Λίγες μέρες πριν το περίφημο Halloween, σας παρουσιάζουμε την συνταγή του La Grande Épicerie για ένα πεντανόστιμο αμερικάνικο γλυκό που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.
Τα μυστικά της γευστικής κολοκυθόπιτας. (Συνταγή για 6 άτομα)
-500 g πολτοποιημένης κολοκύθας -1 πακέτο φύλλο σφολιάτας -170 g ζάχαρης από ζαχαροκάλαμο -2 αυγά -140 ml κρέμα γάλακτος (πλήρης) -1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο σε σκόνη -1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένη πιπερόριζα -1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο
Παρασκευή:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 ° C. Τοποθετήστε τη ζύμη σε ένα ταψί, διατηρώντας το χαρτί ψησίματος. Ψήνουμε τη βάση της τάρτας μέχρι η άκρη να ροδίσει ελαφρά. Χαμηλώστε το φούρνο στους 160 ° C. Ανακατέψτε τα αυγά με την πολτοποιημένη κολοκύθα και μετά προσθέστε τη ζάχαρη, την κρέμα και τα μπαχαρικά. Ρίχνουμε το μείγμα στην προμαγειρεμένη βάση ζύμης και βάζουμε στο φούρνο. Ψήστε περίπου μία ώρα ή περισσότερο ανάλογα με το βάθος του ταψιού. Η πίτα θα σκληρύνει καθώς κρυώνει και θα είναι έτοιμη για το τραπέζι σας.
Διαβάστε επίσης | Guacamole: Η πιο νόστιμη συνταγή για να το φτιάξετε στο σπίτι