bright-minded-η-igtv-εκπομπή-της-miley-cyrus-είναι-το-νέο-ραντεβ-138335
©Courtesy Sony Music

Από την πρώτη μέρα που έκανε την εμφάνισή της στο IGTV τον Μάρτιο, η ζωντανή καθημερινή σειρά της Miley Cyrus “Bright Minded” ήταν μια αποκάλυψη. Φτιαγμένη για να αποτελέσει το αντίδοτο στις μέρες του εγκλεισμού και του Covid-19, η σειρά στοχεύει να δημιουργήσει την αίσθηση της κοινότητας σε αυτούς τους δύσκολους και μοναχικούς καιρούς. Είναι, επίσης, κατάλληλη και για την τηλεόραση.

Ένα τυπικό επεισόδιο του “Bright Minded” μπορεί να περιλαμβάνει μαθήματα μαγειρικής με τον Antoni Porowski του Queer Eye, μια επτάλεπτη προπόνηση με τον personal trainer της Miley, Saul, συμβουλές μακιγιάζ από την drag queen Milk, μαθήματα για την ανανέωση της ντουλάπας σας παρέα με τον Jeremy Scott και μια συνάντηση με τον θεραπευτή της Miley, Dr Amen. Μέσα σ’ όλα, διάσημοι μοιράζονται τις αγαπημένες τους ταινίες: H Reese Witherspoon θεωρεί το “Overboard” all time classic και η Paris Hilton προσπαθεί να στερεώσει μια κάμερα που γέρνει.

Υπάρχουν, επίσης, πολλά σκυλάκια! Από το χαριτωμένο Pomeranian pooch της Hilton, μέχρι το German Shepherd της Miley που φωνάζει «Ουράνιο τόξο». Η Nicole Richie ανέβασε την αδρεναλίνη μας πρόσφατα όταν μας σύστησε τον γενειοφόρο Speedy. Συν τοις άλλοις, στη σειρά θα βρείτε συμβουλές σοφίας και ευεξίας από τους guests: Demi Lovato, Hailey Bieber, Dua Lipa, Millie Bobby Brown, Zion Clark, Rickey Thompson, Tish Cyrus κ.α. Η πρόσβαση σε σπίτια διασημοτήτων είναι άλλο ένα ευχάριστο bonus για όσους παρακολουθήσουν τη σειρά, οι οποίοι μπορούν να μάθουν περισσότερα για τις φλοράλ κουρτίνες της Rita Ora ή τη ριγέ ταπετσαρία της Reese Witherspoon.

Καλύτερα Μαζί

Ακόμη και το όνομα της σειράς δημιουργεί θετικά vibes. To “Bright Minded” υποδηλώνει ότι, εάν παραμείνουμε με θετική ενέργεια, θα συνεχίσουμε να ανακαλύπτουμε νέους, εναλλακτικούς τρόπους σκέψης για τον κόσμο. To tagline του σόου “Connecting w/ special guests discussing how to stay LIT in dark times!”, επιβεβαιώνει την αισιόδοξη ατζέντα της Cyrus. Ένα σημείωμα που δημοσίευσε στο Instagram πριν από το πρώτο επεισόδιο έγραφε: «αυτό το σόου δεν θα έχει σχέση ούτε με την πολιτική, ούτε με τον ιό. Είναι καθαρά για την ελπίδα και τη διαφυγή».

Στην πραγματικότητα, το “Bright Minded” είναι αδιαμφισβήτητα πολιτικό. Φιλοξενούνται συζητήσεις που περιλαμβάνουν την LGBTQ + ιστορία, την ψυχική ευεξία και την ψυχολογία κατά την απομόνωση, τη γυναίκα, την οικογένεια και κοινωνικές προεκτάσεις της παγκόσμιας κρίσης που βιώνουμε. Η ροή της συζήτησης είναι ελεύθερη και έχει να κάνει με την καθημερινή ρουτίνα μέσα στην καραντίνα, δίνει συμβουλές για όσους μπορεί να αγωνίζονται με τον ιό και συμβουλές για το πώς όλοι μπορούμε να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι και να βοηθάμε τον διπλανό μας.

Εν τω μεταξύ, η σειρά είναι τολμηρά φεμινιστική με ένα δυναμικό επιτελείο συμμετεχόντων, περήφανους για την ταυτότητά τους και μια άμεση απεύθυνση προς ολόκληρο τον πλανήτη. Μεταδίδεται χωρίς τη διαφημιστική και πολιτική ατζέντα ενός τηλεοπτικού δικτύου, ζωντανά, και επικεντρώνεται – μεταξύ άλλων – στο πώς οι δημιουργοί θα μπορούσαν να αλληλεπιδρούν στο μέλλον με τους θαυμαστές τους, με τους δικούς τους όρους και πλήρη αυτονομία.

