John Kernick
John Kernick
John Kernick

Sweet tooth: Ο κορμός σοκολάτας με μαρμελάδα κεράσι που θα σας ενθουσιάσει

Συνδυάζοντας μια γκουρμέ κρέμα μαύρης σοκολάτας και μαρμελάδα κεράσι, το βιβλίο μαγειρικής Dowton Abbey μας προτείνει έναν κορμό σοκολάτας, που δεν μπορεί να λείπει από το τραπέζι των γιορτών.

Λατρεύετε τη σοκολάτα; Ακολουθεί μια γευστική συνταγή για κορμό σοκολάτας με μαρμελάδα κεράσι (για 6 άτομα) για να δοκιμάσετε τώρα:


©Unsplash

Συστατικά

Για το μπισκότο

-50 g βούτυρο
-4 αυγά
-115 g κρυσταλλική ζάχαρης
-½ κουταλάκι του γλυκού φρέσκος χυμός λεμονιού
-90 g αλεύρι
-1 πρέζα αλάτι
-140 g μαρμελάδα κεράσι
-2 κουταλιες της σούπας νερό

Για την κρέμα βουτύρου

-60 g θρυμματισμένη μαύρη σοκολάτα
-115 g βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
-170 g ζάχαρη άχνη
-1 πρέζα αλάτι
-3 κουταλιές της σούπας ρούμι

Παρασκευή

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C. Πάρτε ένα ταψί 27 x 39 cm και βουτυρώστε το καλά. Στη συνέχεια χτυπήστε τα αυγά με ένα μίξερ και προσθέστε τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού μέχρι η ύφη να γίνει λεία. Κοσκινίστε το αλεύρι και το αλάτι πάνω από το μείγμα των αυγών και ανακατέψτε απαλά με μια σπάτουλα. Ρίξτε το μείγμα στο καλούπι (το πάχος πρέπει να είναι κοντά στα 12 mm) και λειάνετε την επιφάνεια. Ψήστε το παντεσπάνι 15-20 λεπτά μέχρι να γίνει χρυσό. Βγάλτε το από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει για 10-15 λεπτά. Βγάλτε το παντεσπάνι σε μια πετσέτα και αφαιρέστε προσεκτικά το χαρτί ψησίματος. Ξεκινώντας από μια από τις μεγάλες πλευρές, τυλίξτε το κέικ προσθέτοντας την μαρμελάδα κεράσι. Τέλος βάλτε στο ψυγείο για να κρυώσει εντελώς και πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη.

Διαβάστε επίσης | Αυτή είναι η vegan τάρτα σοκολάτας που πρέπει να δοκιμάσετε

Scroll to Top