ο-sam-mcknight-βραβεύτηκε-από-το-british-fashion-council-117244
©David M. Benett

Εδώ και τέσσερις δεκαετίες ο Sam McKnight πρωταγωνιστεί στο χώρο της μόδας ως ένας από τους κορυφαίους hairstylists. Σήμερα, το British Fashion Council ανακοίνωσε τη βράβευση του με το Isabella Blow Award For Fashion Creator, το οποίο έχει δοθεί στο παρελθόν σε πρωτοπόρους του χώρου, όπως ο editor-in-chief της Βρετανικής Vogue Edward Enninful, η θρυλική makeup artist Pat McGrath και ο εμβληματικός Nick Night. Ο χαμηλών τόνων McKnight είπε στη Vogue, «Αυτή είναι μια εκπληκτική στιγμή για τους hairstylists και τους makeup artist, δυο κομμάτια της ιστορία της μόδας που βρίσκονται στα παρασκήνια και σήμερα αναγνωρίζονται. Αυτό το βραβείο είναι ότι πιο σημαντικό για μένα».

Μέσα στη πολυετή καριέρα του, ο Sam McKnight έχει επιμεληθεί τα μαλλιά σε αμέτρητες εβδομάδες μόδας- για διάσημους αλλά και ανερχόμενους σχεδιαστές- («Έκανα τα μαλλιά σε βρετανικά shows πριν ακόμα καθιερωθεί η Εβδομάδα Μόδας»), ενώ για επτά χρόνια ήταν στο πλευρό της Πριγκίπισσας Νταϊάνα. «Μέσα σε αυτά τα επτά χρόνια τον περισσότερο καιρό γελούσαμε. Η αίσθηση του χιούμορ που είχε ήταν αυτή που βοηθούσε εκείνη και την ομάδα της να προχωρά- όποτε έμπαινε σε ένα χώρο ήταν σαν να άναβε το φως και είναι δύσκολο να φέρνεις φως σε σκοτεινά μέρη. Ήταν πραγματικά μοναδική».

Η Kate Moss, η Vivienne Westwood και ο Andreas Kronthaler έπλεξαν το εγκώμιο του McKnight μετά την ανακοίνωση της βράβευσής του, η οποία θα γίνει στο Royal Albert Hall στις 2 Δεκεμβρίου.

«Ο Sam είναι πολλά παραπάνω από ένας κομμωτής σε μια φωτογράφηση- είναι ο έμπιστος σύμβουλος», λέει ο Edward Enninful. «Συμμετέχει σε όλη τη διαδικασία της φωτογράφησης και έχει βαθιά γνώση της ιστορίας της μόδας και του τι είναι σύγχρονο. Είναι πραγματικά ότι καλύτερο έχει βγάλει αυτή η χώρα και τον αγαπώ βαθιά».

Read more at vogue.co.uk

MHT