ο-luca-guadagnino-ετοιμάζει-το-ριμέικ-του-σημαδεμ-144085
©Album Visualphotos

To νέο κινηματογραφικό σχέδιο του σκηνοθέτη του Call Me By Your Name αποκαλύφθηκε, αλλά μην περιμένετε κάποιο ονειρεμένο ιταλικό τοπίο ή τρυφερές σκηνές αγάπης. Σύμφωνα με πληροφορίες του Deadline, ο διάσημος Ιταλός δημιουργός, ετοιμάζει το ριμέικ του «Σημαδεμένου» («Scarface»), της αμερικανικής ταινίας του 1983 που σκηνοθέτησε ο Brian De Palma και πρωταγωνίστησε ο Al Pacino ως Τόνι Μοντάνα. Πρόκειται για την ιστορία ενός Κουβανού πρόσφυγα που φτάνει το 1980 στο Μαϊάμι και γίνεται βαρόνος στο καρτέλ ναρκωτικών, στη ραγδαία αύξηση της χρήσης κοκαΐνης στη δεκαετία του ’80.

Το project είναι στα σκαριά από το 2011 και όπως όλα δείχνουν το σενάριο της νέας ταινίας που θα σκηνοθετήσει ο Ιταλός θεός της εικόνας, θα υπογράφουν οι αδερφοί Κοέν. Η ταινία του Brian De Palma ήταν κι αυτή ριμέικ της ομότιτλης ταινίας του 1932, στην οποία πρωταγωνίστησε ο Paul Muni και σκηνοθέτησε ο Howard Hawks. Στο ριμέικ που ετοιμάζει ο Guadagnino θα δούμε μια στροφή της δράσης στο Λος Άντζελες, ενώ ακόμα δεν έχουν αποκαλυφθεί λεπτομέρειες για το καστ. Υπομονή μέχρι να μάθουμε ποιος θα εκφέρει την αθάνατη φράση του Μοντάνα “Say hello to my little friend”.

Μπορεί η βιομηχανία του σινεμά να έχει σταματήσει την παραγωγή της εξαιτίας του κορωνοϊού, παρά ταύτα φαίνεται ότι ο Guadagnino δεν επαναπαύεται, αφού εκτός του «Σημαδεμένου», έχει ήδη συμφωνήσει να μεταφέρει στην οθόνη το σίκουελ του Call Me By Your Name, βασισμένο στο βιβλίο «Έλα να με βρεις» του Andre Aciman, που εξιστορεί τη συνέχεια της ερωτικής ιστορίας των δύο λατρεμένων ηρώων. Μάλιστα, όπως έχει γίνει γνωστό, τους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα ερμηνεύσουν ξανά ο Timothée Chalamet και ο Armie Hammer.

Διαβάστε επίσης | “Αθενς Ντράιβ-ιν”: Ένας drive-in κινηματογράφος έρχεται σε λίγες μέρες στην Αθήνα