Photo pain d'épices (1)

Gingerbread: Η συνταγή για μελόψωμο που πρέπει να δοκιμάσετε αυτά τα Χριστούγεννα

Για να γιορτάσουν την κυκλοφορία του βιβλίου μαγειρικής τους «La Pâtisserie de Référence», ο Jean-Michel Truchelut και ο Pierre-Paul Zeiher μοιράζονται την πιο λαχταριστή συνταγή για σπιτικό gingerbread ή αλλιώς μελόψωμο.

Tο βιβλίο La Pâtisserie de Référence, από τους Jean-Michel Truchelut και Pierre-Paul Zeiher, είναι γεμάτο πολύτιμες γαστρονομικές συμβουλές και γκουρμέ συνταγές που μπορείτε να φτιάξετε από το σπίτι.


©Unsplash

Η συνταγή για σπιτικό gingerbread

Συστατικά

-0.500 kg μέλι
-0.900 kg αλεύρι σίκαλης
-0.300 kg αλεύρι σίτου
-0.040 kg baking powder
-0.100 kg ζάχαρη άχνη
-0.250 kg αυγά
-0.250 kg γάλα
-0,001 kg κανέλα σε σκόνη
-0,001 kg τριμμένο μοσχοκάρυδο
-0,001 kg σκόνης γλυκάνισου
– ξύσμα από 1 λεμόνι
– ξύσμα από 1 πορτοκάλι
– βανίλια (υγρό εκχύλισμα)

Προετοιμασία

Λιώστε το μέλι σε μια κατσαρόλα και αφήστε το να βράσει. Αφήστε το να κρυώσει λίγο και κοσκινίστε το αλεύρι και το baking powder μαζί. Τοποθετήστε τα σε ένα δοχείο και περιχύστε μέσα το μέλι σιγά σιγά. Προσθέστε τη ζάχαρη, το 1/3 του γάλακτος και τα αυγά και ανακατέψτε καλά μέχρι η ζύμη να μην έχει σβόλους. Προσθέστε σταδιακά και το υπόλοιπο γάλα. Στη συνέχεια προσθέστε και τα αρωματικά (κανέλα, τριμμένο μοσχοκάρυδο, σκόνη γλυκάνισου, ξύσμα λεμονιού, ξύσμα πορτοκαλιού, βανίλια). Ψήνουμε για περίπου 60 λεπτά στους 150 βαθμούς.

Διαβάστε επίσης | Rosé Wine: 2 τρόποι να το απολαύσετε ακόμη περισσότερο τον χειμώνα

Scroll to Top