η-συνταγή-για-το-απολυτό-κλαμπ-σάντουι-157639
©Geraldine Martens

Στο τιμόνι του Oyster Club στο Παρίσι, ο Tanguy Thomassin και η Adèle Grunberger επιβεβαιώνουν την αγάπη τους για τη θάλασσα και τους όμορφους μαγειρικούς θησαυρούς της με την κυκλοφορία του βιβλίου μαγειρικής Retour de Pêche.

Αυτή η συνταγή για κλαμπ σάντουιτς με καβούρι θα εντυπωσιάσει τους αγαπημένους σας.

Για 2 άτομα Προετοιμασία: 35 λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 19 λεπτά

Συστατικά

-1 1,2 κιλά καβουρόψιχα -3 αυγά -2 φύλλα μαρουλιού -1 ντομάτα -1 κουταλιά τς σούπας βούτυρο -6 φέτες brioche -Αλάτι πιπέρι

Για τον ζωμό

-2 λίτρα νερό -1 λεμόνι -1 πατάτα -1 κρεμμύδι -2 καρότα – Μερικά κλαδάκια φρέσκου μαϊντανού -1 πρέζα θαλασσινό αλάτι -1 πρέζα αλεσμένο μαύρο πιπέρι -1 πρέζα εστραγκόν

Για τη μαγιονέζα

-1 κρόκο -1 κ.σ. μουστάρδα -1 κ.σ. ξίδι, από λευκό κρασί -1 κ.σ. χυμό λεμονιού -220 γρ. ηλιέλαιο -1-2 κ.σ. νερό, (αν χρειαστεί) -1 γ. Ινδικό κάρυ -Αλάτι πιπέρι

Παρασκευή

Προετοιμάστε το ζωμό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και αφήστε το να βράσει. Βάλτε μέσα την καβουρόψιχα και μαγειρέψτε για 15 λεπτά. Βράζουμε 2 αυγά. Φτιάξτε τη μαγιονέζα και προσθέστε το κάρυ τελευταίο. Ψιλοκόψτε το μαρούλι και αναμίξτε τα πάντα με τη μαγιονέζα. Κόψτε τις ντομάτες και τα βραστά αυγά σε λεπτές φέτες. Λιώστε το βούτυρο σε ένα καυτό τηγάνι και τοποθετήστε τις φέτες brioche για 1 λεπτό σε κάθε πλευρά. Σε κάθε φέτα brioche, τοποθετήστε τις ντομάτες και τα βραστά αυγά και στη συνέχεια προσθέστε το μείγμα μαγιονέζας, το μαρούλι και την καβουρόψιχα. Καλύψτε με μια δεύτερη φέτα brioche και μετά κόψτε το σάντουιτς πριν το απολαύσετε.