο του ξενοδοχείου, νιώθεις να αφήνεις πίσω σου οποιοδήποτε περιττό άγχος. Η ζεστασιά των ανθρώπων που θα συναντήσεις στο lobby, όπως και σε όλα τα πόστα του ξενοδοχείου, είναι μεταδοτική και σε παρασύρει γρήγορα σ‘ ένα αίσθημα άνεσης και ευχαρίστησης. Αφήνοντας πίσω σου τη ρεσεψιόν, το πρώτο πράγμα που τραβάει την προσοχή σου, είναι μια εντυπωσιακή πισίνα, που μοιάζει σαν ποτάμι που εκβάλλει στη θάλασσα. Μια βουτιά και μια σύντομη ηλιοθεραπεία στις άνετες ξαπλώστρες που θυμίζουν καναπέ – κρεβάτι, παρέα μ‘ ένα δροσιστικό negroni από το Thymes, το bar/restaurant του ξενοδοχείου, επιβαλλόταν προτού μπω στο δωμάτιο.

Σε όποιο δωμάτιο από τα συνολικά 38 του ξενοδοχείου κι αν βρεθείς, συμπεριλαμβανομένων των επτά πολυτελών σουιτών (καθεμία με ιδιωτική plunge pool), καθώς και της εντυπωσιακής The Avant Mar Premium Sea View Suite, η διαμονή σου θα είναι ξεχωριστή. Μπαίνοντας στο δωμάτιο μου, γρήγορα με κέρδισε η ανεπανάληπτη θέα στη Νάουσα, στην πισίνα του ξενοδοχείου αλλά και στην παραλία με τα πανέμορφα αλμυρίκια, από τα οποία εμπνέεται και το μίνιμαλ λογότυπο του ξενοδοχείου. Ένα δωμάτιο φωτεινό με όλες τις σύγχρονες ανέσεις, που θα σε κάνει να νιώσεις βασιλιάς από τα πρώτα δευτερόλεπτα. Το υλικό που κυριαρχεί είναι το λευκό ελληνικό μάρμαρο, ένας φόρος τιμής στο φυσικό και αρχιτεκτονικό περιβάλλον του ελληνικού νησιωτικού τοπίου. Αυτός ήταν και ο στόχος της αρχιτεκτονικής μελέτης του Tense Architecture Network με επικεφαλής τον αναπληρωτή καθηγητή ΕΜΠ, Τηλέμαχο Ανδριανόπουλο. Η δημιουργία, δηλαδή, ενός αυθεντικού χώρου φιλοξενίας που να ανταποκρίνεται σε υψηλές προδιαγραφές και απαιτήσεις, αλλά ταυτόχρονα να διατηρεί τον παραδοσιακό χαρακτήρα του τόπου και της κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής, στη βάση του concept που επιμελήθηκε η Chadios Architects με επικεφαλής τον Κωνσταντίνο Χαδιώ. Όσες έγνοιες κι αν είχα, τις παρέσυρε το δροσερό αεράκι που φυσούσε στο μπαλκόνι.

Το κεφάλαιο γαστρονομία είναι από τα πιο ιδιαίτερα στο Avant Mar. Το ταξίδι στη γεύση ξεκινάει στο all day restaurant / bar Thymes με την υπογραφή του Chef, Δημήτρη Κατσάνου. Εκεί θα βρεις πολλές και εντυπωσιακές επιλογές σε πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό δίπλα στην πισίνα. Να δοκιμάσετε σίγουρα τον καγιανά με τις ολόφρεσκες παριανές ντομάτες και την εξαιρετικής ποιότητας φέτα, όπως και τις συγκλονιστικές βάφλες. Στο μεσημεριανό ξεχώρισα το καλοψημένο φιλέτο φαγκρί με τα σπαράγγια συνοδευόμενο από μια γευστικότατη σάλτσα εσπεριδοειδών, αλλά και τα τηγανιτά καλαμαράκια, που στοιχηματίζω ότι θα απογειώσουν τις αισθήσεις στον ουρανίσκο σας. Μια ιδιαίτερη γωνιά του ξενοδοχείου αποτελεί το pastry shop Figs, όπου οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν παραδοσιακά γλυκά από κάθε γωνιά της Ελλάδος. Ξεχώρισα την πορτοκαλόπιτα με παγωτό βανίλια, την οποία απόλαυσα στα τραπεζάκια που βρίσκονται ακριβώς έξω από το pastry shop, με ευχάριστη θέα στην πισίνα.