6-νέα-άλμπουμ-για-να-ακούσετε-όσο-μένετε-137558

Με τις εξελίξεις για τον κορωνοϊό να κατακλύζουν τις οθόνες μας, δεν είναι απίθανο να σας έχουν διαφύγει μερικές σπουδαίες μουσικές διαδρομές που μας προσφέρει απλόχερα το 2020. Από την πειραματική δυστοπία της Grimes, μέχρι το απολογητικό, θα λέγαμε, After Hours του Weeknd (πολλοί είναι αυτοί που λένε ότι γράφτηκε για την Bella) και το πρώτο φρέσκο ολοκληρωμένο album Suga της ανερχόμενης Megan Thee Stallion, αυτοί είναι 6 δίσκοι που πρέπει να ακούσετε όσο ακόμη έχετε χρόνο:

1. After Hours – The Weeknd 

O Καναδός Weeknd – αλλιώς Abel Tesfaye – συνθέτει ένα 50λεπτο προσωπικό «ψυχογράφημα» και περιπλανιέται ανάμεσα στις εκκλήσεις του για συγχώρεση (Alone Again) και τις εξαρτήσεις του από τις ουσίες και το σεξ (Heartless, Escape From LA). Μουσικά εμπνέεται από την αγγλική garage (Too Late), το παραληρηματικό 80s ποπ (Blinding Lights, In Your Eyes) και το experimental synth (Save Your Tears) που ακούσαμε έντονα το 1984 στο soundtrack της ταινίας The NeverEnding Story.

6 νέα άλμπουμ για να ακούσετε όσο μένετε σπίτι-1
©Nabil
1/6
Native Share

2. Suga – Megan Thee Stallion 

Το καλοκαίρι του 2019 ανήκε δικαιωματικά στην 25χρονη Megan Thee Stallion, με το single Hot Girl Summer, σε συνεργασία με τον Ty Dolla $ign και την Nicki Minaj, να είναι παντού. Το 2020 συνεργάστηκε με τη Normani, εμφανίστηκε στο εξώφυλλο του περιοδικού Rolling Stone και κυκλοφόρησε το mini-album, Suga. Στην παραγωγή βρίσκονται μερικοί μύθοι της παγκόσμιας μουσικής σκηνής (συμπεριλαμβανομένων των Timbaland και The Neptunes), ενώ η Megan καταφέρνει να συνδυάσει τέλεια τo aggressive χειραφετημένο attitude με τις πιο ευάλωτες πλευρές της ζωής της, και συγκεκριμένα την απώλεια της μαμάς της και της γιαγιά της τον ίδιο χρόνο.

6 νέα άλμπουμ για να ακούσετε όσο μένετε σπίτι-2
©Megan Thee Stallion
2/6
Native Share

3. Cape God – Allie X 

Η 34χρονη alt-pop τραγουδίστρια δημιουργεί αυτό το είδος μουσικής που σε κάνει να χάνεσαι για ώρες – ή και μέρες. Το δεύτερο studio album της, Cape God, είναι μία παράξενη συνάντηση χαμένων ψυχών (Sarah Come Home, June Gloom), με το πρώτο κομμάτι (Fresh Laundry) να αποτελεί την αρχή των πάντων. Η γλυκιά μελαγχολία του Life Of The Party θα μπορούσε να συνοδεύει όλες τις επόμενες FaceTime κλήσεις που θα κάνουμε με τους φίλους μας – απολαυστικά αλλά με μία λανθάνουσα δόση θλίψης.

6 νέα άλμπουμ για να ακούσετε όσο μένετε σπίτι-3
©Brendon Burton
3/6
Native Share

4. Colores – J Balvin

Αν αναζητάτε απεγνωσμένα το ουράνιο τόξο – που θα έρθει μετά την καταιγίδα – ο νέος δίσκος του J Balvin είναι ό,τι καλύτερο θα μπορούσε να σας συμβεί. Όλα τα κομμάτια ονομάζονται με διαφορετικό χρώμα, από γκρι μέχρι ροζ. Το Colores είναι το έκτο solo album του 34χρονου τραγουδιστή, με διάρκεια 30 λεπτών, γεγονός που το κάνει ιδανικό soundtrack για γυμναστική στο σπίτι.

6 νέα άλμπουμ για να ακούσετε όσο μένετε σπίτι-4
©J Balvin
4/6
Native Share

5. Miss Anthropocene – Grimes

Βουτήξτε ορμητικά στον παράξενο «πραγματικό» κόσμο της Grimes, με το album Miss Anthropocene να δίνει σάρκα και οστά στον ανθρωπόμορφο πλέον εφιάλτη της κλιματικής αλλαγής. Η παραμονή στο σπίτι θα σας επιτρέψει να αφιερώσετε όλον τον χρόνο που χρειάζεται για να κατανοήσετε το νέο δυστοπικό δημιούργημα της Καναδής τραγουδίστριας. Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα εθιστικό ταξίδι στις παραμέτρους της ποπ (Darkseid και Delete Forever), στις Bollywood αναφορές και στο cyberpunk (4ÆM).

6 νέα άλμπουμ για να ακούσετε όσο μένετε σπίτι-5
©Mac Boucher & Neil Hansen
5/6
Native Share

6. Eternal Atake – Lil Uzi Vert

Ύστερα από πολλά χρόνια προετοιμασίας και ανεξήγητων καθυστερήσεων, ο Lil Uzi Vert κυκλοφορεί το δεύτερο album του, Eternal Atake, και αδιαμφισβήτητα εκπληρώνει τις προσδοκίες μας. Χωρισμένο σε 3 κομμάτια για να αντανακλά τις 3 περσόνες του (Lil Uzi Vert, Baby Pluto and Renji), το  Eternal Atake είναι τρανή απόδειξη του ασυναγώνιστου flow του 25χρονου. Καθένα από τα 18 κομμάτια συνοδεύεται από μία ιδιαίτερη ηχητική λεπτομέρεια, από πιάνο στο Silly Watch, μέχρι computer game εφέ στο You Better Move.

6 νέα άλμπουμ για να ακούσετε όσο μένετε σπίτι-6
©Lil Uzi Vert
6/6
Native Share

Ανακαλύψτε ιδέες και tips όσο μένετε σπίτι στο Vogue.gr.