η-anna-wintour-μιλά-για-τη-γλυκόπικρη-αποφοίτηση-144103

Ανάμεσα στις τόσες δυσκολίες που βιώσαμε την περίοδο της καραντίνας βρίσκεται και μία από τις εντονότερες, ο γολγοθάς των μαθητών που αναμένεται να αποφοιτήσουν αυτή τη χρονιά. Πόσο άσχημο είναι να βλέπουμε την πανδημία να καταστρέφει τις πιο χαρούμενες στιγμές στις ζωές των παιδιών – την αποκορύφωση της σκληρής δουλειάς και του εορτασμού με φίλους. Η περίοδος της ζωής που δεν έχουμε υποχρεώσεις έρχεται μία φορά και ποτέ ξανά. Το να την περνάς στην κοινωνική απομόνωση είναι το λιγότερο γλυκόπικρο.

Η σκέψη μου βρίσκεται δίπλα στους μαθητές που αντιμετωπίζουν το συναίσθημα της απογοήτευσης. Πέρασαν από μήνες εγκλεισμού, ψηφιακά μαθήματα, ίσως οικονομικές δυσκολίες ή απώλεια κάποιου αγαπημένου προσώπου. Αν λοιπόν φτάσατε μέχρι την αποφοίτηση το οφείλετε στη δύναμη και την αντοχή σας. Φαντάζομαι πως δεν θα είναι η αποφοίτηση που φανταζόσασταν αλλά πρέπει να είστε περήφανοι για τον εαυτό σας.

Η Anna Wintour μιλά για τη γλυκόπικρη αποφοίτηση των μαθητών του 2020-1
©Photo courtesy of Anna Wintour
1/2
Native Share

Υπάρχουν και τα ευχάριστα νέα φυσικά: οι τελετές αποφοίτησης θα γίνονται ψηφιακά αυτόν τον χρόνο. Μέσα στο Σαββατοκύριακο ακούσαμε εμψυχωτικές ομιλίες από τον Πρόεδρο Obama, που μας υπενθύμισε τι σημαίνει ηγεσία. Ακολούθησαν μερικές ακόμη από την Hillary Clinton, τον Tom Hanks, την Oprah Winfrey κ.α. Η πρώην Πρώτη Κυρία, Michelle Obama, θα δώσει τη δική της ομιλία τον επόμενο μήνα. Η ψηφιακή αποφοίτηση που περιμένω εγώ είναι αυτή που προετοιμάζει η συνάδελφός μου, Lindsay Peoples Wagner, editor της Teen Vogue, στις 31 Μαΐου. Στην αποφοίτηση θα θα μιλήσει μια σειρά από δυναμικές γυναίκες, όπως οι Stacey Abrams, Tracee Ellis Ross και Aly Raisman. Είμαι περήφανη που θα της ακολουθήσω, λέγοντας και εγώ δύο λέξεις, και ενθουσιασμένη που δεν χρειάζεται να φορέσω κάποιο αστείο καπέλο κατά τη διάρκεια (η Teen Vogue οργάνωσε έναν ψηφιακό χορό το Σαββατοκύριακο και άκουσα ότι όλοι διασκέδασαν πολύ). Ελπίζω να σας δω στο YouTube livestream στις 31 Μαΐου και ανυπομονώ να μάθω ποιοι θα είναι οι τυχεροί φοιτητές που θα επιλέξει η Teen Vogue για να συμμετάσχουν στην τελετή.

Για να είμαι ειλικρινής, η ιδέα της αποφοίτησης ήταν κάτι που εκτίμησα όταν μετακόμισα στην Αμερική. Οι Άγγλοι δεν πηγαίνουν πολύ σε τελετές αποφοίτησης (όταν τελειώνεις το σχολείο στην Αγγλία παίρνεις απλά το απολυτήριο με email). Ωστόσο, ακόμα θυμάμαι με χαρά την αποφοίτηση των παιδιών μου στο λύκειο στη Νέα Υόρκη. Τη χρονιά που αποφοίτησε ο γιος μου, Charlie, στην τελετή μίλησε ο Ruth Bader Ginsberg. Από την άλλη στην τελετή αποφοίτησης της κόρης μου, Bee, ομιλήτρια ήταν η Sarah Jessica Parker, με το Sex in the City να μεσουρανεί. Η τάξη του Charlie τραγούδησε το τραγούδι του σχολείου στα μικρότερα παιδιά, ενώ η τάξη της Bee φόρεσε μόνο λευκά φορέματα. Αυτά λείπουν από αυτόν τον χρόνο.

Η Anna Wintour μιλά για τη γλυκόπικρη αποφοίτηση των μαθητών του 2020-2
©Photo courtesy of Anna Wintour
2/2
Native Share

Oι τελετές αποφοίτησης σηματοδοτούν όμορφες στιγμές που μοιράζεσαι  με τους φίλους σου και η σκέψη μου είναι κοντά σε όσους δεν θα μπορέσουν να απολαύσουν τη δική τους φέτος. Είμαστε δίπλα σε κάθε μέλος της τάξης του 2020 και σας ευχόμαστε ένα φωτεινότερο μέλλον.

Read more at vogue.com