Το πρώτο που συναντάς φτάνοντας στο Eagles Resort είναι το κεντρικό του κτήριο -που στεγάζει τη ρεσεψιόν, το λόμπι και το εστιατόριο Kamares– και αμέσως παίρνεις μια αίσθηση ανεμελιάς και αίγλης. Τη μυρίζεις την καλή ζωή στην ατμόσφαιρα και παρασύρεσαι να διεκδικήσεις κι εσύ ένα κομμάτι της ιστορίας του στο σήμερα. Η πλούσια βλάστηση, τα θεόρατα δέντρα και τα ολάνθιστα αναρριχώμενα λουλούδια που αγκαλιάζουν το κτήριο σε πείθουν ότι έχουν συμμετάσχει και τα ίδια στην πολυετή ιστορία του ξενοδοχείου -πώς αλλιώς θα έστεκαν τόσο περήφανα και χαρούμενα δίπλα του;
Η ιστορία λένε, όταν αξιοποιείται, δίνει ώθηση για ένα συναρπαστικό μέλλον. Κάτι τέτοιο πρέπει να συμβαίνει με το Eagles Resort, που παρά το μέγεθος και τη φήμη του, καθόλου τυχαία ανήκει και διοικείται από μια οικογένεια και όχι από έναν απρόσωπο όμιλο. Η οικογένεια Τορνιβούκα λοιπόν τιμά το παρελθόν και τις αξίες φιλοξενίας του ξενοδοχείου της και εγκαινιάζει ένα πρόγραμμα ανασχεδιασμού που θα ολοκληρωθεί μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. Φέτος ήδη παρουσίασε 20 νέες σουίτες και εγκαινίασε μια σπουδαία γαστρονομική συνεργασία, που καθιστά το εστιατόριο Kamares προορισμό από μόνο του. Θα μιλήσω και για τα δύο με περισσότερες λεπτομέρειες.
Ξεκινώντας από τη γαστρονομία, που ανέκαθεν υπήρξε αγαπημένο κεφάλαιο του Eagles, τα ευχάριστα φετινά νέα είναι ότι ο μισελενάτος, ταλαντούχος και πολυμήχανος Αλέξανδρος Τσιοτίνης, αναλαμβάνει την υψηλή εποπτεία του fine dining εστιατορίου Kamares. Στο υπέροχο βενετσιάνικο μπαλκόνι του με τη θέα στο γαλάζιο να σε μεθάει, τρως ελληνική παραδοσιακή κουζίνα με την δημιουργική ευφυία του Τσιοτίνη να κάνει τις εκπλήξεις της. Τα προϊόντα προμηθεύονται καθημερινά από παραγωγούς της Χαλκιδικής και ψαράδες της ευρύτερης περιοχής, μαζί με βότανα και λαχανικά που καλλιεργούνται στο μποστάνι του resort. Το pairing με επιλεγμένες ετικέτες από την ενημερωμένη λίστα κρασιών ολοκληρώνει την εμπειρία.