λίβανος-πώς-μπορείτε-να-βοηθήσετε-τη-χ-149223

Tο απόγευμα της 4ης Αυγούστου, δύο αιφνίδιες εκρήξεις σημειώθηκαν στο λιμάνι της Βηρυτού, σκορπώντας τον θάνατο και τραυματίζοντας δεκάδες πολίτες. Τα βίντεο από την επόμενη μέρα είναι καθηλωτικά και κάνουν τον γύρο του κόσμου μέσα από τα social media, δίνοντάς μας εικόνες από τις τραγικές στιγμές που βιώνει η πρωτεύουσα του Λιβάνου.

Παγκόσμια κοινότητα και διεθνείς οργανισμοί κάνουν έκκληση για βοήθεια, καθώς οι τραυματίες και ο αριθμός των θυμάτων αυξάνονται συνεχώς, σύμφωνα με τον αξιωματούχο του λιβανέζικου Ερυθρού Σταυρού, Georges Kettaneh. Η τραγωδία ήρθε να συμπληρώσει τις ήδη υπάρχουσες αντιξοότητες που αντιμετωπίζει η χώρα, η οποία βρίσκεται σε οικονομικό και πολιτικό αδιέξοδο, με δεκάδες πολίτες να διαδηλώνουν καθημερινά.

Στην προσπάθειά μας να ενισχύσουμε τη Βηρυτό, συμβάλλοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, συγκεντρώσαμε μερικούς τρόπους που μπορείτε να βοηθήσετε:

Δώστε αίμα

Ο λιβανέζικος Ερυθρός Σταυρός ζητά άμεσα αιμοδότες με όλους τους τύπους αίματος. Αν βρίσκεστε στον Λίβανο ασφαλείς, προσπαθήστε να δώσετε αίμα στα ακόλουθα κέντρα αιμοδοσίας.

View this post on Instagram

A post shared by Lebanese Red Cross (@lebaneseredcross) on

Πρoσφέρετε οικονομική βοήθεια

Τώρα περισσότερο από ποτέ, ο Λίβανος έχει ανάγκη από οικονομική ενίσχυση προκειμένου να καταφέρει να φροντίσει έγκαιρα τους πολίτες του. Η οργάνωση Impact Lebanon έχει ιδρύσει ταμείο συγκέντρωσης χρημάτων, εκ των οποίων οι πρώτες 100 χιλιάδες θα δοθούν στον λιβανέζικο Ερυθρό Σταυρό, ενώ οι υπόλοιπες δωρεές θα μοιραστούν σε μη κυβερνητικές οργανώσεις.

Λίγο μετά τις εκρήξεις, ένας λογαριασμός στο Instagram ξεκίνησε να δημοσιεύει φωτογραφίες πολιτών που δεν έχουν ακόμη εντοπιστεί. Οι ιδρυτές ενθαρρύνουν τους πάντες να μοιράζονται φωτογραφίες των πιθανών θυμάτων, βοηθώντας τους να επιστρέψουν στις οικογένειές τους.

View this post on Instagram

Follow and share please. If you have any loved ones you are looking for dm me and I will share as much as I can.

A post shared by LOCATING VICTIMS (@locatevictimsbeirut) on

Originally published on en.vogue.me

Διαβάστε επίσης | Τι σημαίνει να «ντυθείς σαν μαμά;»

MHT