η-ιταλική-vogue-προσφέρει-online-δωρεάν-πρόσβα-137711
©Vogue Italia March 2020 cover by Mert & Marcus

Η ιταλική Vogue ήταν, είναι και θα είναι η επιτομή του στιλ, της μόδας, της υψηλής τέχνης και της καθηλωτικής εικόνας. Στη μακρά της ιστορία, οι εικόνες που έχει φιλοξενήσει πήγαν τη φωτογραφία μόδας πολλά βήματα παρακάτω, ανέδειξαν ταλέντα, έχτισαν καριέρες και μας έμαθαν τι θα πει αληθινή ομορφιά. 

Κυκλοφόρησε για πρώτη φορά με τον τίτλο Novità (φρεσκάδα, καινοτομία) τον Οκτώβριο του 1964 και παρέμεινε έτσι ως τον Νοέμβρη του ’65, οπότε και μετονομάστηκε σε Vogue & Novità. Τον Μάιο του 1966 ο τίτλος άλλαξε σε Vogue Italia και παραμένει ως σήμερα. 

Στη δίνη του κορωναϊού, που έχει βυθίσει την Ιταλία αλλά και ολόκληρο τον πλανήτη σε μια κατάσταση πρωτόγνωρης απομόνωσης, αρρώστων και θανάτων, ο διευθυντής της Vogue Italia, Emanuele Farneti, αποφάσισε να κάνει ένα μεγάλο δώρο στους φίλους-αναγνώστες του περιοδικού, ενισχύοντας με τον δικό του τρόπο την παραμονή στο σπίτι. 

Πιο συγκεκριμένα, ολόκληρο το θρυλικό αρχείο των τευχών της ιταλικής Vogue, από το πρώτο μέχρι το τελευταίο, θα είναι διαθέσιμο για ανάγνωση online από σήμερα και για 3 ολόκληρους μήνες, χωρίς καμία χρέωση.

https://www.instagram.com/p/B91Cp0mJDBb/

«Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, ως μια μικρή χειρονομία για να δώσουμε κάτι πίσω στην κοινότητα, προσφέρουμε δωρεάν απεριόριστη πρόσβαση μέχρι τις 13 Ιουνίου στα ηλεκτρονικά ψηφιοποιημένα αρχεία μας, με κάθε τεύχος που έχει κυκλοφορήσει από το 1964 μέχρι σήμερα. Κάθε σελίδα έχει αναπαραχθεί ξανά σε χρώμα υψηλής ανάλυσης, με πλούσιο πίνακα περιεχομένων που επιτρέπει την αναζήτηση εικόνων από κάθε σχεδιαστή, φωτογράφο, brand και πολλά άλλα!», ανακοίνωσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram o Farneti.

Όσο για την διαδικασία; Μπείτε στην ιστοσελίδα archivio.vogue.it, κάντε κλικ στο Subscribe και έπειτα επιλέξτε το Full Archive. Κάντε εγγραφή και προσθέστε τον κωδικό «VARCHIVE4YOU». Τέλος, ελέγξτε το email σας και κάντε κλικ στο confirmation link. Σε περίπτωση που δυσκολευτείτε, μπορείτε να παρακολουθήσετε πρώτα ένα οnline σεμινάριο χρήσης της πλατφόρμας από την Brand Visual Director του περιοδικού, Alessia Glaviano. 

«Το αρχείο της Vogue Italia είναι η καρδιά του περιοδικού μας», συνεχίζει στην ανακοίνωσή του ο Farneti. «Είναι η ιστορία μας και η πυξίδα που δείχνει το μέλλον μας. Με το άνοιγμα της στους αναγνώστες μας δωρεάν, η Condé Nast προσφέρει ένα εισιτήριο για ένα ένδοξο ταξίδι στο χώρο και το χρόνο. Η δουλειά των σπουδαιότερων φωτογράφων του κόσμου θα σας μεταφέρει σε θαυμάσια μέρη, όπου θα μπορείτε να δείτε προσεκτικά τις εικόνες που έχουν δημιουργήσει τρεις γενιές ταλέντων. Είναι ένας θησαυρός της ομορφιάς και της ελευθερίας, που ελπίζουμε ότι θα είναι μια άνεση για όλους σε αυτές τις σκοτεινές μέρες».