πώς-να-ετοιμάσετε-το-τέλειο-εικονικό-δ-137618
©Getty Images

Οι μέρες που διανύουμε έχουν λίγο παραπάνω ανάγκη από δημιουργικότητα και καλή διάθεση. Πράγματα που είχαμε δεδομένα όπως μία βόλτα την Κυριακή, ένα δείπνο με φίλους, ή μια εκδρομή στη φύση μένουν για λίγο στην άκρη, αφού εμείς μένουμε σπίτι.

Για να μη σας παίρνει από κάτω και να μη χάνετε τη διάθεση σας, η Vogue συγκεντρώνει όλα τα βήματα για ένα τέλειο δείπνο με φίλους – από το Skype.

1. Αγοράστε φαγητό υπεύθυνα

Aν δεν έχετε όλα τα συστατικά που χρειάζονται για τη συνταγή που έχετε επιλέξει, μη μπείτε στον πειρασμό της υπερκατανάλωσης. Μαγειρέψτε δημιουργικά αλλά εκμεταλλευτείτε στο έπακρο όλα τα υλικά που βρίσκονται στο ντουλάπι σας και τόσο καιρό δεν είχατε ιδέα ότι έχετε.

2. Φτιάξτε ατμόσφαιρα

Μπορεί στην πραγματικότητα να είστε μόνοι, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να στρώσετε το τραπέζι και να πειραματιστείτε με τον φωτισμό. Αν δειπνήσετε μέσω Skype, επιλέξτε έντονα φώτα, ώστε όλοι να βλέπουν τι συμβαίνει μπροστά σας.

Πώς να ετοιμάσετε το τέλειο εικονικό δείπνο για τους φίλους σας-1
©Getty Images

3. Χρησιμοποιείστε τη φαντασία σας

Μετά τις τόσες μέρες εγκλεισμού, είναι λογικό να έχετε πολλές δημιουργικές ιδέες για υλοποίηση. Εφαρμόστε τη φαντασία σας στη μαγειρική και αξιοποιήστε υλικά, όπως τα φασόλια και οι φακές, που αποτελούν φοβερή βάση για πολλές επιτυχημένες συνταγές.

4. Μη διστάσετε να πειραματιστείτε με τη συνταγή

Αν σας λείπουν βασικά υλικά, αντικαταστήστε τα με ό,τι έχετε στο ντουλάπι σας. Για παράδειγμα, αν δεν έχετε αυγά μπορείτε να μαγειρέψετε κάτι vegan, ή αν δεν έχετε βούτυρο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λάδι καρύδας.

5. Μην αγχωθείτε για την εμφάνιση του πιάτου

Η μαγεία του εικονικού δείπνου βρίσκεται στη δημιουργικότητα και τη ζεστασιά που προσφέρει και όχι στα τέλειο στήσιμο των πιάτων. Προσπαθήστε να εξαντλήσετε τη φαντασία σας και εμπνεύστε τους άλλους να κάνουν το ίδιο.

Πώς να ετοιμάσετε το τέλειο εικονικό δείπνο για τους φίλους σας-2
©Getty Images

6. Απολαύστε τη διαδικασία

Συνήθως, όταν καλείτε φίλους για φαγητό στο σπίτι, δεν βλέπουν τις προετοιμασίες σας. Στο εικονικό δείπνο έχετε την ευκαιρία να δείτε ο ένας τη μαγειρική του άλλου – συμπεριλαμβανομένων τυχόν λαθών – και να διασκεδάσετε ακόμη περισσότερο.

7. Καθίστε στην κατάλληλη γωνία

Σιγουρευτείτε ότι έχετε τοποθετήσει σωστά το κινητό ή τον υπολογιστή σας μπροστά από το πιάτο σας, ώστε όλοι να βλέπουν τέλεια.