gucci-resort-20204-πράγματα-που-πρέπει-να-ξέρετε-97456
©Dan Lecca

O διάσημος ιταλικός οίκος μόδας διοργάνωσε την επίδειξη για την παρουσίαση της Resort 2020 συλλογής του χθες το βράδυ στα Μουσεία Καπιτωλίου της Ρώμης. Ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Gucci, Alessandro Michele, αποκάλυψε στο WWD ότι η συλλογή είναι ένας «ύμνος στην ελευθερία», θέλοντας παράλληλα να δημιουργήσει ένα ισχυρό πολιτικό μήνυμα. Στο ίδιο κλίμα, ο διάσημος Βρετανός τραγουδοποιός Harry Styles, ένα από τα αγαπημένα πρόσωπα του οίκου, μας επεφύλασσε μια rock star εμφάνιση, με μια υποβόσκουσα συμβολική αναφορά.

Gucci Resort 2020:<br>4 πράγματα που πρέπει να ξέρετε-1
©Ronan Gallagher

1. Μια συλλογή υποστήριξης στο δικαίωμα της αναπαραγωγής

«Είμαι ένα ελεύθερο πνεύμα. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αποφασίζει για την ελευθερία επιλογής ενός άλλου ανθρώπου. Κανένας νόμος δεν πρέπει να υποδεικνύει σε κανέναν τι πρέπει ή τι δεν πρέπει να κάνει όταν πρόκειται για τις πολύ προσωπικές επιλογές μας», τόνισε ο Michele στο WWD, μιλώντας για τη νέα συλλογή.

Η ελευθερία της επιλογής μεταφράζεται σε μια συλλογή γεμάτη ‘70s αναφορές, οι οποίες κρύβουν ένα ισχυρό μήνυμα σχετικά με το δικαίωμα αναπαραγωγής των γυναικών. «Η δεκαετία του 1970 ήταν μια ιστορική δεκαετία για τις γυναίκες, οι οποίες κατάφεραν να απορρίψουν όλους τους περιορισμούς που τους είχαν επιβληθεί τα προηγούμενα χρόνια, κατακτώντας την ελευθερία τους. Ακριβώς γι’ αυτό το λόγο θέλω με τη συλλογή μου να αποδώσω φόρο τιμής στην ιταλική νομοθεσία σχετικά με τις αμβλώσεις και συγκεκριμένα στον νόμο με τον αριθμό 194. Είναι απίστευτο ότι ακόμα και σήμερα στον κόσμο υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν ότι μπορούν να ελέγχουν το γυναικείο σώμα, τη γυναικεία επιλογή. Θα στέκομαι πάντα στο πλάι της ελευθερίας της ύπαρξης, πάντα».

Ένα από τα κομμάτια της συλλογής περιλαμβάνει ένα κεντημένο μοτίβο ωοθηκών, με το οποίο φωτογραφήθηκαν οι ηθοποιοί Salma Hayek, Zoe Saldana και ο τραγουδοποιός Harry Styles στα παρασκήνια της διοργάνωσης.

https://www.instagram.com/p/ByBIUoBJTpg/

2. Μια συλλογή για την προώθηση της ισότητας των φύλων

 Οι διοργανωτές θέλησαν να μιλήσουν για τη ρευστότητα των φύλων, ένα από τα πρώτα θέματα συζήτησης και αντιπαράθεσης στην ατζέντα του σύγχρονου κοινωνικού διαλόγου. Γι’ αυτό και σκόπιμα τοποθέτησαν στην πασαρέλα, άνδρες και γυναίκες μοντέλα, που κρατούσαν τσάντες, είχαν έντονο μακιγιάζ και νύχια βαμμένα με βερνίκι. Μάλιστα, ορισμένα κομμάτια της συλλογής ήταν σαν προάγγελος της εκστρατείας Chime for Change για την ισότητα των φύλων, της οποίας ο Michele είναι βασικός υποστηρικτής.

 «Ο μόνος κόσμος που μπορώ να φανταστώ είναι ένας κόσμος στον οποίο κάθε άτομο μπορεί να είναι αυτό που θα ήθελε να είναι, χωρίς κανένα περιορισμό. Στις αρχές του τρέχοντος έτους ανέθεσα στον MP5, έναν Ιταλό καλλιτέχνη, να σχεδιάσει εκ νέου την ταυτότητά μας για το Chime for Change. Ήθελα πραγματικά η Gucci να ενσωματωθεί ακόμα περισσότερο σε αυτήν την εκστρατεία. Ο στόχος μου ήταν και είναι να περάσω ένα σαφές και δυναμικό μήνυμα σχετικά με το γεγονός ότι ολόκληρη η κοινότητα της Gucci μάχεται για την ισότητα των φύλων», ανέφερε στο WWD ο σχεδιαστής, κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του πριν από την επίδειξη.

Gucci Resort 2020:<br>4 πράγματα που πρέπει να ξέρετε-2
©Dan Lecca

3. Η εντυπωσιακή εμφάνιση του Harry Styles

Ο Styles άφησε στο σπίτι τα συνήθη φανταχτερά florals με τα οποία εμφανίζεται, επιλέγοντας ένα κρεμ Gucci σύνολο, τα αξεσουάρ του οποίου μας υπενθύμισαν γιατί ο τραγουδιστής του Sign of the Times είναι το λατρεμένο παιδί του οίκου. Ο Harry συνδύασε το κρεμ με χρυσά κουμπιά κοστούμι του με ένα λευκό top που άφηνε ακάλυπτο το στήθος του, την Gucci GG Marmont raffia τσάντα, υπερμεγέθη ροζ γυαλιά ηλίου και ένα ροζ – μπλε μανικιούρ. Παρόμοιο μανικιούρ είχε και ο Alessandro Michele, κάνοντας μάλιστα ένα story με τον Style στο Instagram, δείχνοντας στο κοινό τα ταιριαστά τους νύχια.

https://www.instagram.com/p/ByBK4RKDN2z/

4. Η απίστευτη ερμηνεία του Harry Styles μαζί με τη Stevie Nicks στο τέλος του σόου

Λίγο πριν ξεκινήσει η επίδειξη, οι φανατικοί θαυμαστές του Styles είχαν κατακλύσει τις οδούς γύρω από το Μουσείο, φωνάζοντας το όνομά του. Όταν ο τραγουδιστής έφτασε στο χώρο της επίδειξης, ο ενθουσιασμός έγινε εντονότερος, αποδεικνύοντας πόσο επιδραστικός είναι ο καλλιτέχνης στο κοινό του. Στο τέλος της επίδειξης, ο τραγουδιστής ερμήνευσε στο πλευρό της Stevie Nicks. Οι δυο τους είχαν τραγουδήσει ξανά ντουέτο τον περασμένο Μάρτιο στο Rock and Roll Hall of Fame του Οχάιο.

https://www.instagram.com/p/ByCu45WJSJ1/?utm_source=ig_web_button_share_sheet