becoming-το-τρέιλερ-του-πρώτου-ντοκιμαντέρ-τ-141888
©shutterstock

Το βιβλίο με τα απομνημονεύματα της πρώην Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ, “Becoming”, έγινε το απόλυτο best seller και συζητήθηκε όσο κανένα άλλο. Αυτή τη φορά, θα το δούμε να ξετυλίγεται μέσα από ένα ιδιαίτερο ντοκιμαντέρ που φέρει τον ίδιο τίτλο και ετοιμάζεται να κάνει πρεμιέρα στο Netflix στις 6/5.

Μια πρώτη ματιά στο βίντεο που κυκλοφόρησε, δείχνει την Obama να συναντιέται με μια ομάδα νέων στη Φιλαδέλφεια και να μιλά ανοιχτά για τη μετάβαση που έκανε στη ζωή της, αφήνοντας τον ρόλο της Πρώτης Κυρίας για να ασχοληθεί με τη συγγραφή. Απαντώντας σε μια ερώτηση, παραδέχεται ότι όλα τα μονοπάτια της ζωής της είναι διαφορετικά και το καθένα απαιτεί έναν νέο τρόπο οπτικής. «Χρειάζεται χρόνος για να επεξεργαστείς τη ζωή σου και να καταλάβεις τη σημασία όλων όσων έχεις κάνει», λέει σε ένα σημείο, εξηγώντας ότι «πάρα πολλά» από τα στοιχεία που δομούν τον χαρακτήρα της έχουν σχηματιστεί πριν από τα χρόνια που πέρασε στον Λευκό Οίκο.

Η δημοφιλής σύζυγος του Barack Obama, αποκάλυψε σε δηλώσεις της στο Netflix ότι η ταινία, σε σκηνοθεσία της Nadia Hallgren, θα επικεντρωθεί στη ζωή της μετά την κυκλοφορία του βιβλίου. «Συναντήθηκα με μικρές και μεγαλύτερες ομάδες ανθρώπων, νέων και ηλικιωμένων, και μοιραστήκαμε ιστορίες, ανησυχίες και τα όνειρά μας», τόνισε η Obama. «Αναλύσαμε το παρελθόν και ονειρευτήκαμε ένα καλύτερο μέλλον. Μιλώντας για την ιδέα του βιβλίου, πολλοί από εμάς τολμήσαμε να φωνάξουμε τις ελπίδες μας δυνατά».

https://www.instagram.com/p/B_fe8lGgfxE/?utm_source=ig_web_copy_link

Σε συνέχεια των δηλώσεών της, εστίασε στο πόσο δραματικά έχει αλλάξει ο κόσμος από τότε που κυκλοφόρησε το “Becoming”. «Είναι δύσκολο αυτές τις μέρες να ελπίζεις, αλλά εύχομαι όπως εγώ, έτσι κι εσείς να βρείτε τη χαρά και λίγη από την ανάπαυλα που δημιούργησε η σκηνοθέτις στο ντοκιμαντέρ. Η Nadia είναι ένα σπάνιο ταλέντο, η νοημοσύνη και η συμπόνια της ενυπάρχουν σε κάθε λήψη του φιλμ. Το πιο σημαντικό για μένα είναι ότι κατανοεί τη σημασία της κοινότητας, τη δύναμη της και η δουλειά της είναι μαγικά ικανή να την απεικονίσει».

Το βιβλίο κυκλοφόρησε το 2018 και γρήγορα έγινε μια από τις μεγαλύτερες εκδοτικές επιτυχίες. Τη στιγμή που ήταν μόλις δύο εβδομάδες στα ράφια, μπήκε πρώτο στη λίστα με τις καλύτερες πωλήσεις του 2018. Ουσιαστικά αποτελεί μια διεισδυτική ματιά στο προφίλ της πρώην Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ, η οποία μοιράστηκε λεπτομέρειες για την οικογενειακή της ζωή και τις σχέσεις της. Tόσο η ίδια όσο και ο πρώην πρόεδρος Barack Obama, διαπραγματεύτηκαν μια συμφωνία με το Netflix σχετικά με τη δημιουργία «υψηλού επιπέδου» εκπομπών. Το “Becoming” είναι μέρος αυτής της συμφωνίας μέσω της εταιρείας παραγωγής τους, Higher Ground Productions. Στην επίσημη δήλωσή της, η Obama μοιράστηκε και τις σκέψεις της για τον κορωνοϊό.

«Είμαι εδώ για σας. Και ξέρω ότι είστε εδώ ο ένας τον άλλον», τόνισε. «Ακόμα και αν δεν μπορούμε πλέον να συναντηθούμε με ασφάλεια, όσο κι αν πολλοί από εμάς ζούμε με θλίψη, μοναξιά και φόβο, πρέπει να παραμείνουμε ανοιχτοί και να είμαστε σε θέση να βάλουμε τον εαυτό μας στη θέση των άλλων. Η ενσυναίσθηση είναι η σωτηρία μας αυτή τη στιγμή. Είναι αυτό που θα μας οδηγήσει στην άλλη πλευρά. Ας το χρησιμοποιήσουμε για να στρέψουμε την προσοχή μας προς αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία, να επανεξετάσουμε τις προτεραιότητές μας και να βρούμε τρόπους να αναδιαμορφώσουμε καλύτερα τον κόσμο με την εικόνα των ελπίδων μας. Ακόμα και σε δύσκολους καιρούς, οι ιστορίες μας βοηθούν στην ενίσχυση των αξιών μας και στην ενίσχυση της επαφής μας».

Δείτε, παρακάτω, το πρώτο βίντεο από το πολυαναμενόμενο ντοκιμαντέρ: