Ο Manolo Blahnik μοιράζεται τη συνταγή του για τα πιο νόστιμα και εύκολα gingerbread cookies. Ο σχεδιαστής έχει δηλώσει ότι βρίσκει ευτυχία σε μικρά πράγματα, όπως η ζαχαροπλαστική. «Το ψήσιμο και το μαγείρεμα είναι μια δραστηριότητα που με διασκεδάζει και μου αποσπά την προσοχή».
Ενώ πολλά επαγγελματικά βιβλία μαγειρικής μπορεί πολλές φορές να περιπλέκουν τα πράγματα, ο Blahnik αρκείτε σε απλά συστατικά: κανέλα και γαρίφαλό. «Είναι μια πολύ εύκολη συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε και ελπίζω να φέρει λίγη χαρά σε όλους σε αυτήν την εορταστική περίοδο», λέει.
Παρακάτω, η συνταγή του για ένα από τα πιο το κλασικά επιδόρπια των γιορτών:
Μπισκότα με κανέλα από τον Manolo Blahnik
Συστατικά
3⁄4 του φλιτζανιού βούτυρο 1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη 2 φλιτζάνια αλεύρι 1⁄2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 2 κουταλιές του γλυκού baking soda 1 κουταλιά της σούπας κανέλα 1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο 1/2 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ 1 αυγό 1/2 φλιτζάνι μελάσα 1/2 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη για έλαση
Παρασκευή
Βγάλτε το αυγό και το βούτυρό από το ψυγείο περίπου μία ώρα πριν αρχίσετε, και αφήστε τα να φτάσουν σε θερμοκρασία δωματίου. Χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χειρός, ανακατέψτε το βούτυρο και τη μαύρη ζάχαρη μέχρι να αποκτήσουν μια κρεμώδη υφή. Σε ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε ελαφρά όλα τα σταθερά συστατικά. Προσθέστε το αυγό και τη μελάσα στο μείγμα βουτύρου και ζάχαρης. Μόλις αναμιχθούν καλά, προσθέστε τα σταθερά συστατικά και ανακατέψτε μέχρι να τα συνδυάσετε τέλεια. Σε ένα ταψί τοποθετήστε μια κουταλιά της σούπας από το μείγμα για κάθε μπισκότο και πασπαλίστε λίγη κρυσταλλική ζάχαρη για επιπρόσθετη λάμψη και γλυκύτητα. Ψήστε στους 180 ℃, για 12-15 λεπτά.
Διαβάστε επίσης | Gingerbread: Η συνταγή για μελόψωμο που πρέπει να δοκιμάσετε