τα-900-εξώφυλλα-της-athens-voice-κυκλοφορούν-σε-μια-305185
©Konstantinos Kakanias

Από το 2003 μέχρι σήμερα η ATHENS VOICE μετρά 900 εμβληματικά εξώφυλλα, που αποτέλεσαν σημείο αναφοράς, μετατρέποντας κάθε εβδομάδα τους δρόμους της Αθήνας σε μια υπαίθρια γκαλερί. Εκατοντάδες καλλιτέχνες από όλο το φάσμα της τέχνης, ζωγράφοι, γλύπτες, street artists, φωτογράφοι, illustrators, γκραφιτάδες, μουσικοί, κινηματογραφιστές, κομίστες, visual artists, Έλληνες και ξένοι, διάσημοι και μη, έχουν σχεδιάσει τα εξώφυλλά της, διαμορφώνοντας την ταυτότητά της. Αυτά τα εξώφυλλα που έντυσαν με τα χρώματά τους τους δρόμους της Αθήνας, συγκεντρώθηκαν τώρα πολυτελή έκδοση δύο τόμων των 1000 σελίδων, που κυκλοφορεί από την ATHENS VOICE BOOKS.

Τα 900 εξώφυλλα της Athens Voice κυκλοφορούν σε μια πολυτελή έκδοση-1
©Konstantinos Kakanias

Διάσημοι Έλληνες εικαστικοί όπως ο Δημήτρης Μυταράς, ο Διαμαντής Αϊδίνης, ο Ευγένιος Σπαθάρης, ο Γιάννης Ψυχοπαίδης, ο Εδουάρδος Σακαγιάν, ο Παύλος Σάμιος, ο γλύπτης Τάκης, ο χορογράφος Δημήτρης Παπαϊωάννου, ο Παναγιώτης Τέτσης, ο Αντώνης Κυριακούλης, ο Τάσος Παυλόπουλος, ο Κωνσταντίνος Κακανιάς, ο Γιώργος Σταθόπουλος, ο Χρήστος Καράς, ο ΙΝΟ, ο Κώστας Τσόκλης, οι φωτογράφοι Γιώργης Γερόλυμπος, Τάσος Βρεττός, Πάνος Κοκκινιάς, οι σκιτσογράφοι Γιάννης Ιωάννου, Αρκάς, ΚΥΡ, Κώστας Μητρόπουλος και εκατοντάδες άλλοι έχουν φιλοτεχνήσει εξώφυλλά της.

Τα 900 εξώφυλλα της Athens Voice κυκλοφορούν σε μια πολυτελή έκδοση-2
©Peter Greenaway – Tim Burton

Από το χώρο της μουσικής σχεδίασαν εξώφυλλα μια σειρά θρύλων όπως ο Moby, ο Eric Burdon, οι Depeche Mode, οι Prodigy, ο Malcolm McLaren, ο Marilyn Manson κ.α. Εξώφυλλα σχεδίασαν επίσης αρχιτέκτονες όπως ο Mario Botta, σκηνοθέτες όπως ο Peter Greenaway, ο Τim Burton και ο Bob Wilson. Διάσημοι street artists όπως ο Jisbar, ο Hijack ή ο Mr Brainwash. Από το χώρο του κόμικ ο Enki Bilal, o Μilο Manara ή η σπουδαία Ιρανή του “Persepolis” Marjane Satrapi. Εξώφυλλο υπέγραψε ακόμα ο πάπας του σύγχρονου design Alan Fletcher αλλά και ο μύθος του graphic design και καλλιτεχνικός διευθυντής του ιστορικού περιοδικού «Face» Neville Brody καθώς και ο Γάλλος σχεδιαστής μόδας Jean-Charles de Castelbajac.

Τα 900 εξώφυλλα της Athens Voice κυκλοφορούν σε μια πολυτελή έκδοση-3
©Stelios Parliaros

Στην συνέχεια τα πρωτότυπα έργα εκτέθηκαν στις αίθουσες του Μουσείου Μπενάκη, ώστε να μπορούν όλοι να τα θαυμάσουν.

Τα 900 εξώφυλλα της Athens Voice κυκλοφορούν σε μια πολυτελή έκδοση-4
©Loui Jover

Info:

Ανακαλύψτε την συλλεκτική έκδοση «20 ΧΡΟΝΙΑ ATHENS VOICE. 2003-2023», στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις ΑΤΗΕΝS VOICE BOOKS.

MHT