h-anna-wintour-μιλά-για-την-επόμενη-μέρα-και-την-ελ-141725
©Vogue magazine

Η κόρη μου, που είναι σε καραντίνα μαζί μου, έχει ξεκινήσει να μαγειρεύει. Σήμερα το πρωί μάλιστα μου έφερε μάφιν με blueberries. Άλλοι άρχισαν μαθήματα πιάνου, ενώ κάποιοι ξεκινούν νέες γλώσσες. Ή αρχίζουν το πλέξιμο και τα παζλ. Γιατί όχι; Τώρα πρέπει να αρχίσουμε να ανακαλύπτουμε νέα πράγματα.

Δυστυχώς, εγώ δεν τρελαίνομαι για χόμπι, αλλά ξεκίνησα ξανά το τρέξιμο – το κάνω κάθε πρωί, κάποιες φορές με ένα από τα σκυλιά μου. Δεν τρέχω πολύ γρήγορα, ούτε φτάνω πολύ μακριά, αλλά το πρωινό τρέξιμο καθαρίζει το μυαλό μου και δίνει ώθηση σε μέρες που μου φαίνονται ανούσιες και ατελείωτες. Όπως όλοι μας, είναι ευγνώμων για όλους όσους εργάζονται στην πρώτη γραμμή και τις ιατρικές υποδομές. Τους οφείλουμε απίστευτη ευγνωμοσύνη. Γνωρίζω πολλούς που έχουν χάσει τους αγαπημένους τους από αυτόν τον τρομερό ιό. Το πένθος είναι πραγματικό – αλλά υπάρχει και ένα είδος εσωτερικής δυσφορίας που νιώθουμε όλοι. Κρατάμε τους εαυτούς μας απασχολημένους με τη δουλειά – το ίδιο κάνω και εγώ – και έτσι είναι δύσκολο να αισθανθούμε το αίσθημα της πληρότητας και της προόδου.

Σε όλους λείπουν πράγματα, μικρά ή μεγάλα. Μας λείπουν τα εστιατόρια, τα θέατρα, τα σπορ. Μας λείπει η διασκέδαση και τα απλά πράγματα, όπως η συνεργασία στα meetings με τους συναδέλφους. Όσο χρηστικό και να είναι το Zoom, δεν είναι το ίδιο με την προσωπική επαφή. Μου λείπουν οι ουσιαστικές επαφές με τους φίλους μους. Ονειρεύομαι, όπως και εσείς σίγουρα, την ανάκαμψη.

Αλλά, πώς θα είναι η ανάκαμψη; Νομίζω όλοι σκεφτόμαστε ότι απλά η ζωή μας θα γυρίσει πίσω στο κανονικό. Η οικονομία μας πλήττεται από σοβαρά ζητήματα και θα συνεχίσει να υποφέρει τους επόμενους μήνες. Όπως λένε οι επιστήμονες, ο ιός δεν θα εξαφανιστεί απλά.

Επομένως, πρέπει να αλλάξουμε όσο ανακάμπτουμε. Πρέπει να προσαρμοστούμε. Και πιστεύω πως η αλλαγή θα είναι θετική, πώς θα ανακάμψουμε σκεπτόμενοι τι έχει πραγματικά σημασία στις ζωές μας. Θα είμαστε πιο πρακτικοί; Όσον αφορά τη μόδα, θα προτιμούμε «στολές»; Ή θα αναζητάμε τη δημιουργία και τη έκφραση όσο ποτέ; Μιλάμε πολύ για όλα αυτά στη Vogue. Τι χρειαζόμαστε πραγματικά;

H Anna Wintour μιλά για την επόμενη μέρα και την ελπίδα της ανάκαμψης-1
©Vogue magazine

Γνωρίζω καλά πως υπάρχει πολύ άγχος και θλίψη αυτήν την περίοδο, αλλά πρέπει να επιβιώσουμε. Να τρώμε πιο υγιεινά, κατεβάζοντας τους ρυθμούς στις ζωές μας και εκτιμώντας φίλους και οικογένεια. Η επιστροφή στην κανονικότητα δεν πρέπει να ορίζεται μόνο από την ασφάλειά μας. Πρέπει να έχουμε καλές συνθήκες ζωής.

Πιστεύω – και ελπίζω βαθιά – ότι το πολιτικό σύστημα αλλάζει. Οι εφιαλτικές αναφορές του Λευκού Οίκου κάνουν την καθημερινότητά μας τόσο χειρότερη. Είναι μία συνεχής υπενθύμιση ότι οι επόμενες εκλογές είναι αυτό που έχει τη μεγαλύτερη σημασία. Πρέπει να εκλέξουμε νέο ηγέτη, καθώς μόνο τότε θα ανακάμψουμε, έχοντας έναν Πρόεδρο που μπορούμε να εμπιστευτούμε, που είναι ειλικρινής, έχει αισθήματα συμπόνιας και ακούει τους επιστήμονες. Παρακαλώ ακολουθείστε με στη στήριξη του Joe Biden, του οποίου η εμπειρία και η αξιοπρέπεια θα τον κάνουν άξιο Πρόεδρο και θα ανακτήσουν τη δύναμη της χώρας μας.

Ο Biden κατανοεί ότι η μακροπρόθεσμη πρόκληση που αντιμετωπίζουμε δεν είναι ο κορωνοϊός, αλλά η κλιματική αλλαγή. Είναι φοβερό πόσο καθαρός είναι ο ουρανός τώρα. Είναι ειρωνεία που μία πανδημία μας έδειξε πώς να φροντίζουμε τον πλανήτη μας. Η ελπίδα μου είναι ότι με τη νέα ηγεσία θα μπορέσουμε να ανακάμψουμε πιο βιώσιμα. Πρέπει να το κάνουμε.

Αυτά σκέφτομαι στις πρωινές μου βόλτες, όσο το μυαλό μου καθαρίζει από τις κακές σκέψεις. Σκέφτομαι το μέλλον με ελπίδα. Σκέφτομαι την ανάκαμψη. Θα επιστρέψουμε πιο υγιείς, δυνατοί και ανθεκτικοί.

Read more at Vogue.com

Διαβάστε επίσης | Η Anna Wintour γράφει για όλα όσα έμαθε από το Vogue Global Conversations