insta-live-h-vogue-greece-υποδέχεται-την-eugenia-de-la-torriente-διευθύντρια-140691

Το 2017 ο Πρόεδρος της Condé Nast Spain, Javier Pascual del Olmo, ανακοίνωσε πως η Eugenia de la Torriente αναλαμβάνει καθήκοντα Εditor-in-chief της ισπανικής Vogue, τονίζοντας πως πρόκειται για μία τρομερή δημοσιογράφο μόδας.

Η πορεία της στις εκδόσεις ξεκινάει από τα 18 της, όπου έγραφε στο περιοδικό ΑΒ και ταυτόχρονα σπούδαζε Audiovisual Communication. Η συνέχεια ήταν λαμπρή με την ίδια να αναλαμβάνει Εditor-in-Chief του El País Semanal, αποδεικνύοντας πως ο τίτλος της fashion editor δεν την εμπόδισε να ηγηθεί ενός εντύπου με ευρύτερο περιεχόμενο. Αργότερα, ακολούθησε το Harper’s Bazaar Spain, στο οποίο βρέθηκε επικεφαλής, μέχρι να μετακινηθεί στη Vogue.

Ταυτόχρονα με την εξέλιξή της στο χώρο των εκδόσεων, η Torriente έχει εργαστεί ως καθηγήτρια, αλλά και ομιλήτρια σε συνέδρια, ενώ έχει εκδώσει και διάφορα βιβλία μόδας, με γνωστότερο το La Εlegancia Μasculina, στο οποίο εξερευνά την εξέλιξη του ανδρικού στιλ.

Με την αφοσίωση και την αγάπη της για τη μόδα, η Eugenia de la Torriente έχει αφήσει το στίγμα της στην ισπανική Vogue, μια έκδοση που συνεχίζει να στηρίζει τη βιομηχανία, τα νέα ταλέντα και τους σχεδιαστές που αγωνίζονται για να ξεπεράσουν τις επιπτώσεις της πανδημίας. Το εξώφυλλο του τεύχους Μαΐου 2020 δεν είναι φωτογραφία – για πρώτη φορά μετά την ίδρυση του περιοδικού το 1988 – αλλά μία εικόνα που επιμελήθηκε ο illustrator Ignasi Monreal, ως «αντίδοτο» για την πρωτόγνωρη κατάσταση αναμονής που βρισκόμαστε. Με στόχο τη διάδοση του μηνύματος ότι η κοινωνική απομόνωση μας έφερε πιο κοντά από ποτέ, η Torriente μιλά για την αβεβαιότητα των ημερών και τη σημασία του να μη σταματάμε να ονειρευόμαστε.

Insta Live: H Vogue Greece υποδέχεται την Eugenia de la Torriente, διευθύντρια της Vogue Spain-1
©Vogue Greece
1/1
Native Share

Στο Instagram Live με την Eugenia de la Torriente, Editor-in-Chief of Vogue España, και τη Θάλεια Καραφυλλίδου, Εditor-in-Chief της Vogue Greece, θα συζητήσουμε για το νέο εξώφυλλο της Vogue Spain και την αβεβαιότητα της επόμενης μέρας, που τελικά μας ένωσε όσο ποτέ. Παρασκευή 24 Απριλίου, στις 16:00 (GMT +3). Mην το χάσετε!