οι-νεοϋορκέζοι-μπορούν-πλέον-επίσημα-140567
©Getty Images

Μιας και η πανδημία καθιστά αδύνατες τις συγκεντρώσεις, οι γάμοι σε όλο τον κόσμο έχουν ακυρωθεί ή στην καλύτερη περίπτωση έχουν αναβληθεί. Ορισμένα ζευγάρια, ωστόσο, επέλεξαν τη λύση των εικονικών τελετών, στις οποίες οι επισκέπτες καλούνταν να παρευρεθούν μέσω τηλεδιάσκεψης. Φυσικά, αυτοί οι γάμοι ήταν συμβολικοί, αφού οι άδειες είχαν αποκτηθεί πριν τις απαγορεύσεις. Τώρα, όμως, αποκτούν πλαίσιο νομιμότητας αφού πλέον θεωρείται επίσημο στη Νέα Υόρκη να παντρεύεσαι στο διαδίκτυο.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Andrew Cuomo, ανακοίνωσε ότι τα ζευγάρια της πολιτείας που επιθυμούν να πάρουν μέρος σ’ έναν εικονικό γάμο θα έχουν την πλήρη νομική ικανότητα να το κάνουν: «Με αυτή την εκτελεστική εντολή οι κάτοικοι της Νέας Υόρκης μπορούν να αποκτήσουν νόμιμη άδεια γάμου από απόσταση και οι κληρικοί έχουν τη δυνατότητα να διεξάγουν τις τελετές μέσω βιντεοδιάσκεψης», έγραψε στο Twitter.

Πρόκειται για μια πρακτική που θα συνεχιστεί και μετά τη λήξη του «μένουμε σπίτι», αφού οι μεγάλες συγκεντρώσεις θα πάρουν περισσότερο χρόνο για να γίνουν ξανά επιτρεπτές. Η φοιτήτρια Ιατρικής Lena Turkheimer σκεφτόταν να αναβάλλει τον γάμο της για το 2021, αλλά με τα νέα δεδομένα επέλεξε να τον κάνει στο Zoom στην ημερομηνία που είχε προγραμματίσει εξαρχής. Μαζί με τον σύντροφό της, Mark Owen, πραγματοποίησαν την εικονική τους τελετή στην αυλή του σπιτιού των γονιών της στο Charlottesville της Βιρτζίνια. 75 καλεσμένοι συνδέθηκαν στο Zoom και παρακολούθησαν διαδικτυακά την ανταλλαγή των όρκων αιώνιας αγάπης, όπως και το εικονικό πάρτι που ακολούθησε.

Πρωτοπόρος σ’ αυτό το νέο είδος γάμου, η Turkheimer επιβεβαιώνει ότι είναι εξίσου σημαντικός και ιδιαίτερος με τον παραδοσιακό. «Συνεχίζουμε να αστειευόμαστε μεταξύ μας κάθε φορά που σκεφτόμαστε ότι ξοδέψαμε τόσο χρόνο, τόση προσπάθεια και τόσα χρήματα για έναν παραδοσιακό γάμο και τελικά καταλήξαμε σ’ αυτόν. Όμως, μπορώ να σας διαβεβαιώσω, ότι ήταν εξίσου ξεχωριστός και ιδιαίτερος για εμάς, όπως εικάζω ότι θα ήταν και ο κανονικός. Αυτό το πλαίσιο, μας έδωσε τη δυνατότητα να εστιάσουμε σ’ αυτό που πραγματικά έχει σημασία, στη γιορτή της ένωσης δύο ανθρώπων».

Read more at Vogue.com.