lady-gaga-με-κακοποιούσαν-σεξουαλικά-όταν-ή-144659
©© Gregg DeGuire

Ενώ περιμένουμε την πολυαναμενόμενη κυκλοφορία του νέου της άλμπουμ, Chromatica, στις 29/5, η οσκαρική Lady Gaga άνοιξε την καρδιά της και αποκάλυψε άγνωστες λεπτομέρειες της ζωής και της καριέρας της. «Έχω δεχτεί σεξουαλική επίθεση από μουσικό παραγωγό», αποκάλυψε η διάσημη pop star στον Zane Lowe, κατά τη διάρκεια του Apple Music show που παρουσιάζει. «Το νέο μου άλμπουμ συνδυάζει όλα τα συναισθήματά μου για τη ζωή, τον κόσμο, τη βιομηχανία, τους συμβιβασμούς που έπρεπε να κάνω και να ξεπεράσω για να φτάσω εδώ που είμαι σήμερα», τόνισε.

H Gaga είχε αποκαλύψει σε παλαιότερη συνέντευξή της το 2015 ότι την είχαν βιάσει σε ηλικία 19 ετών. Με το νέο της άλμπουμ, θέλησε να μιλήσει με τα τραγούδια της γι’ αυτό το νοσηρό περιστατικό που σημάδεψε τη ζωή της, θέλοντας να «απελευθερωθεί» από το προσωπικό της τραύμα. «Έπρεπε να το αντιμετωπίσω», συνέχισε, αναφερόμενη στο τραγούδι της Free Woman, το οποίο μιλά για την ντροπή που φέρει το θύμα μιας σεξουαλικής κακοποίησης, από την οποία κατάφερε να επιβιώσει. «Όταν κατάφερα να το ξεπεράσω και να γιορτάσω τη νίκη μου, είπα μέσα μου: Ξέρεις κάτι; Δεν είμαι τίποτα αν δεν έχω κάποιον να με κρατήσει γερά απ’ το χέρι. Δεν είμαι τίποτα, εκτός αν ξέρω ότι μπορώ. Μπορώ να υπάρχω και χωρίς την ύπαρξη ενός άνδρα στο πλάι μου. Είμαι μια ελεύθερη γυναίκα», τόνισε. «Δεν πρόκειται πλέον να ορίζω τον εαυτό μου ως επιζήσασα ή θύμα σεξουαλικής επίθεσης. Είμαι απλώς ένας άνθρωπος που νιώθει ελεύθερος, έχοντας περάσει μέσα απ’ τα σκατά».

Τον Ιανουάριο, η Lady Gaga μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλική επίθεση που δέχτηκε στην Oprah Winfrey και στο σόου της “2020 Vision: Your Life In Focus”. «Με βίαζαν επανειλημμένα όταν ήμουν 19 χρονών και ως αποτέλεσμα νόσησα βαριά από PTSD (διαταραχή μετατραυματικού στρες)». Η τραγουδίστρια παραδέχτηκε ότι δεν είχε αντιμετωπίσει ποτέ ουσιαστικά τον πόνο αυτής της εμπειρίας: «Ξαφνικά, έγινα διάσημη και άρχισα να ταξιδεύω στον κόσμο πηγαίνοντας από το δωμάτιο του ξενοδοχείου στο γκαράζ, μετά στη λιμουζίνα κι έπειτα στη σκηνή. Δεν το αντιμετώπισα ποτέ κατάματα και ξαφνικά άρχισα να βιώνω αυτόν τον απίστευτα έντονο πόνο σε ολόκληρο το σώμα μου, ο οποίος ήταν παρόμοιος με τον πόνο του βιασμού».

Η Gaga που πρόσφατα κυκλοφόρησε το “Rain On Me”, μια συνεργασία με την Ariana Grande, αποκάλυψε ότι η διαδικασία επούλωσης ήρθε με ένα αίσθημα ντροπής. «Ένιωθα τρομερή ντροπή να συνεργαστώ με την Grande, γιατί δεν ήθελα να προβάλλω όλη αυτή την αρνητική διάθεση που ένιωθα σε κάτι τόσο όμορφο», είπε. «Νομίζω ότι η αρχή του άλμπουμ συμβολίζει πραγματικά, για μένα, αυτό που θα αποκαλούσα την αρχή του ταξιδιού μου στη θεραπεία. Ελπίζω να είναι πηγή έμπνευσης για ανθρώπους που χρειάζονται θεραπεία μέσω της ευτυχίας, μέσω του χορού».

Read more at Vogue.co.uk

Διαβάστε επίσης | Lady Gaga: Πρωταγωνίστρια στην true crime ταινία του Ridley Scott για την οικογένεια Gucci