Shutterstock
Shutterstock
Shutterstock

Happy New Year: Η συνταγή για την πιο νόστιμη βασιλόπιτα με άρωμα πορτοκαλιού

Υποδεχτείτε τη νέα χρονιά με την πιο εύκολη και αφράτη βασιλόπιτα που έχετε φτιάξει ποτέ. Μια συνταγή με ρίζες από τη Σμύρνη, που θα εντυπωσιάσει μικρούς και μεγάλους προσθέτοντας νότες αισιοδοξίας στα γιορτινά σας τραπέζια.

Αυτή η βασιλόπιτα μου ξυπνάει μνήμες από τα παιδικά μου χρόνια, όταν η κουζίνα της γιαγιάς μου γέμιζε με αρώματα βουτύρου και γιορτινά χρώματα. Μια εκλεκτή συνταγή που έκανε το σπίτι να μοσχομυρίσει. Φτιάξτε την και θα με θυμηθείτε.

Βασιλόπιτα με άρωμα πορτοκαλιού

Συνταγή για (10 άτομα)

– 700 γρ. αλεύρι φαρίν-απ που φουσκώνει μόνο του
– 470 γρ. ζάχαρη
– 5 αυγά
– 150 γρ. φρέσκο βούτυρο
– 1 φλιτζάνι κονιάκ
– 3 κουταλάκια του γλυκού baking powder
– χυμός από 5 πορτοκάλια
– ξύσμα πορτοκαλιού από 1 πορτοκάλι
– ζάχαρη άχνη
– 2 βανίλιες σε σκόνη

Παρασκευή

Λιώστε το βούτυρο για 1 λεπτό στα μικροκύματα και το αφήστε το να κρυώσει. Διαχωρίστε τα αυγά σε ασπράδια και κρόκους. Ανακατέψτε τα ασπράδια σε ένα μίξερ μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Στη συνέχεια, σε ένα νέο μπολ αναμιγνύουμε τους κρόκους με τη ζάχαρη για 10 λεπτά στο μίξερ, προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και το δουλεύουμε για ακόμα 5 λεπτά. Βάζουμε και τον χυμό από τα πορτοκάλια, το ξύσμα, το κονιάκ, τις βανίλιες σε σκόνη και τη μαρέγκα και αναδεύουμε για 5 λεπτά. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το baking powder, και το προσθέτουμε στο μείγμα σιγά σιγά μέχρι να γίνει λεία η ζύμη. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί 30 cm και προσθέτουμε το μείγμα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C για 10 λεπτά, βάζουμε το ταψί στην πρώτη σκάλα και ψήνουμε για 1 ώρα. Βγάζουμε τη βασιλόπιτα από τον φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά. Παίρνουμε ένα νόμισμα ,το πλένουμε καλά, το τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο και το τοποθετούμε μέσα στην βασιλόπιτα. Τέλος, αναποδογυρίζουμε το κέικ, περιμένουμε να κρυώσει τελείως και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Διαβάστε επίσης | Gingerbread: Η συνταγή για μελόψωμο που πρέπει να δοκιμάσετε

Scroll to Top