Λογικά το «καλοφαγάς» δεν είναι η πρώτη λέξη που μας έρχεται στο μυαλό όταν ακούμε το όνομα Christian Dior. Παρ’ όλα αυτά το πάθος του για τη γαστρονομία είναι γνωστό από το 1972, 15 χρόνια μετά τον θάνατό του, μόλις εκδόθηκε το βιβλίο La Cuisine Cousu-Main. Η πολυτελής έκδοση με το αλουμινένιο εξώφυλλο περιέχει όλες τις αγαπημένες συνταγές του Dior, με εικονογράφηση από τον René Gruau.
Η γαλλική γαστρονομία φυσικά είναι πρωταγωνιστής, άλλωστε πρόκειται για έναν άνδρα που το αγαπημένο του πιάτο με στρείδια συνοδευόταν από σάλτσα λευκού κρασιού, τρούφα και λευκή κρέμα. Η σαμπάνια Dom Pérignon ευθυνόταν για το τέλειο ποσάρισμα της πέστροφας. Η κρέμα γάλακτος και το βούτυρο τελειοποιούσαν κάθε συνταγή, και μάλιστα σε σημαντικές ποσότητες.
Ο ίδιος έκανε συχνά αστεία για το τι θα έκανε αν η καριέρα του στην υψηλή ραπτική αποτύγχανε. Φυσικά, θα στρεφόταν στη μαγειρική. Κάποια στιγμή κάλεσε τον managing director του, Jacques Rouët, στο γραφείο του και τον ρώτησε αν είχε εξασφαλίσει το λογότυπου του οίκου για τρόφιμα. «Το σκέφτομαι συχνά», είπε. «Στην τελική, στη μόδα μία μέρα είσαι στην κορυφή και την επόμενη στον πάτο. Όπως ξέρεις ενδιαφέρομαι πολύ για τη γαστρονομία. Ξέρω πολλές συνταγές, και ποιος ξέρει, κάποια μέρα ίσως χρειαστεί κάτι άλλο να με ενθουσιάσει. Θα μπορούσαμε να κάνουμε αλλαντικά Dior ή μοσχάρι ίσως», συνέχισε. Ο οίκος εξασφάλισε ένα λογότυπο για κρασί και αναψυκτικά τον Μάρτιο του ’56.

Ο πρόλογος του βιβλίου, από τον σεφ και φίλο του σχεδιαστή Raymond Thuilier, μιλά για τη σύγκριση ενός μάγειρα με έναν σχεδιαστή. «Τα υλικά που χρησιμοποιούμε όταν μαγειρεύουμε είναι το ίδιο πολύτιμα με αυτά που χρησιμοποιούμε στην υψηλή ραπτική», θυμήθηκε ο Thuilier να λέει ο Dior. «Αυτό που αγαπώ στη δουλειά μου είναι ότι πρέπει να συνδέσεις το μυαλό με τα χέρια σου. Το ίδιο νιώθω και όταν μαγειρεύω».