5-συμβουλές-για-να-νιώσετε-υπέροχα-στο-σ-137499
©Instagram @constancegennari

Παθιασμένη με  τη διακόσμηση, η Constance Gennari, μοιράζεται μέσα από το site της The Socialite Family, τις τελευταίες συλλογές διακόσμησης που υπογράφει και μας ξεναγεί σε όμορφα σπίτια. Θεωρήσαμε ότι είναι το ιδανικό πρόσωπο για να μας δώσει κάποιες συμβουλές για να νιώσουμε καλύτερα αυτές τις μέρες που περνάμε τον χρόνο μας αποκλειστικά στο σπίτι. 

1. Κάντε γενική καθαριότητα 

«Ξεκινήστε με μια καθαριότητα. Διορθώστε οτιδήποτε έχει χαλάσει, βάψτε σημεία του σπιτιού που το χρειάζονται. Έρχεται η άνοιξη και είναι καιρός να μπει μια τάξη!»

2. Κάντε εκκαθάριση και ξεφορτωθείτε οτιδήποτε άχρηστο

«Είναι ευκαιρία να κάνουμε μια γενναία εκκαθάριση και να πετάξουμε οτιδήποτε δεν χρειαζόμαστε. Αυτό θα μας κάνει να νιώσουμε ότι μας φεύγει ένα βάρος. Είναι υπέροχη η αίσθηση, πιστέψτε με. Ξεκινήστε ρωτώντας τον εαυτό σας για κάθε αντικείμενο αν το χρειάζεστε πραγματικά και πράξτε αναλόγως. Δημιουργήστε χώρο για τα πράγματα που χρειάζεστε πραγματικά ή που αγαπάτε περισσότερο. Μπορείτε να δωρίσετε ό,τι πετάξετε». 

3. Αναδιαμορφώστε τον χώρο σας

«Μετακινήστε τα έπιπλα σας, σηκώστε χαλιά, αλλάξτε θέση στα κάδρα και τον καναπέ σας. Παίρνει λίγο χρόνο παραπάνω, αλλά θα ξανά ανακαλύψετε από την αρχή το διαμέρισμα σας, πράγμα που βρίσκω πολύ ανανεωτικό. Στη διαδικασία μπορούν να συμμετέχουν και τα παιδιά, που συνήθως βρίσκουν πολύ διασκεδαστικές τέτοιες αλλαγές. Αλλάζοντας το σπίτι σας μπορεί να δείτε τη ζωή με άλλο μάτι και να νιώσετε δημιουργικοί». 

4. Αξιοποιήστε την κουζίνα σας

«Κατά τον περιορισμό στο σπίτι μας, όλοι περνάμε περισσότερο χρόνο στην κουζίνα μας. Κάντε ό,τι χρειάζεται για να μην βαριέστε λοιπόν. Εμένα μου αρέσει να μαγειρεύω απλά. Κάνω ζυμαρικά με πέστο ή με ντομάτα-μοτσαρέλα-βασιλικό. Επίσης προσπαθώ να μην πετάω τίποτα. Χρησιμοποιώ πάντα φρέσκα προϊόντα και κατά το απόγευμα μου έρχεται η όρεξη να φτιάχνω λιχουδιές, όπως σπιτικά μπισκότα και διαφόρων ειδών σοκολατάκια. Το σίγουρο είναι ότι μετά από την καραντίνα, θα μαγειρεύουμε όλοι καλύτερα». 

5. Κάντε πράγματα που σας αρέσουν

«Στο τέλος της μέρας, η ανάγνωση είναι μια πολύ καλή επιλογή. Εγώ μέχρι στιγμής έχω τελειώσει το Je suis le Carnet της Dora Maar και τις βιογραφίες του David Hockney και της Charlotte Perriand. Από ταινίες, προτιμώ εκείνες του Paolo Sorrentino που με ταξιδεύουν στην Ιταλία, όπως επίσης θα ξανά δω το Call me by your name και το Amore του Luca Guadagnino. Περίπου αυτές είναι οι ταινίες που με εμπνέουν περισσότερο και στη διακόσμηση άλλωστε». 

Read more at Vogue.fr

Ανακαλύψτε ιδέες, προτάσεις και tips όσο μένετε σπίτι στο Vogue.gr.

MHT