Bright Minded: Η IGTV εκπομπή της Miley Cyrus είναι το νέο ραντεβού μας στα social media-1
©Getty Images

Έξυπνο περιεχόμενο

Το “Bright Minded” είναι επίσης μια ευκαιρία για τη Miley και τους φιλοξενούμενους να μεταδώσουν τη δημιουργικότητα τους και να πάρουν τον έλεγχο της δικής τους αφήγησης. Ως γυναίκα που απασχολεί έντονα τον Τύπο και κυνηγήθηκε από τους παπαράτσι από τότε που ήταν έφηβη, το “Bright Minded” αναδιαμορφώνει την εικόνα που έχουμε για τη Miley, κάνοντας την πολύ πιο ενδιαφέρουσα. Είναι σε θέση να κάνει αστεία για τον εαυτό της, φοράει το ίδιο Nike σορτς για μέρες, εμφανίζεται χωρίς μακιγιάζ και είναι φυσικά όμορφη με καθαρό φως. Μετά από χρόνια, φαίνεται να μην την απασχολούν τα μαλλιά, το δέρμα, τα ρούχα, το βάρος της ή οποιαδήποτε οικειοποίηση κάποιου προτύπου – εκτός από του δικού της.

Αδιαφορώντας να ψαρέψει κλικ, η χαλαρή προσέγγιση της Miley στις συνεντεύξεις που κάνει, προσπαθώντας να ανακαλύψει κομμάτια της προσωπικότητας γνωστών ανθρώπων που ίσως να μην βλέπουμε πάντα, είναι συναρπαστική. Σ’ αυτό το κλίμα, είδαμε τη Nicole Richie να προτρέπει τους θεατές να στηρίξουν τις τοπικές αγορές τροφίμων και την Paris Hilton να σταματά να μιλά για την Ibiza. Το σόου της δεν είναι ένας χώρος για να πουλήσει προϊόντα και τη μουσική της. Είναι μια πραγματικά προσπάθεια να συνδεθεί με το κοινό και να συνεργαστεί με άλλους, σε μια εποχή που ολόκληρος ο κόσμος αντιμετωπίζει μια τρομερή αβεβαιότητα.

https://www.instagram.com/tv/B-fFWqNJ51h/

Μια νέα κοινότητα

Βοηθά ότι η Miley είναι μια καλή οικοδέσποινα. Ετοιμάζει κάθε επεισόδιο επιμελώς, διαβάζοντας το σενάριο κάθε επεισοδίου προκειμένου να ζητήσει από τους επισκέπτες συγκεκριμένες ερωτήσεις. Και κάτι ακόμα. Γνωρίζει καλά ότι ο τρόπος που εκείνη και οι διάσημοι καλεσμένοι της βιώνουν την καραντίνα (από τον καναπέ του πολυτελούς σπιτιού τους), απέχει πολύ από τον μέσο όρο της πλειοψηφίας που την παρακολουθεί.

Η ιδέα της «σύνδεσης με όλους» κατά τη διάρκεια της απομόνωσης είναι σημαντική, ιδιαίτερα καθώς η εκπομπή στρέφεται πάρα πολύ στην LGBTQ+ κοινότητα. Η ίδια η παρουσία των φιλοξενούμενων, όπως η Milk, η Trixie Mattel και η Vijat Mohindra, στέλνει ένα σαφές μήνυμα ότι είναι εντάξει να είσαι ο εαυτός σου. Μια μέρα, τα πράγματα θα είναι κάπως καλύτερα και ευκολότερα από ότι σήμερα. Επιπρόσθετα, μπορεί κανείς να δει την πιο ευάλωτη πλευρά εκείνων που υποθέτουμε ότι τα έχουν όλα. Όπως ακούσαμε και τον «πολύ επιτυχημένο» Ryan Tedder, να λέει πρόσφατα στο Bright Minded: «Ορκίζομαι στον Θεό, αυτή η διάδραση διατήρησε τη λογική μου».

Τελικά, το “Bright Minded” βάζει τα θεμέλια για μια νέα, ποικιλόμορφη κοινότητα, χωρίς αποκλεισμούς, που θέλει να επιτύχει την αλλαγή μέσω της συνομιλίας, της δημιουργικότητας και της ευγένειας. Πόσο ωραίο είναι αυτό; Όπως λέει και η Miley στο τραγούδι λήξης της εκπομπής της, «Μείνετε όλοι φωτισμένοι!». Απλό και αισιόδοξο. Ακριβώς όπως και η ίδια η εκπομπή.

Info: To “Bright Minded” εκπέμπει ζωντανά κάθε εβδομάδα από τις 11.30am PST. Δείτε εδώ: Miley’s IGTV.