ματιές-στα-βραβεία-cesar-2020-125779
©Odeon Press | Pain and Glory (2019)

Η 45η τελετή των βραβείων César, που έχουν το όνομα και τη χάρη των πιο σοφιστικέ κινηματογραφικών βραβείων, θα λάβει χώρα στις 28 Φεβρουαρίου στη  Salle Pleyel, στο Παρίσι. Τα ονόματα των 22 νικητών, στους οποίους αντιστοιχούν τα πολυπόθητα αγαλματίδια, θα ανακοινωθούν μπροστά στους 1700 καλεσμένους που θα συγκεντρωθούν στη λαμπερή αυτή βραδιά που αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες γιορτές πολιτισμού της Γαλλίας. Η βραδιά κλείνει με το καθιερωμένο δείπνο στο εστιατόριο Fouquet’s και μ’ ένα μεγάλο πάρτι υπό τη διοργάνωση της Albane Cleret. 

Η αφίσα της φετινής 45ης διοργάνωσης αποτίνει φόρο τιμής στη μούσα του Jean-Luc Godard, Anna Karina, που έφυγε από τη ζωή στις 15 Δεκεμβρίου. Μοιάζει να είναι η αφίσα της σεζόν αποπνέοντας περιεκτικά και εύστοχα την ουσία της γαλλικής κουλτούρας και του γαλλικού κινηματογράφου. 

Η ταινία «J’accuse» (Κατηγορώ) του Ρόμαν Πολάνσκι βρίσκεται στην κορυφή των υποψηφιοτήτων (12) για τα βραβεία César 2020, ανακοίνωσε η Académie des Arts et Techniques du Cinéma. Ακολουθούν οι ταινίες «Les Misérables» (Οι Άθλιοι), του Λατζ Λι και «La Belle époque» του Νικολά Μπεντός, με 11 υποψηφιότητες κάθε μία. Η ταινία «Κατηγορώ» είναι υποψήφια για το βραβείο Σκηνοθεσίας και Καλύτερης Ταινίας, μαζί με τις ταινίες «Οι Άθλιοι» και «Grace a Dieu» (Θέλημα Θεού) του Φρανσουά Οζόν και «Portrait de la jeune fille en feu» (Πορτρέτο μιας Γυναίκας που Φλέγεται), της Σελίν Σιαμά. Δείτε όλες τις υποψηφιότητες εδώ

MHT