αυτή-είναι-η-πιο-βιώσιμη-πόλη-στον-κόσμ-90101
©Getty Images

Σύμφωνα με την εταιρεία συμβούλων Mercer και μετά από σχετική έρευνα που στοχεύει να βοηθήσει εταιρείες και οργανισμούς στον υπολογισμό των δαπανών τους, η Βιέννη προσφέρει την καλύτερη ποιότητα ζωής στον κόσμο σε σύνολο 231 πόλεων, με τη Ζυρίχη να ακολουθεί.

Η έρευνα στηρίχθηκε σε πολλά κριτήρια -μεταξύ των οποίων η αναψυχή, οι συγκοινωνίες, το οικονομικό περιβάλλον, η παιδεία, οι συνθήκες στέγασης- και το σημαντικό είναι ότι κατατάσσει την αυστριακή πρωτεύουσα για δεύτερη χρονιά στις πλέον «βιώσιμες» πόλεις.

Στο ίδιο συμπέρασμα κατέληξε τον περασμένο Αύγουστο και το The Economist Intelligence Unit, αφού εξέτασε παράγοντες όπως η περιορισμένη εγκληματικότητα, η διαφθορά, η υγειονομική περίθαλψη, το κλίμα και οι υποδομές.

Αυτή είναι η πιο βιώσιμη πόλη στον κόσμο-1
©Jacek Dylag | Unsplash

Τόσο η Mercer όσο και η EIU εστίασαν επίσης στη γαστρονομική σκηνή, στις αθλητικές δραστηριότητες και στις δυνατότητες ψυχαγωγίας – υπενθυμίζουμε ότι η Βιέννη διαθέτει ένα ενδιαφέρον πολιτιστικό σκηνικό, που περιλαμβάνει το μεγαλόπρεπο Μουσείο Belvedere και την γκαλερί Secession με έργα Βιεννέζων καλλιτεχνών των αρχών του 19ου αιώνα, καθώς επίσης τα γραφικά καφέ και αρτοποιεία, όπως το διάσημο Joseph Brot.

Ακόμα και το νερό της βρύσης, που αντλείται κατευθείαν από τις Άλπεις, είναι εξαιρετικό. «Κολυμπάμε σε λίμνες ποιοτικού πόσιμου νερού», είχε δηλώσει στη Vogue το 2016 η Christina Steinbrecher-Pfandt, καλλιτεχνική διευθύντρια της Viennacontemporary. «Ο τρόπος που ζουν οι άνθρωποι στη Βιέννη είναι ο τρόπος που πρέπει να ζουν όλοι».Διαβάστε περισσότερα στο Vogue.com