Μια εύκολη συνταγή για κρέπες που μας ταξιδεύει στο λεπτό στη μαγευτική Γαλλία και θα απολαύσουν μικροί και μεγάλοι.
Κρέπες με καστανή ζάχαρη και βούτυρο

Συστατικά για 32 κρέπες
12 βιολογικά αυγά 300g ζάχαρη 1 κιλό αλεύρι 2 βανίλιες σε σκόνη 2 λίτρα γάλα 5 κσ. ρούμι (προαιρετικά) 1/2 φλιτζ. τσαγιού φρέσκο βούτυρο ξύσμα λεμονιού καστανή ζάχαρη για το γαρνίρισμα
Παρασκευή
Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά και τη ζάχαρη με λίγο γάλα μέχρι να ομοιογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά, και στη συνέχεια βάζουμε το υπόλοιπο γάλα. Προσθέστε την βανίλια, το ξύσμα λεμονιού, το βούτυρο και το ρούμι. Βάζουμε λίγο βούτυρο σε ένα καυτό τηγάνι, προσθέτουμε μια κουταλιά από το μείγμα (περίπου. 50 γρ.) και το αφήνουμε να μαγειρευτεί για περίπου 3 λεπτά. Όταν ψηθεί η κρέπα, διπλώστε την σε τριγωνικό σχήμα προσθέστε βούτυρο όσο είναι ακόμα ζεστή και πασπαλίστε με καστανή ζάχαρη για το σερβίρισμα.
Διαβάστε επίσης | Αυτή είναι η vegan τάρτα σοκολάτας που πρέπει να δοκιμάσετε