οι-φωτογραφίες-του-tim-walker-ζωντανεύουν-στο-89783
©Tim Walker Studio

Υπάρχει ένας μαγικός κόσμος κάπου εκεί έξω. Και σίγουρα τον έχει φωτογραφίσει ο Tim Walker. Γι’ αυτό, η επίσημη ανακοίνωση του Victoria & Albert Museum ότι θα φιλοξενήσει μια μεγάλη έκθεση προς τιμήν του, τον Σεπτέμβριο του 2019, στο Λονδίνο, μας κάνει να θέλουμε να έρθει το φθινόπωρο φέτος λίγο πιο νωρίς.

Οι φωτογραφίες του Tim Walker ζωντανεύουν στο Μουσείο V&A-1
©Tim Walker Studio

Η έκθεση, η τρίτη ατομική στην καριέρα του σπουδαίου Βρετανού φωτογράφου και για πολλά χρόνια συνεργάτη των εκδόσεων της Vogue, έχει τίτλο “Tim Walker: Wonderful Things” και θα διαδεχτεί την αναδρομική του Dior.

Οι φωτογραφίες του Tim Walker ζωντανεύουν στο Μουσείο V&A-2
©Tim Walker Studio

Σκηνογράφοι, στυλίστες, makeup artists και μοντέλα που συνεργάστηκαν μαζί του στην πρώτη του φωτογράφιση για τη Vogue, σε ηλικία μόλις 25 ετών, αλλά κι όσοι βρέθηκαν στο πλάι του κατά τη διάρκεια της δημιουργίας του Pirelli Calendar (μαζί και ο διευθυντής της βρετανικής Vogue, Edward Enninful), είναι μερικά από τα κομμάτια του παζλ όσων θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε στους χώρους της έκθεσης. Μαζί και 10 ολοκαίνουργια φωτογραφικά projects, που δεν έχουν δει ακόμα το φως τη δημοσιότητας.

Οι φωτογραφίες του Tim Walker ζωντανεύουν στο Μουσείο V&A-3
©Tim Walker Studio

«Τα σπάνιας ομορφιάς εκθέματα του V&A επηρέασαν ουσιαστικά τον Tim στην αρχή της καριέρας του», λέει αποκλειστικά στη Vogue η Susanna Brown, επιμελήτρια της έκθεσης.

Οι φωτογραφίες του Tim Walker ζωντανεύουν στο Μουσείο V&A-4
©Victoria and Albert Museum, London

«Πέρασε ατέλειωτες ώρες αναζήτησης στις συλλογές και στις αποθήκες μας, αντλώντας έμπνευση για τα νέα του φωτογραφικά projects, που θα δείτε σε αποκλειστικότητα για πρώτη φορά στην έκθεση. Θέλουμε να είναι σαν γιορτή όλων των λαμπερών συνεργασιών του, όπως επίσης μια ματιά στις εμβληματικές μούσες του. Είναι μια ιδέα που επεξεργαζόμασταν καιρό και προβλέπω ότι το αποτέλεσμα θα είναι θεαματικό».

Οι φωτογραφίες του Tim Walker ζωντανεύουν στο Μουσείο V&A-5
©Victoria and Albert Museum, London

Προς το παρόν, οι υπεύθυνοι του V&A τηρούν σιγή ιχθύος αναφορικά με τις λεπτομέρειες της έκθεσης. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η καλλιτεχνική διευθύντρια, Shona Heath, έχει αναλάβει υπεύθυνη σχεδιασμού του χώρου και δημιουργίας της ατμόσφαιρας που θα φιλοξενήσει τις φωτογραφίες, τα μίνι φιλμ και τα instalations.

Οι φωτογραφίες του Tim Walker ζωντανεύουν στο Μουσείο V&A-6
©Tim Walker Studio

Info: Η έκθεση “Tim Walker: Wonderful Things” θα ξεκινήσει στις 21 Σεπτεμβρίου 2019 και θα διαρκέσει μέχρι τις 8 Μαρτίου 2020. Η προπώληση των εισιτηρίων ξεκινά στις 13 Ιουνίου 2019. 

MHT