cate-blanchett-zadie-smith-τιμήθηκαν-στο-εικονικό-gala-του-brooklyn-academy-of-143923
©Getty

Κάθε χρονιά, οι παρευρισκόμενοι στο The Brooklyn Academy of Music Gala αναμένουν το μη αναμενόμενο. Είναι ένα διάλειμμα από τα σμόκιν και τον ταφτά που γεμίζουν τα κόκκινα χαλιά άλλων διοργανώσεων του Μαίου και το πάρτι είναι πάντα μια ευφάνταστη υπόθεση. Πέρυσι, το Brooklyn Expo Center μετατράπηκε σε μια στοά φωτισμένη με νέον, όπου οι ντίσκο μπάλες ακτινοβολούσαν πάνω στους Ethan Hawke και Margarita Levieva.

Για το φετινό γκαλά, οι διοργανωτές θέλησαν να μεταφέρουν κάτι από τη μαγεία των προηγούμενων ζωντανών διοργανώσεων, σε μια διαδικτυακή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της περασμένης Τετάρτης. Ήταν μια ιδιαίτερη βραδιά, οι τεχνικές δυσκολίες της οποίας, δεν κατάφεραν να την κάνουν λιγότερο λαμπερή, αποδεικνύοντας παράλληλα την αγάπη του οργανισμού στις τέχνες.

Cate Blanchett & Zadie Smith τιμήθηκαν στο εικονικό Gala του Brooklyn Academy of Music-1
©Getty Images

Τη βραδιά άνοιξε η νεανική χορωδία του Brooklyn, η οποία ερμήνευσε το “Liquid Days” του Philip Glass. Οι λιλιπούτειοι ερμηνευτές, απέδειξαν την υπερβατική δύναμη της μουσικής, καθώς όλοι εναρμονίστηκαν στο ρυθμό της μουσικής τους. Με φόντο τη βιβλιοθήκη του σπιτιού της, το τιμώμενο πρόσωπο της βραδιάς, η δημοφιλής ηθοποιός Cate Blanchett, εμφανίστηκε στις οθόνες και ξεκίνησε τον λόγο της, επισημαίνοντας τη γλυκόπικρη φύση της βραδιάς: «Μακάρι να μπορούσα να είμαι σε αυτόν τον εξαιρετικό χώρο στο BAM για να σας ευχαριστήσω όλους προσωπικά. Μου λείπει η ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα των χώρων στο BAM αλλά και των ανθρώπων που εργάζονται εκεί», τόνισε.

Cate Blanchett & Zadie Smith τιμήθηκαν στο εικονικό Gala του Brooklyn Academy of Music-2
©Getty Images

Αυτή η μαγική ενέργεια διατηρήθηκε, αν και σε διαφορετική συχνότητα, μέσω των υπέροχων χορογραφιών της Hope Boykin, η οποία χόρεψε κοντά στο σπίτι της στο Harlem, αλλά και της St. Vincent, που έπαιξε ηλεκτρική κιθάρα. Όπως και στο παρελθόν έτσι και σ’ αυτή τη διαδικτυακή βραδιά, έτρεξε μια εντυπωσιακή δημοπρασία, η οποία περιελάμβανε έργα των Richard Serra και Alex Katz.

Cate Blanchett & Zadie Smith τιμήθηκαν στο εικονικό Gala του Brooklyn Academy of Music-3
©Getty Images

«Όπως οι περισσότεροι από εσάς», ομολόγησε η Zadie Smith, «φοράω πουλόβερ». Η συγγραφέας εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της που τιμήθηκε από ένα τέτοιο ίδρυμα, το οποίο αποκάλεσε «κεντρικό πυλώνα της Νέας Υόρκης». Η ψηφιακή μορφή του φετινού εράνου, που επικεντρώθηκε κυρίως σε συνεισφορές γυναικών καλλιτεχνών, ήταν αναζωογονητική και πιο δημοκρατική από ποτέ, αφού θεατές από κάθε γωνιά του πλανήτη μπορούσαν να ακούσουν, να θαυμάσουν και να μάθουν από τους ομιλητές και τα τιμώμενα πρόσωπα της βραδιάς.

Cate Blanchett & Zadie Smith τιμήθηκαν στο εικονικό Gala του Brooklyn Academy of Music-4
©Getty Images

Read more at Vogue.com