Unsplash
Unsplash
Unsplash

Σας αρέσει το κέικ καρότου; Αυτή είναι η vegan συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε

Με σκοπό να γιορτάσει την κυκλοφορία του νέου του βιβλίου "Boulangerie végétale" ο Rodolphe Landemaine, μοιράζεται τη vegan συνταγή για το απόλυτο κέικ καρότου.

Συνταγές: Ο Patisserie σεφ Rodolphe Landemaine και ο φωτογράφος τροφίμων Pierre Javelle, έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν το βιβλίο μαγειρικής Boulangerie végétale, συνδυάζοντας τεχνική εμπειρία και 100% vegan συνταγές.


©© Pierre Javelle

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο και υγιεινό κέικ καρότου:

Παρασκευή: 30 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 54 λεπτά

Συστατικά

-330 g αλεύρι
-250 g μαύρη ζάχαρη
-9 g baking powder
-8 g μαγειρική σόδα
-5 g αλάτι
-6 g σκόνη κανέλας
-180 g νερό
-17 γραμμάρια φυτικού γάλακτος
-125 g ηλιέλαιο
-280 g τριμμένα καρότα

Γαρνιτούρα

-100 γραμμάρια τυρί κρέμα vegan
-30 g καρύδια πεκάν

Παρασκευή

1. Βάλτε το αλεύρι, τη μαύρη ζάχαρη, το baking powder, τη μαγειρική σόδα, το αλάτι και την κανέλα σε ένα μίξερ. Προσθέστε σταδιακά το νερό, το φυτικό γάλα και το ηλιέλαιο ενώ συνεχίζετε να αναμιγνύετε. Όταν το μείγμα είναι ομοιογενές, προσθέστε τα τριμμένα καρότα και ανακατέψτε.
2. Προθερμάνετε το φούρνο στους 160 ° C (ζεστό αέρα). Τοποθετήστε στο μείγμα σε μια φόρμα για κέικ μεγέθους 10 × 30 cm.
3. Ψήστε για 14 λεπτά, στη συνέχεια χαμηλώστε τη θερμοκρασία στους 140 ° C και συνεχίστε το μαγείρεμα για 40 λεπτά.
4. Αφαιρέστε το από το φούρνο, και αφήστε το να κρυώσει λίγο. Απλώστε το τυρί κρέμας vegan χρησιμοποιώντας μια γωνιακή σπάτουλα. Τέλος γαρνίρετε με τα καρύδια πεκάν.

Scroll to Top