pradidas-μια-συνεργασία-βγαλμένη-από-το-μέλλ-117306
©Getty Images

Το πρωί της 7ης Νοεμβρίου, η Prada ανακοίνωσε τη δημιουργία της συλλογής #Pradaforadidas μέσα από μια ανάρτηση στο Instagram που ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο. Η γνωστή σε όλους λεύκη σακούλα του οίκου μαζί με δυο κουτιά Adidas που ξεπροβάλαν από μέσα, επισημοποίησαν τη συνεργασία των δύο brands και ο αριθμός των σχολίων εκτοξεύθηκε. Αν και οι πληροφορίες που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα είναι περιορισμένες, αυτό που γνωρίζουμε σίγουρα είναι ότι η παράγωγη θα γίνει στο εργοστάσιο του οίκου στην Ιταλία.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

#Pradaforadidas @adidas @adidasoriginals. Coming soon. Link in bio.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Prada (@prada) στις

Η Vogue συγκέντρωσε τέσσερα στοιχεία που θα ξεκαθαρίσουν το τοπίο, σχετικά με την πιο πολυσυζητημένη συνεργασία της σεζόν:

1. Prada Cloudbust: Ένα σχέδιο που έχει φορεθεί πολύ

Από την Bella Hadid έως τον A$AP Rocky, το φουτουριστικό στιλ αυτού το αθλητικού παπουτσιού έχει γίνει μια από τις top προτιμήσεις των celebrties. Ένα διαδικτυακό best seller που παραλίγο να κλέψει τη δόξα των Balenciaga Triple S’, και να φτάσει στην κορυφή των shopping επιλογών. Το Cloudbust ήταν η πρώτη προσπάθεια του οίκου να δημιουργήσει ένα ευέλικτο “genderless” αθλητικό παπούτσι, με σκοπό να καλύψει κάθε ανάγκη – και τα κατάφερε. Χωρίς να είναι απαραίτητα εμπορικό, το Cloudbust διατήρησε τη μοναδικότητα του, χωρίς να χάνεται σε έναν ατελείωτο λαβύρινθο από unboxing βίντεο στο YouTube.

2. Ας μην ξεχνάμε ότι η Adidas μας έχει συνηθίσει σε κορυφαίες συνεργασίες

Διάσημοι σχεδιαστές μόδας έχουν αποδειχθεί αξιόπιστοι συνεργάτες για τον γερμανικό οίκο, υπογράφοντας με το όνομα τους αθλητικά παπούτσια που έχουν ξεχωρίσει. Η Adidas x Raf Simons μας σύστησε το σχέδιο Ozweego, ενώ η Stella McCartney επιμελήθηκε σχεδιαστικά μια ολόκληρη συλλογή από αθλητικά είδη. Ο Kanye West έφερε στο προσκήνιο τα εμβληματικά Yeezy Desert Rat 500, το ανατρεπτικό αθλητικό παπούτσι που έγινε viral σχεδόν αμέσως μετά την κυκλοφορία του. Είναι γεγονός, ότι η Adidas λατρεύει την καινοτομία σε όλα τα επίπεδα και έτσι έχει καταφέρει να βρίσκεται στην κορυφή των προτιμήσεων του κοινού, με σημαντικούς ανθρώπους της μόδας, όπως η Phoebe Philo.

3. Τα αθλητικά είδη αποτελούν γνώριμα εδάφη για τον οίκο Prada

Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 90′, η Prada είχε δημιουργήσει τη Linea Rossa, μια υψηλής τεχνολογίας συλλογή αθλητικών ρούχων που εξαφανίστηκε για λίγο το 2000 και επανήλθε πέρσι, για να μας υπενθυμίσει την υψηλή τεχνογνωσία του οίκου! Η Linea Rossa, συνδέεται άμεσα με τη θεμελιώδη ταυτότητα του οίκου, αναδεικνύοντας μια πιο σύγχρονη προσέγγιση.

4. Οι Millennials στο επίκεντρο

Είναι γεγονός, ότι τα τελευταία χρόνια η Prada έχει επικεντρωθεί στις ανάγκες των Millennials. Από την Dua Lipa που δεν αποχωρίζεται τα Pegasus αθλητικά της παπούτσια, στην εμφάνιση του Frank Ocean στο Met Gala με μαύρο αντιανεμικό τζάκετ, ο οίκος προσεγγίζει τη γενιά της «ανατροπής» που θέτει τους δικούς της στιλιστικούς κανόνες.