ο-matthew-williams-είναι-ο-νέος-creative-director-του-οίκου-givenchy-145994
©SHOT BY PAOLO ROVERSI

Αυτοδίδακτος σχεδιαστής, ο 34χρονος Matthew M. Williams κατάλαβε από νεαρή ηλικία το πάθος του για τη μόδα. Μεγαλώνοντας στην Καλιφόρνια, εξάσκησε την τέχνη του ξεκινώντας από το στάδιο της παραγωγής, δημιουργώντας στενούς δεσμούς με κορυφαία ταλέντα της βιομηχανίας της μόδας, αλλά και της τέχνης, της μουσικής και της φωτογραφίας.

Ο Matthew Williams είναι ο νέος creative director του οίκου Givenchy-1
©SHOT BY PAOLO ROVERSI

Τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2015, ο σχεδιαστής λάνσαρε το δικό του brand, με όνομα Alyx (το όνομα της μεγαλύτερης κόρης του), ξεκινώντας έναν στιλιστικό αγώνα με διάθεση για αλλαγή, διαχρονικότητα και πρωτοπορία. Σύντομα η δουλειά του τράβηξε το ενδιαφέρον της βιομηχανίας, κάνοντάς τον υποψήφιο για το LVMH Prize for Young Fashion Designers το 2016.

Από τότε, το brand επαναπροσδιορίστηκε αλλάζοντας το όνομά του σε “1017 Alyx 9SM” και ξεχώρισε για την ιδιαίτερη ματιά του στις γυναικείες και ανδρικές συλλογές, όπως και για τις συνεργασίες του με εταιρείες κολοσσούς. Ιδιαίτερο στοιχείο για την επιτυχία του στάθηκε η αφοσίωση του ιδρυτή του στις σύγχρονες αναγκαιότητες της μόδας, αλλά και η δεξιοτεχνία, η τεχνολογική ετοιμότητα και η καινοτομία που επέδειξε.

View this post on Instagram

our spring/summer 2020 collection is available on our webstore

A post shared by 1017 ALYX 9SM (@alyxstudio) on

Πέντε χρόνια μετά από την πρώτη του εμφάνιση στον χώρο της μόδας, ο Matthew Williams ανακοινώνεται ο νέος creative director του ιστορικού οίκου Givenchy, σε μία συνεργασία που γεννιέται στο πλαίσιο των κοινών αξιών και αρχών που μοιράζονται τα δύο μέρη. Η θητεία του στο τιμόνι του οίκου ξεκινά επίσημα από τις 16 Ιουνίου 2020, με τον Williams να αναλαμβάνει τη δημιουργική προετοιμασία των γυναικείων και ανδρικών συλλογών. Ταυτόχρονα, θα συνεχίσει να σχεδιάζει ανεξάρτητα για το δικό του brand που εδρεύει στην Ιταλία.

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης του νέου ρόλου του σχεδιαστή, ο CEO και Πρόεδρος του οίκου, Renaud de Lesquen, δήλωσε: «Θέλω να καλωσορίσω θερμά τον Matthew Williams στον οίκο Givenchy. Είμαι πεπεισμένος ότι με την τολμηρή προσέγγισή του στον σχεδιασμό και τη δημιουργικότητα, και σε συνδυασμό με την άψογη συνεργασία του με την υπόλοιπη ομάδα και τα ατελιέ, ο Matthew θα απογειώσει τον οίκο».

Με τη σειρά του ο Matthew Williams ανέφερε: «Η μοναδική αισθητική του οίκου και η διαχρονικότητά του τον καθιστά σύμβολο της μόδας. Ανυπομονώ να δουλέψω με την ομάδα και τα ατελιέ, μπαίνοντας σε μία νέα εποχή, βασισμένη στη σύγχρονη ματιά και τη διαφορετικότητα. Είμαι ευγνώμων για την εμπιστοσύνη του ομίλου LVMH και την ευκαιρία που μου έδωσε να πραγματοποιήσω το όνειρό μου. Σε αυτές τις πρωτόγνωρες στιγμές, θέλω να στείλω ένα μήνυμα ελπίδας και να συνεισφέρω σε μία θετική αλλαγή».

View this post on Instagram

Surreal @givenchyofficial

A post shared by Matthew M Williams (@matthewmwilliams) on

Η πρώτη του συλλογή για τον οίκο Givenchy θα παρουσιαστεί τον Οκτώβριο στο Παρίσι.

Διαβάστε επίσης | H Clare Waight Keller αποχωρεί από τον οίκο Givenchy